Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Η Coravin λανσάρει σύστημα συντήρησης για αφρώδη

Η εταιρεία Coravin έχει λανσάρει το πρώτο σύστημα συντήρησης για αφρώδη κρασιά, διατηρώντας τη Σαμπάνια, το Prosecco και το Cava φρέσκα στη φιάλη για δύο εβδομάδες αφού ανοιχτούν.

Η Coravin Sparkling χρησιμοποιεί κάψουλες διοξειδίου του άνθρακα για να σταματήσει τις φυσαλίδες στα αφρώδη κρασιά από το να δραπετεύσουν και να αποτρέψει την οξείδωση.

Το νέο σύστημα χρησιμοποιεί ένα πώμα που ταιριάζει σε όλες τις φιάλες αφρώδους. Το design «κλειδώματος» του πώματος έχει τη δυνατότητα να συγκρατεί πάνω από 55psi πίεσης, διατηρώντας τη φυσική πίεση που υπάρχει εξαρχής στις φιάλες αφρώδους από τη στιγμή της εμφιάλωσης.

Οι φιάλες που έχουν πωματιστεί με το σύστημα της Coravin διοχετεύονται εν συνεχεία με μια συγκεκριμένη ποσότητα διοξειδίου του άνθρακα για τη διατήρηση του αφρώδους. Αυτό έρχεται σε αντίθεση με το σύστημα συντήρησης της Coravin για τα ήρεμα κρασιά, όπου χρησιμοποιείται αέριο αργό. Κάθε ανακυκλώσιμη κάψουλα διοξειδίου του άνθρακα μπορεί να διατηρήσει εφτά φιάλες αφρώδους κρασιού.

Το κόστος του συγκεκριμένου συστήματος θα ανέλθει στα 399 δολάρια ενώ οι κάψουλες θα διατεθούν σε έξι και δώδεκα πακέτα, που θα κοστίζουν $44.95 και $79.95 αντίστοιχα.

«Φανταστείτε αν μπορείτε, ένα μπαρ που θα διαθέτει 70 ή 80 αφρώδη κρασιά σε ποτήρι (by the glass). Είναι το όνειρό μου. Και δεν είμαι ο μόνος», αναφέρει ο Lambrecht, δημιουργός του συστήματος Coravin.

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Κάθε γουλιά του Doux Basil Smash Cocktail είναι ένας ύμνος στις αισθήσεις. Ένα cocktail που δεν φτιάχτηκε απλώς για να δροσίζει - φτιάχτηκε για...

REPORTS

Άνοιγμα σε νέες αγορές πέραν των ΗΠΑ για κρασί και αγροτικά ήταν η σύσταση του Επιτρόπου Γεωργίας, Κρίστοφ Χάνσεν, στη διάρκεια ακρόασης του ενώπιον...

REPORTS

Η παγκόσμια βιομηχανία κρασιού υφίσταται σημαντική μεταμόρφωση με την ταχεία ανάπτυξη του τμήματος των μη αλκοολούχων και χαμηλής περιεκτικότητας σε αλκοόλ (NOLO) κρασιών, σύμφωνα...

REPORTS

Ο προϋπολογισμός που διατίθεται στους αμπελοκαλλιεργητές της Τοσκάνης αυξήθηκε εκ νέου, φθάνοντας τα 30,48 εκατομμύρια ευρώ για το οικονομικό έτος 2024/2025.

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Τα ιδιαίτερα κρασιά και το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο της εταιρείας Amades Rootings, ιδιοκτησίας οικογένειας Φωτεινού, ταξίδεψαν από την γη των Αμάδων στη Χίο και...

REPORTS

Για πρώτη φορά στην ιστορία της, η Δημοκρατία της Μολδαβίας θα φιλοξενήσει το Παγκόσμιο Συνέδριο Αμπέλου και Οίνου, ένα σημαντικό γεγονός για την παγκόσμια...

REPORTS

Τα αποτελέσματα του 2025 International Wine Challenge, τα οποία ανακοινώθηκαν αυτόν τον μήνα στο Λονδίνο, σηματοδοτούν μια αξιοσημείωτη μεταβολή στην παγκόσμια βιομηχανία κρασιού.

REPORTS

Δύο σημαντικές διακρίσεις στα Great Greek Wines 2025 απέσπασε το Οινοποιείο Ακριώτου. Οι νέες βραβεύσεις αποδεικνύουν τη δέσμευση του οινοποιείου στην παραγωγή ποιοτικών κρασιών.