Connect with us

Αναζήτηση

ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ

Η Mendoza κηρύσσει έκτακτη ανάγκη μετά από παγετό στα τέλη της σεζόν

Η κυβέρνηση της Μεντόζα κήρυξε γεωργική κατάσταση έκτακτης ανάγκης μετά από δύο νύχτες καταστροφικού παγετού, σε πάνω από 10.000 εκτάρια αμπελώνων καθώς και άλλες καλλιέργειες. Ενώ κατά την διάρκεια της νύχτας την περασμένη εβδομάδα σημειώθηκε πτώση της θερμοκρασίας σε περιοχές της Μεντόζα στους -4,5 βαθμούς Κελσίου.

απόδοση Ζήσης Πανάγος

«Είχαμε δύο πολύ δυνατούς παγετούς διαδοχικές νύχτες», εξηγεί ο επικεφαλής γεωπόνος της Catena Zapata, Luis Reginato. «Η Δευτέρα ήταν ελαφρώς συννεφιασμένη και το κρύο μέτωπο ήρθε από τα νότια, οπότε ήταν η νότια κοιλάδα Uco, και συγκεκριμένα το El Cepillo και η Altamira, που επηρεάστηκαν πολύ άσχημα. Στη συνέχεια, το βράδυ της Δευτέρας, οι ουρανοί ήταν καθαροί και ο παγετός επηρέασε όλη τη Μεντόζα, αλλά το πιο σημαντικό στο El Cepillo και πάλι και στην Ανατολική Μεντόζα».

Έπειτα, οι αμπελώνες στην περιοχή του San Carlos στη νότια κοιλάδα Uco επηρεάστηκαν περισσότερο, με ορισμένους αμπελώνες να αναφέρουν σχεδόν συνολικές απώλειες. «Στον αμπελώνα μας στο Los Indios στο El Cepillo στο San Carlos έχουμε 90% ζημιές από παγετό», εξηγεί ο γεωπόνος του, Martín Kaiser.

Παρόλο που ο παγετός ήταν θανατηφόρος στο El Cepillo για πολλούς καλλιεργητές, υπάρχει ελπίδα ότι αυτή η περιοχή, η οποία είναι πάντα η πιο πρόσφατη στη Μεντόζα θα έχει δεύτερο οφθαλμό σε ορισμένες ποικιλίες, ανακτώντας μέρος της πιθανής απόδοσης για το 2023.

Τέλος, ενώ η ζημιά στην Ανατολική Μεντόζα, όπου τα αμπέλια άνθιζαν ήδη σε ορισμένες περιπτώσεις, φαίνεται πιθανό να επηρεάσει άμεσα τις αποδόσεις του έτους. Η περιοχή της Rivadavia στα ανατολικά, η οποία υπέστη σημαντικές ζημιές από τον παγετό, έχει ήδη ακυρώσει τις εορταστικές εκδηλώσεις για το τέλος του έτους Βεντιμία. «Είχαμε πολύ σοβαρές ζημιές στην περιοχή μας», ανέφερε ο δήμαρχος της Rivadavia Miguel Ángel Ronco, «Ακόμα αξιολογούμε τη συνολική απώλεια, αλλά χωρίς αμφιβολία αυτό θα επηρεάσει αρνητικά την οικονομία μας. Είναι μια πολύ θλιβερή μέρα για όλους τους εργαζόμενους και τους παραγωγούς μας».

 

ΠΗΓΗ: thedrinksbusiness.com

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Στη δηµιουργία Οµάδας Παραγωγών, η οποία θα έρθει να πλαισιώσει το νέο οινοποιείο που αυτή τη στιγµή κατασκευάζεται, σχεδιάζουν να προχωρήσουν οι Άγγελος Ιατρίδης...

REPORTS

Τα ήδη γνωστά κρασιά νέας εσοδείας καθώς και μία νέα κυκλοφορία, ένα ροζέ από την ποικιλία Νεγκόσκα υπό το Μικρό Κτήμα Τίτου, παρουσίασε στο...

REPORTS

To είπαν «το υγρό χρυσάφι της Σάμου». Το έχουν τιμήσει πολλαπλά ως τον καλύτερο επιδόρπιο οίνο. Του έχουν αποδώσει εύσημα και το φέρνουν διαρκώς...

REPORTS

Με πρώτη ύλη από τον ορεινό αμπελώνα του Κατάφυτου η πειραματική οινοποίηση από το κτήμα Κώστα Λαζαρίδη.