Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Η Waitrose «απογυμνώνει» τον λαιμό στις φιάλες κρασιού των συλλογών της

Η Waitrose θα γίνει το πρώτο σούπερ μάρκετ στο Ηνωμένο Βασίλειο που θα αφαιρέσει τις πλαστικές και αλουμινένιες θήκες από τις φιάλες κρασιού, σε μια προσπάθεια να μειώσει την περιττή συσκευασία.

Το έργο ξεκινά άμεσα, οπότε οι αγοραστές θα παρατηρήσουν την ξεχωριστή απουσία των θηκών σε τρία ιταλικά κρασιά, το Zibibbo και το Mascalese από τη Σικελία και το Lacrima από τη Marche, μαζί με το Trincadeira της Waitrose από το Alentejo.

Η δοκιμή θα επεκταθεί στην ολόκληρη συλλογή των 10 κρασιών Loved & Found, η οποία σχεδιάστηκε για να προβάλλει λιγότερο γνωστές ποικιλίες σταφυλιών και περιοχές κρασιού, μέχρι το τέλος της χρονιάς.

Ο λιανοπωλητής εκτιμά ότι αυτή η κίνηση θα εξοικονομήσει μισό τόνο περιττής συσκευασίας ετησίως.

«Οι φιάλες φαίνονται αρκετά διαφορετικές επειδή το λαιμός εμφανίζεται γυμνός, οπότε θα είναι ενδιαφέρον να δούμε πώς θα αντιδράσουν οι πελάτες μας στο γεγονός ότι αφαιρούμε αυτές τις οικείες θήκες», δήλωσε ο Barry Dick MW, διευθυντής προμηθειών για μπύρα, κρασί και οινοπνευματώδη ποτά στο Waitrose. «Εγώ ανυπομονώ να μην χρειαστεί να παλέψω με τη συσκευασία.»

Οι λάτρεις του κρασιού είναι συνηθισμένοι να κόβουν και να απομακρύνουν τα αποσπώμενα μέρη της φιάλης, τα οποία επίσημα ονομάζονται κάλυμματα κρασιού.

Ωστόσο, δεν έχουν λειτουργικό σκοπό, οπότε η εξάλειψή τους θα είναι καλύτερη για το περιβάλλον και πιο εύκολη για τους λάτρεις του κρασιού.

Ο Dick εξηγεί ότι τα καλύμματα κρασιού εισήχθησαν πριν από πολλά χρόνια για να αποτρέπουν τα σκουλήκια και τις πανίδες από το να καταστρέψουν τα κρασιά που αποθηκεύονται σε σκοτεινές, υγρές αποθήκες.

Αυτά τα έντομα θα έφερναν τρύπες στους φελλούς, πράγμα που θα προκαλούσε το κρασί να διαρρεύσει ή να έχει μυρωδιά μουσκεμένη κατά το άνοιγμα.

Ωστόσο, πολύ λίγοι άνθρωποι έχουν πλέον κελάρια κρασιού, και αυτοί που τα έχουν, τείνουν να κρατούν τα κρασιά τους σε πολύ καλύτερες συνθήκες.

Έτσι, οι κάψουλες χρησιμοποιούνται πλέον αποκλειστικά για αισθητικούς λόγους και δεν είναι πλέον απαραίτητες από άποψη προστασίας.

Οι φελλοί που χρησιμοποιούνται από τη βιομηχανία κρασιού έχουν επίσης βελτιωθεί δραστικά και τα κρασιά στη σειρά Loved & Found του Waitrose χρησιμοποιούν ένα νέο, υψηλής ποιότητας καλαμπόκι FSC.

Τέλος, η δοκιμή αποτελεί μέρος μιας ευρύτερης προσπάθειας βιωσιμότητας στο σούπερ μάρκετ, το οποίο μετέτρεψε όσο το δυνατόν περισσότερα από τα μικρά μπουκάλια κρασιού του σε κουτιά τον περασμένο χρόνο, μειώνοντας έτσι το οικολογικό αποτύπωμα κατά το ήμισυ ανά ποτό.

 

ΠΗΓΗ: decanter.com

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Στη Σαντορίνη δεν χορταίνει το μάτι από τα απίστευτα ειδυλλιακά τοπία αλλά και ο ουρανίσκος από τους οινικούς θησαυρούς, που αποκαλύπτει διαρκώς το νησί....

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Η διαχείριση της αμπελουργικής γης με όρους βιωσιμότητας μέσα σε ένα αστικό περιβάλλον και τα νομικά εργαλεία για την συνύπαρξη με την οικιστική ανάπτυξη...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Μια μοναδική οινο - γευστική ταξιδιωτική εμπειρία θα έχουν την ευκαιρία να βιώσουν οι φίλοι και οι φίλες του κρασιού σε όλη την Ελλάδα,...

REPORTS

Η μεγάλη γιορτή του Πάσχα πλησιάζει... και μπορεί ο πρωταγωνιστής της ημέρας να είναι ο οβελίας, παρόλα αυτά μία σειρά από συνταγές της μεσογειακής...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Η πρόοδος που έχει συντελεστεί τα τελευταία χρόνια στον εγχώριο κλάδο του κρασιού είναι δεδοµένη και αδιαµφισβήτητη, ωστόσο αυτά τα οποία µένει ακόµα να...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ο Σύλλογος Εστίασης Μεσσηνίας πραγματοποίησε το Σάββατο 13 και την Κυριακή 14 Απριλίου 2024 στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας το δεύτερο MESSINIA FORUM με τεράστια...

REPORTS

Το Οινοποιείο ∆ιαµαντάκης είναι µια σύγχρονη µονάδα παραγωγής ποιοτικών οίνων στο χωριό Κάτω Ασίτες του Ηρακλείου Κρήτης.

REPORTS

Η παραγωγή κρασιών υψηλής ποιότητας που ανταποκρίνεται στις νέες τάσεις βρίσκεται στο επίκεντρο της φιλοσοφίας της οινολογικής ομάδας της Kontopos - Wine Therapy, που...