Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Η Rathfinny παλαιώνει αφρώδες κρασί στον βυθό του Αρκτικού Ωκεανού

Το Rathfinny Wine Estate συνεργάστηκε με την εταιρεία κρουαζιέρας Hurtigruten Norway για να παλαιώσει 1.700 μπουκάλια αφρώδους οίνου στον βυθό του Αρκτικού Ωκεανού.

Αρχικά, τα μπουκάλια πέρασαν έξι μήνες ωριμάζοντας στα παγωμένα νερά σε βάθος 34 μέτρων και διασώθηκαν άθικτα.

Ο Nikolai Haram Svorte, ο οποίος κέρδισε πρόσφατα το Νορβηγικό Πρωτάθλημα Sommelier, ήταν από τους πρώτους που δοκίμασαν το κρασί σε μια ειδική τελετή στο Sandnessjøen.

«Αυτό σηματοδοτεί την αρχή για κάτι πραγματικά συναρπαστικό και πρέπει να πω ότι είμαι απόλυτα εντυπωσιασμένος», είπε στους συγκεντρωμένους δημοσιογράφους.

«Παρά το γεγονός ότι πέρασε μόλις έξι μήνες στα νερά της Αρκτικής, το κρασί παρουσιάζει μια αξιοσημείωτη ζωντάνια και παραμένει σε άψογη κατάσταση, λόγω της ήπιας επιβράδυνσης της διαδικασίας γήρανσης».

Παράλληλα, το έργο σχεδιάστηκε για τον εορτασμό της 130ης επετείου της Hurtigruten Norway. Η εταιρεία κρουαζιέρας ιδρύθηκε το 1893 για να βελτιώσει τις επικοινωνίες κατά μήκος της μεγάλης, οδοντωτής ακτογραμμής της Νορβηγίας.

Ήθελε να κάνει κάτι ξεχωριστό για να τιμήσει τα 130α γενέθλιά της, έτσι η ομάδα αποφάσισε να ενώσει τις δυνάμεις της με την Rathfinny για να δημιουργήσει το «Havets Bobler», το οποίο μεταφράζεται σε «Bubbles of the Sea».

«Όταν ακούσαμε για πρώτη φορά για τις τελευταίες καινοτομίες στο παλαίωμα του κρασιού, δεν μπορούσαμε να αντισταθούμε στην εξερεύνηση μιας ενδιαφέρουσας νέας υποβρύχιας διαδικασίας», δήλωσε ο Tani Gurra, διευθυντής ποτών στη Hurtigruten Norway.

«Μετά τις πρώτες μας συνομιλίες με την Rathfinny το 2021, πιστέψαμε πλήρως ότι αυτές οι μοναδικές συνθήκες της Αρκτικής θα μπορούσαν να βοηθήσουν στη δημιουργία κάτι ξεχωριστού, αλλά τελικά όλα ήταν εικασίες το τελευταίο πράγμα που θέλετε να κάνετε είναι να χαλάσετε το κρασί».

Ωστόσο, τα κρασιά έχουν δοκιμαστεί τώρα από επαγγελματίες και τα αρχικά σχόλια ήταν ενθαρρυντικά.

«Είναι σαφές για μένα ότι αυτό το εξαιρετικά ενδιαφέρον πείραμα αποκάλυψε ένα μοναδικό περιβάλλον αποθήκευσης και παλαίωσης του αφρώδους οίνου», είπε ο Haram Svorte.

ΠΗΓΗ: decanter.com

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Στη Σαντορίνη δεν χορταίνει το μάτι από τα απίστευτα ειδυλλιακά τοπία αλλά και ο ουρανίσκος από τους οινικούς θησαυρούς, που αποκαλύπτει διαρκώς το νησί....

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Η διαχείριση της αμπελουργικής γης με όρους βιωσιμότητας μέσα σε ένα αστικό περιβάλλον και τα νομικά εργαλεία για την συνύπαρξη με την οικιστική ανάπτυξη...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Μια μοναδική οινο - γευστική ταξιδιωτική εμπειρία θα έχουν την ευκαιρία να βιώσουν οι φίλοι και οι φίλες του κρασιού σε όλη την Ελλάδα,...

REPORTS

Η μεγάλη γιορτή του Πάσχα πλησιάζει... και μπορεί ο πρωταγωνιστής της ημέρας να είναι ο οβελίας, παρόλα αυτά μία σειρά από συνταγές της μεσογειακής...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Το Οινοποιείο ∆ιαµαντάκης είναι µια σύγχρονη µονάδα παραγωγής ποιοτικών οίνων στο χωριό Κάτω Ασίτες του Ηρακλείου Κρήτης.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ο Σύλλογος Εστίασης Μεσσηνίας πραγματοποίησε το Σάββατο 13 και την Κυριακή 14 Απριλίου 2024 στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας το δεύτερο MESSINIA FORUM με τεράστια...

REPORTS

Η παραγωγή κρασιών υψηλής ποιότητας που ανταποκρίνεται στις νέες τάσεις βρίσκεται στο επίκεντρο της φιλοσοφίας της οινολογικής ομάδας της Kontopos - Wine Therapy, που...

REPORTS

Η σειρά Single Vineyards του Οινοποιείου Αρτέµης Καραµολέγκος αποτελείται από κρασιά µε άψογη ποιότητα από µοναδικά κτήµατα στη Σαντορίνη.