Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Η Moët Hennessy «ξεμένει από σαμπάνια», με την ζήτηση να φτάνει στα ύψη

Η αυξανόμενη ζήτηση για σαμπάνια μεταξύ των πλούσιων καταναλωτών εν μέσω της χαλάρωσης των κανόνων Covid οδήγησε στο να «ξεμείνει από απόθεμα» η Moët Hennessy ενόψει των Χριστουγέννων, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλός της.

Επιμέλεια: Ζήσης Πανάγος

Η αυξανόμενη ζήτηση για σαμπάνια μεταξύ των πλούσιων καταναλωτών εν μέσω της χαλάρωσης των κανόνων Covid οδήγησε στο να «ξεμείνει από απόθεμα» η Moët Hennessy ενόψει των Χριστουγέννων, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλός της.

Σε συνέντευξή του στο Bloomberg Television, ο διευθύνων σύμβουλος της Moët Hennessy, Philippe Schaus, είπε ότι ο όμιλος, ο οποίος κατέχει σημαντικές επωνυμίες σαμπάνιας, συμπεριλαμβανομένων των Moët & Chandon, Krug, Dom Pérignon και Veuve Clicquot, «εξάντλησε» μερικές από τις καλύτερες σαμπάνιες του.

«Καθώς οι άνθρωποι βγαίνουν από τον Covid, η ζήτηση για πολυτέλεια, απόλαυση και ταξίδια έχει περιοριστεί», είπε ο Schaus.

Δεν ήταν αμέσως σαφές ποιες σαμπάνιες είχαν λιγοστέψει ή πόσο χαμηλά ήταν τα αποθέματα.

Τον περασμένο μήνα, η LVMH ανέφερε ότι τα τμήματα κρασιού και οινοπνευματωδών ποτών παρουσίασαν διψήφια αύξηση εσόδων κατά το τρίτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, με τη σαμπάνια και τα κρασιά να ξεχωρίζουν.

Ο γίγαντας ειδών πολυτελείας δήλωσε ότι οι πωλήσεις στην Ευρώπη, τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ιαπωνία αυξήθηκαν «απότομα» από τις αρχές του 2022, χάρη στην επιστροφή στα διεθνή ταξίδια και στη «σταθερή ζήτηση» από τους καταναλωτές.

Εκείνη την εποχή, επισημάνθηκε ότι η σχετική ισχύς του δολαρίου στην αγορά είχε ενθαρρύνει τους Αμερικανούς αγοραστές να αξιοποιήσουν στο έπακρο τις αγορές πολυτελών προϊόντων ενώ βρίσκονταν στην Ευρώπη. Ωστόσο, ο Schaus είπε στο Bloomberg, ότι η αβεβαιότητα παραμένει λόγω του αυξανόμενου πληθωρισμού. Το αυξανόμενο κόστος των πρώτων υλών μπορεί επίσης να οδηγήσει σε αυξήσεις τιμών σε ορισμένα προϊόντα.

 

ΠΗΓΗ: thedrinksbusiness.com

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Σε µικρή απόσταση από την Αθήνα, στις Ρίζες Αρκαδίας, βρίσκεται το Κτήµα Τσέλεπου. Εκεί µε την αδιάκοπη φροντίδα των περίπου 650 στρεµµάτων ιδιόκτητου αµπελώνα...

REPORTS

Με το ένα… πόδι στη Χαλκιδική και το άλλο στην Κρήτη και με γνώμονα την αειφορική παραγωγή ποιοτικών οίνων, μέσα από πολύ επιλεγμένες οινοποιήσεις,...

REPORTS

Με σήμα κατατεθέν τη μονοποικιλιακή μαλαγουζιά, το Κτήμα Γκιρλέμη έχει αναδειχθεί σε έναν από τους κορυφαίους παραγωγούς κρασιών στην περιοχή του Δομοκού. Η επιτυχία...

REPORTS

Το μέλλον των οινοποιήσιμων σταφυλιών βρίσκεται στις ανθεκτικές ποικιλίες και στην εργαλειοθήκη της τεχνολογίας.