Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Η Coravin λανσάρει σύστημα συντήρησης για αφρώδη

Η εταιρεία Coravin έχει λανσάρει το πρώτο σύστημα συντήρησης για αφρώδη κρασιά, διατηρώντας τη Σαμπάνια, το Prosecco και το Cava φρέσκα στη φιάλη για δύο εβδομάδες αφού ανοιχτούν.

Η Coravin Sparkling χρησιμοποιεί κάψουλες διοξειδίου του άνθρακα για να σταματήσει τις φυσαλίδες στα αφρώδη κρασιά από το να δραπετεύσουν και να αποτρέψει την οξείδωση.

Το νέο σύστημα χρησιμοποιεί ένα πώμα που ταιριάζει σε όλες τις φιάλες αφρώδους. Το design «κλειδώματος» του πώματος έχει τη δυνατότητα να συγκρατεί πάνω από 55psi πίεσης, διατηρώντας τη φυσική πίεση που υπάρχει εξαρχής στις φιάλες αφρώδους από τη στιγμή της εμφιάλωσης.

Οι φιάλες που έχουν πωματιστεί με το σύστημα της Coravin διοχετεύονται εν συνεχεία με μια συγκεκριμένη ποσότητα διοξειδίου του άνθρακα για τη διατήρηση του αφρώδους. Αυτό έρχεται σε αντίθεση με το σύστημα συντήρησης της Coravin για τα ήρεμα κρασιά, όπου χρησιμοποιείται αέριο αργό. Κάθε ανακυκλώσιμη κάψουλα διοξειδίου του άνθρακα μπορεί να διατηρήσει εφτά φιάλες αφρώδους κρασιού.

Το κόστος του συγκεκριμένου συστήματος θα ανέλθει στα 399 δολάρια ενώ οι κάψουλες θα διατεθούν σε έξι και δώδεκα πακέτα, που θα κοστίζουν $44.95 και $79.95 αντίστοιχα.

«Φανταστείτε αν μπορείτε, ένα μπαρ που θα διαθέτει 70 ή 80 αφρώδη κρασιά σε ποτήρι (by the glass). Είναι το όνειρό μου. Και δεν είμαι ο μόνος», αναφέρει ο Lambrecht, δημιουργός του συστήματος Coravin.

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Με το Fendt e100 Vario η Fendt παρουσίασε ένα ευέλικτο µικρών διαστάσεων ηλεκτρικό τρακτέρ ειδικά σχεδιασµένο για να δουλεύει άνετα, αθόρυβα, αλλά και «πράσινα»...

REPORTS

Οι ευρωπαϊκές εξαγωγές κρασιού προς τις Ηνωμένες Πολιτείες έφτασαν σε επίπεδα ρεκόρ το 2024, αλλά τα νούμερα κρύβουν μια πολύπλοκη και δύσκολη πραγματικότητα για...

REPORTS

Kαταρτίστηκε με απόφαση του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Γιάννη Ανδριανού ο Εθνικός Κατάλογος ποικιλιών, υποκειμένων και κλώνων αμπέλου (Vitis L.), ο οποίος τέθηκε σε ισχύ...

REPORTS

Ο φετινός τρύγος του μοσχάτου στη Σάμο ξεκινά την Πέμπτη 31 Ιουλίου και θα διαρκέσει ως το Σεπτέμβρη και η παραγωγή, παρά τις κλιματικές...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Στο Μουσείου Οίνου της Σάμου, που παντρεύει την αυθεντική οινική παράδοση με τη σύγχρονη μουσειακή άποψη, οι συμμετέχοντες στις premium γευσιγνωσίες, ταξιδεύουν μέσα από...

REPORTS

Η παγκόσμια βιομηχανία αλκοολούχων ποτών αλλάζει ραγδαία, καθώς οι νέες προτιμήσεις των καταναλωτών και οι τεχνολογικές εξελίξεις καθορίζουν ένα εντελώς διαφορετικό τοπίο.

REPORTS

Οι κατά τόπους Διευθύνσεις Αγροτικής Οικονομίας των Περιφερειών ενημερώνουν ότι οι δηλώσεις συγκομιδής θα υποβάλλονται από τους υπόχρεους αμπελουργούς οινοποιήσιμων ποικιλιών αμπέλου, μόνο ηλεκτρονικά...

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Κατάθεση ψυχής και όχι ένα απλό προϊόν είναι το τσίπουρο, και ειδικά το παλαιωµένο, σύµφωνα µε τον εµβληµατικό αποσταγµατοποιό Κώστα Τσιλιλή, τον άνθρωπο που...