Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Το αφρώδες κρασί Cava αναφέρει αύξηση αξίας και όγκου το 2022

Η DO Cava δημοσίευσε την έκθεσή της για το 2022, χαρακτηρίζοντάς την έτος ανάκαμψης για την περιοχή μετά τις οικονομικές δυσκολίες του 2021, με τις συνολικές πωλήσεις να αυξάνονται κατά 4,58% σε 249.135 εκατομμύρια φιάλες.

Οι ξένες πωλήσεις στο σύνολό τους αντιπροσώπευαν το 69% των συνολικών πωλήσεων των DOs, σύμφωνα με τη νέα έκθεση. Η Γερμανία διατήρησε τη θέση της ως ο κορυφαίος καταναλωτής (αύξηση 2,22%), ακολουθούμενη από τις ΗΠΑ, το Βέλγιο και το Ηνωμένο Βασίλειο. Η Σουηδία μπήκε για πρώτη φορά στην κατάταξη των πέντε κορυφαίων αγορών, με πωλήσεις να αυξάνονται κατά 35,34% από έτος σε έτος.

Αξιοσημείωτη είναι επίσης η ανάπτυξη στις αναδυόμενες αγορές με σημαντικό δυναμικό, με την Ελβετία (αύξηση 50,36%), τη Βραζιλία (άνοδος 24,30%), την Εσθονία (άνοδος 22,19%) και τη Λιθουανία (άνοδος 21,89%) αυξάνει.

Αύξηση 13,15% παρουσίασαν και οι πωλήσεις στην εγχώρια αγορά φτάνοντας τις 77.807.000 φιάλες. Η επιτόπια συναλλαγή είχε τη μεγαλύτερη επίδραση, με αξιοσημείωτη αύξηση 32,3% σε αξία και 30,4% σε όγκο. Τα κανάλια εκτός συναλλαγών συνέχισαν την ανοδική τάση, λόγω της επιστροφής των προσωπικών αγορών. Το off premise σημείωσε σημαντική αύξηση 10,5% σε αξία και 4,3% σε όγκο.

Η Organic Cava σημείωσε επίσης ανάπτυξη, με τους νέους κανονισμούς να ορίζουν το 2025 ως το έτος κατά το οποίο ολόκληρη η κατηγορία Guarda Superior θα είναι 100% βιολογική.

Ο αριθμός των βιολογικών φιαλών που παράγονται και φέρουν ετικέτα ξεπερνά πλέον τα 32.076.000, με εντυπωσιακή αύξηση 40,70% σε σύγκριση με το 2021.

Με το βλέμμα στο μέλλον, η DO ελπίζει να προχωρήσει με τη δέσμευσή της να αναδείξει την ποιότητα των κρασιών Cava, συνεχίζοντας τις εργασίες για το Στρατηγικό Σχέδιο για την κατάτμηση και τη χωροθέτηση της Cava σε ζώνες.

Ο Javier Pagés, πρόεδρος του Ρυθμιστικού Συμβουλίου DOP Cava, δήλωσε: «Το 2023 θα είναι ένα έτος συνεχούς δέσμευσης στην βασική ιδέα της ποιότητας από όλους εκείνους τους συνεργάτες της Ονομασίας Προέλευσης Cava που επιδιώκουν να σημειώσουν περαιτέρω πρόοδο ενώνοντας δυνάμεις».

Τέλος, σε συμφωνία με την επισήμανση αυτού του μηνύματος ποιότητας, ο Sergio Fuster, Διευθύνων Σύμβουλος της Codorníu, ενός από τους μεγαλύτερους παραγωγούς Cava της Ισπανίας, μίλησε για το «πλεονέκτημα» της χρήσης γαλλικής ορολογίας στις ετικέτες αφρωδών οίνων προκειμένου να υποδείξει ένα «πρότυπο αριστείας» που σχετίζεται περισσότερο με σαμπάνια.

 

ΠΗΓΗ: thedrinksbusiness.com

Σχετικά Άρθρα

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Η διαχείριση της αμπελουργικής γης με όρους βιωσιμότητας μέσα σε ένα αστικό περιβάλλον και τα νομικά εργαλεία για την συνύπαρξη με την οικιστική ανάπτυξη...

REPORTS

Μια Μαλαγουζιά που έχει δηµιουργηθεί για να εξελίσσεται στο χρόνο, διατηρώντας τη φρεσκάδα και τον γαστρονοµικό χαρακτήρα της.

REPORTS

Μια δημοπρασία υψηλού προφίλ με εκατοντάδες κρασιά παγκόσμιας κλάσης από το κελάρι του εστιατορίου Le Gavroche προσέφερε κέρδη ύψους 1,9 εκατομμυρίων λιρών.

REPORTS

Στη Σαντορίνη δεν χορταίνει το μάτι από τα απίστευτα ειδυλλιακά τοπία αλλά και ο ουρανίσκος από τους οινικούς θησαυρούς, που αποκαλύπτει διαρκώς το νησί....

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Το 1955, η Σταυρούλα Κουράκου είχε γράψει στο «Ο οίνος, µια αιώνια θεότητα για την Ελλάδα»: «Η αµπελουργία είναι στενά δεµένη µε την κίνηση...

REPORTS

Η πρόοδος που έχει συντελεστεί τα τελευταία χρόνια στον εγχώριο κλάδο του κρασιού είναι δεδοµένη και αδιαµφισβήτητη, ωστόσο αυτά τα οποία µένει ακόµα να...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ο Σύλλογος Εστίασης Μεσσηνίας πραγματοποίησε το Σάββατο 13 και την Κυριακή 14 Απριλίου 2024 στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας το δεύτερο MESSINIA FORUM με τεράστια...

REPORTS

Το Οινοποιείο ∆ιαµαντάκης είναι µια σύγχρονη µονάδα παραγωγής ποιοτικών οίνων στο χωριό Κάτω Ασίτες του Ηρακλείου Κρήτης.