Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Η British Columbia προβλέπει πτώση 50% στην παραγωγή κρασιού

Η παραγωγή κρασιού στην καναδική επαρχία British Columbia θα μπορούσε να μειωθεί κατά το ήμισυ φέτος μετά από ένα παρατεταμένο κρύο τον Δεκέμβριο, δήλωσε η Wines of British Columbia (WGBC).

Ένα διήμερο κρύο τον Δεκέμβριο είδε τις θερμοκρασίες να πέφτουν κάτω από τους -20ºC στην κοιλάδα Okanagan, την κύρια οινοπαραγωγική περιοχή της καναδικής επαρχίας. Η πλειοψηφία των μαύρων ποικιλιών σταφυλιών, που απαιτούν πολλή θερμότητα και ηλιακό φως, καλλιεργούνται εδώ.

Η WGBC αρχικά προέβλεψε πτώση της παραγωγής κατά 39% έως 56% μετά τις δύσκολες συνθήκες του περασμένου έτους.

Σύμφωνα με το CBC, ο Miles Prodan, Διευθύνων Σύμβουλος του οργανισμού, δήλωσε ότι «έως και τα μισά από τα σταφύλια δεν θα καρποφορήσουν φέτος» και ότι αυτό ήταν μια «τεράστια ανησυχία».

Άλλες περιοχές σε όλο τον Καναδά έχουν επίσης επηρεαστεί από το πάγωμα του Δεκεμβρίου με έκτακτη χρηματοδότηση 15 εκατομμυρίων CA$ που δεσμεύτηκε να στηρίξει τους παραγωγούς κρασιού στην περιοχή του Νιαγάρα του Οντάριο στη Νέα Σκωτία.

Η WGBC είπε ότι οι αποδόσεις μειώθηκαν κατά 30% τα τελευταία επτά με οκτώ χρόνια, ανέφερε η CBC. Αυτό ακολουθεί πρόσφατες ακραίες καιρικές συνθήκες που επηρέασαν την παραγωγή σταφυλιών.

Παράλληλα, οι ερευνητές μπόρεσαν να εκτιμήσουν τη ζημιά από το κρύο στα αμπέλια εξετάζοντας τους οφθαλμούς που παραμένουν αδρανείς κατά τη διάρκεια του χειμώνα.

Ο Ben-Min Chang, φυσιολόγος αμπέλου από τη Γεωργία και τη Γεωργία Τροφίμων του Καναδά, είπε ότι ορισμένες άλλες περιοχές που είδαν ακόμη πιο ακραίες θερμοκρασίες -30ºC πιθανότατα θα δουν το 100% των μπουμπουκιών κατεστραμμένο.

Η ζημιά προκαλείται από το σχηματισμό πάγου και στη συνέχεια το σκάσιμο μέσα στα κύτταρα των μπουμπουκιών με αποτέλεσμα η καλλιέργεια να πεθάνει.

Ως αποτέλεσμα, οι καλλιεργητές εξετάζουν ένα πρόγραμμα αναφύτευσης που θα εισαγάγει μια καλλιέργεια πιο ανθεκτική στις καιρικές συνθήκες.

Ο αντίκτυπος στον τρύγο του 2023 και η επακόλουθη μείωση του όγκου θα έχει καθυστερημένη επίδραση στους καταναλωτές, με την πλειονότητα των λευκών κρασιών να βγαίνουν στα ράφια το επόμενο έτος, ακολουθούμενα από τα κόκκινα την επόμενη χρονιά.

Κάποιοι ανησυχούν για τις επιπτώσεις στον τουρισμό στην περιοχή. Η βιομηχανία κρασιού στη Βρετανική Κολομβία φέρεται να δημιουργεί 12.000 θέσεις εργασίας και 3 δισεκατομμύρια δολάρια CA $ για την επαρχία.

Τέλος, ο Prodan προειδοποίησε για την επίδραση της μείωσης της ροής στις θέσεις εργασίας σε εστιατόρια και ξενοδοχεία που θα μπορούσαν να χάσουν λόγω των σύντομων καλλιεργειών που προκαλούν μείωση του διαθέσιμου προς πώληση κρασιού.

 

ΠΗΓΗ: thedrinksbusiness.com

Σχετικά Άρθρα

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Μια μοναδική οινο - γευστική ταξιδιωτική εμπειρία θα έχουν την ευκαιρία να βιώσουν οι φίλοι και οι φίλες του κρασιού σε όλη την Ελλάδα,...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Μια μοναδική γευστική και ταξιδιωτική εμπειρία θα έχουν την ευκαιρία να βιώσουν οι φίλοι και οι φίλες του κρασιού σε όλη την Ελλάδα, συμμετέχοντας...

REPORTS

Το WSPC, για μια ακόμη χρονιά, έδωσε δυναμικό και ουσιαστικό παρών στο πλευρό των οκτώ (8) αποφοίτων του, που συμμετείχαν, μαζί με εκατοντάδες άλλους...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Το Κτήμα Όλοινος (Οινοποιία Γ.Λόλας - Γ.Φτίκας) συμμετέχει στην εκδήλωση Ανοιχτές Πόρτες Οινοποιείων και διοργανώνει παράλληλες εκδηλώσεις για το κοινό. Το οινοποιείο θα είναι...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Κάθε χρόνο τέτοια εποχή, εφεξής, λίγο πριν από τον ετήσιο εορτασμό του θεσμού των «Ανοικτών Πορτών», στα οινοποιεία της χώρας, όσοι αγαπούν τη Γουμένισσα,...

REPORTS

∆εν έχουν συµπληρωθεί 10 χρόνια από την ηµέρα που ο Γιάννης Τσαπάρας µαζί µε τη σύζυγό του Ελεάνα Παρλαβάντζα αποφάσισαν να αφιερωθούν ολοκληρωτικά στην...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Μια μοναδική οινο - γευστική ταξιδιωτική εμπειρία θα έχουν την ευκαιρία να βιώσουν οι φίλοι και οι φίλες του κρασιού σε όλη την Ελλάδα,...

REPORTS

Κίνητρο για να αναπτύξει ο ανήσυχος οινοποιός το δυναµικό του δίνει η Μαλαγουζιά, µία από τις ανερχόµενες ελληνικές αρωµατικές λευκές ποικιλίες, προσφέροντας πολλές παραλλαγές...