Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Η Drouhin επεκτείνει τους αμπελώνες της στη Βουργουνδία

Με τις τιμές της γης να αυξάνονται, το φημισμένο οινοποιείο αποκτά 50 στρέμματα αμπέλια, κυρίως στο St.-Véran και το St.-Romain.

Ο Maison Joseph Drouhin έχει αγοράσει δύο κτήματα στη Βουργουνδία, συνολικής έκτασης σχεδόν 50 στρεμμάτων αμπελώνων: το Château de Chasselas στην ονομασία St.-Véran και το κτήμα Rapet στο St.-Romain. Η εταιρεία δεν αποκάλυψε την τιμή.

Το Château de Chasselas περιλαμβάνει 17,3 στρέμματα στην ονομασία St.-Véran, καθώς και μικρά αγροτεμάχια Chasselas και Beaujolais. Είναι ήδη ο κύριος προμηθευτής του κρασιού Drouhin’s St.-Véran. Το ακίνητο διαθέτει ένα ιστορικό κάστρο που αγοράστηκε από τον Millesime, έναν όμιλο ξενοδοχείων και εστιατορίων, ο οποίος σχεδιάζει να το μετατρέψει σε boutique ξενοδοχείο.

Το κτήμα Rapet στο St.-Romain περιλαμβάνει 19,8 στρέμματα Pinot Noir και Chardonnay στο St.-Romain, καθώς και μικρά δέματα Auxey-Duresses red and white, Pommard και Meursault.

«Είμαστε βαθιά ριζωμένοι στη Βουργουνδία, παραμένει μικρή και βλέπουμε περισσότερο ανταγωνισμό και δυσκολία στην απόκτηση αμπελώνων και στην αγορά σταφυλιών», είπε ο Frédéric Drouhin, πρόεδρος του Maison Joseph Drouhin, στο Wine Spectator. «Αυτό μας επιτρέπει να εξασφαλίσουμε τον εφοδιασμό μας. Οι μεγάλοι αμπελώνες από διάσημες ονομασίες είναι πολύ ακριβοί. Δεν είχε νόημα να ψάξουμε για ακίνητο στο Puligny ή στο Chambolle».

Παράλληλα, η συμφωνία για την αγορά των δεμάτων Rapet στο St.-Romain ολοκληρώθηκε το περασμένο φθινόπωρο. «Αγοράζαμε ήδη σταφύλια από αυτό το κτήμα», είπε ο Drouhin. «Μελετήσαμε όλα τα δέματα και αποφασίσαμε να αγοράσουμε. Είναι μια εξαιρετική περιοχή και πιο δροσερή από το Meursault ή το Beaune. Δεν έχει τη φήμη, αλλά είναι λιγότερο ακριβό. Πιστεύουμε ότι είναι μια καλή τιμή, καλό στυλ κρασιού και μια καλή ιστορία.»

Το ντεμπούτο vintage του Drouhin’s St.-Romain είναι το 2022. η εναρκτήρια εμφιάλωση του St.-Véran Château de Chasselas θα είναι το 2023, που θα κυκλοφορήσει το 2024. Όλα τα δέματα μετατρέπονται σε βιολογική γεωργία.

Οι εξαγορές φέρνουν τις συνολικές εκμεταλλεύσεις του Maison Joseph Drouhin σε σχεδόν 250 στρέμματα αμπέλων που εκτείνονται από το Chablis έως το Mâcon, καλύπτοντας 60 ονομασίες και συμπεριλαμβανομένων 14 grands crus και 20 premier crus. Οι πρώτοι αμπελώνες του Drouhin ήταν αγροτεμάχια στο Beaune Clos des Mouches που αγόρασε ο Maurice Drouhin το 1921. Ο Drouhin εκμεταλλεύεται επίσης 130 στρέμματα Pinot Noir και Chardonnay στο Dundee Hills του Όρεγκον και 153 στρέμματα στους λόφους Eola-Amity.

Τέλος, η εταιρεία διοικείται σήμερα από τέσσερα αδέρφια: τον πρόεδρο Frédéric , την Véronique, υπεύθυνη για την οινοποίηση, τον διευθυντή αμπελώνα Philippe και τον Laurent, ο οποίος επιβλέπει τις πωλήσεις και το μάρκετινγκ στη Βόρεια Αμερική και την Καραϊβική.

ΠΗΓΗ: winespectator.com

Σχετικά Άρθρα

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Η διαχείριση της αμπελουργικής γης με όρους βιωσιμότητας μέσα σε ένα αστικό περιβάλλον και τα νομικά εργαλεία για την συνύπαρξη με την οικιστική ανάπτυξη...

REPORTS

Μια Μαλαγουζιά που έχει δηµιουργηθεί για να εξελίσσεται στο χρόνο, διατηρώντας τη φρεσκάδα και τον γαστρονοµικό χαρακτήρα της.

REPORTS

Μια δημοπρασία υψηλού προφίλ με εκατοντάδες κρασιά παγκόσμιας κλάσης από το κελάρι του εστιατορίου Le Gavroche προσέφερε κέρδη ύψους 1,9 εκατομμυρίων λιρών.

REPORTS

Στη Σαντορίνη δεν χορταίνει το μάτι από τα απίστευτα ειδυλλιακά τοπία αλλά και ο ουρανίσκος από τους οινικούς θησαυρούς, που αποκαλύπτει διαρκώς το νησί....

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Η πρόοδος που έχει συντελεστεί τα τελευταία χρόνια στον εγχώριο κλάδο του κρασιού είναι δεδοµένη και αδιαµφισβήτητη, ωστόσο αυτά τα οποία µένει ακόµα να...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ο Σύλλογος Εστίασης Μεσσηνίας πραγματοποίησε το Σάββατο 13 και την Κυριακή 14 Απριλίου 2024 στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας το δεύτερο MESSINIA FORUM με τεράστια...

REPORTS

Το Οινοποιείο ∆ιαµαντάκης είναι µια σύγχρονη µονάδα παραγωγής ποιοτικών οίνων στο χωριό Κάτω Ασίτες του Ηρακλείου Κρήτης.

REPORTS

Η παραγωγή κρασιών υψηλής ποιότητας που ανταποκρίνεται στις νέες τάσεις βρίσκεται στο επίκεντρο της φιλοσοφίας της οινολογικής ομάδας της Kontopos - Wine Therapy, που...