Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Η TWE αγοράζει τους αμπελώνες της Daou στην Καλιφόρνια για 1 δισ. Δολάρια

Η Treasury Wine Estates, κορυφαία οινοπαραγωγός της Αυστραλίας, προχωρά στην εξαγορά της αμερικανικής ανταγωνίστριας DAOU Vineyards στο Paso Robles αντί 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων, εδραιώνοντας κατά αυτό τον τρόπο τη θέση της στην Καλιφόρνια.

Ο ταχύτατα αναπτυσσόμενος αυστραλιανός κολοσσός επιδιώκει περισσότερα έσοδα από κρασιά υψηλής ποιότητας, καθώς τα στοιχεία φανερώνουν την εμφανή προτίμηση των καταναλωτών σε αυτά.

Η Treasury Wine Estates (TWE) θα πληρώσει 900 εκατομμύρια δολάρια προκαταβολικά για να αγοράσει τους αμπελώνες Daou. Ο Διευθύνων Σύμβουλος Tim Ford δήλωσε: «Οι ΗΠΑ είναι η μεγαλύτερη αγορά κρασιού στον κόσμο και είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι που προσθέτουμε το Daou στο χαρτοφυλάκιό μας, εδραιώνοντας τη θέση μας ως παγκόσμιο ηγέτη κρασιού πολυτελείας.

Η οινοποιία DAOU ιδρύθηκε το 2007 από τα αδέλφια George και Daniel Daou, δύο Λιβανέζους μετανάστες που έφυγαν από τη χώρα τους στη διάρκεια του εμφυλίου πολέμου. Η οικογένεια εγκαταστάθηκε αρχικά στη Γαλλία, όπου τα δύο αδέλφια ανέπτυξαν την αγάπη τους για το κρασί, με το οποίο ασχολήθηκαν σοβαρά περίπου μία δεκαετία αφότου μετακόμισαν στην Καλιφόρνια, αγοράζοντας ένα βουνό στο Paso Robles.

«Το κάναμε αυτό έχοντας μια πολύ ισχυρή πεποίθηση ότι είχαμε συναντήσει ένα από τα μεγαλύτερα terroir στον κόσμο για την καλλιέργεια ποικιλιών Cabernet Sauvignon και Bordeaux», ανέφερε ο Daniel Daou.

«Πουθενά αλλού σε αυτόν τον πλανήτη δεν μπορέσαμε να βρούμε ένα μέρος που να έχει το υπέροχο κλίμα της Νάπα και τα υπέροχα εδάφη του Μπορντό. Λόγω του υψηλού υψομέτρου, τείνουμε να έχουμε τέλειο καιρό για να ωριμάσει το Cabernet όλο το χρόνο.»

Τα αδέρφια αφιέρωσαν το 98% της περιουσίας τους στις ποικιλίες του Μπορντό και το 2% στο Chardonnay, με τον Daniel να αναλαμβάνει το κομμάτι της οινοποιίας και τον George να χειρίζεται την εμπορική πλευρά της επιχείρησης.

Τα κρασιά του κτήματος DAOU πωλούνται σήμερα και στις 50 πολιτείες της Αμερικής καθώς και σε περισσότερες από 30 εξαγωγικές αγορές σε όλο τον κόσμο. Το κτήμα είναι κυρίως διάσημο για την υψηλής ποιότητας ετικέτα Patrimony, αλλά παράγει μια μεγάλη γκάμα κρασιών σε ποικίλο εύρος τιμών.

Η εταιρεία σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει την παγκόσμια τεχνογνωσία της στο μάρκετινγκ και τη διανομή για να αυξήσει τις εξαγωγές των αμπελώνων Daou, ενισχύοντας παράλληλα τη θέση της στην αγορά των ΗΠΑ.

Η εξαγορά, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί πριν από το τέλος του τρέχοντος έτους, περιλαμβάνει 162 εκτάρια αμπελώνων στην περιοχή της Αδελαΐδας, τέσσερα οινοποιεία και έναν χώρο φιλοξενίας.

Τέλος, ο George και ο Daniel θα παραμείνουν «δεσμευμένοι και ενεργά εμπλεκόμενοι στην επιχείρηση», σύμφωνα με το TWE, και ο Daniel θα διατηρήσει τον ρόλο του ως επικεφαλής οινοποιός.

«Στην TWE, βρήκαμε έναν συνεργάτη που όχι μόνο κατανοεί την αξία της επωνυμίας μας και τα premium περιουσιακά στοιχεία που έχουμε καλλιεργήσει, αλλά και τη σημασία της διασφάλισης ότι θα διατηρήσουμε μια αμείλικτη εστίαση στην ποιότητα και την δεξιοτεχνία καθώς προχωράμε στο μέλλον μας.»

Πηγή: decanter.com

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Το καθεστώς των Αδειών Φύτευσης (που αντικατέστησε το καθεστώς των Δικαιωμάτων Φύτευσης σύμφωνα με το οποίο το Δικαίωμα φύτευσης μπορούσε να γίνει αυτοτελώς αντικείμενο...

REPORTS

To Cellier Wine Fair, η πιο premium έκθεση οίνου και αποσταγμάτων, που διοργανώθηκε για 16η χρονιά από τις κάβες Cellier και από τη GENKA1877,...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Μια περιήγηση σε ολόκληρη την Ελλάδα μέσα από τα μοναδικά κρασιά των οινοποιών του Συνδέσμου Μικρών Οινοποιών Ελλάδος (ΣΜΟΕ) στις 11 και 12 Φεβρουαρίου...

REPORTS

Ένα νέο έργο στοχεύει να αξιολογήσει την ικανότητα των ρομπότ στον αμπελώνα να αντικαταστήσουν για τις διαδικασίες κλαδέματος και συγκομιδής σταφυλιών, που παραδοσιακά ήταν...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Κάθε χρόνο τέτοια εποχή, εφεξής, λίγο πριν από τον ετήσιο εορτασμό του θεσμού των «Ανοικτών Πορτών», στα οινοποιεία της χώρας, όσοι αγαπούν τη Γουμένισσα,...

REPORTS

∆εν έχουν συµπληρωθεί 10 χρόνια από την ηµέρα που ο Γιάννης Τσαπάρας µαζί µε τη σύζυγό του Ελεάνα Παρλαβάντζα αποφάσισαν να αφιερωθούν ολοκληρωτικά στην...

REPORTS

Νέα διοίκηση προέκυψε στην Ένωση των Οινοπαραγωγών του Αμπελώνα της Πελοποννήσου, με τον Άρη Τσέλεπο να τοποθετείται μετά από ομόφωνη απόφαση ως νέος πρόεδρος...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Μια μοναδική οινο - γευστική ταξιδιωτική εμπειρία θα έχουν την ευκαιρία να βιώσουν οι φίλοι και οι φίλες του κρασιού σε όλη την Ελλάδα,...