Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Η πολυεθνική εταιρεία Airbnb εισάγει τη νέα κατηγορία «Αμπελώνας»

Αποδεικνύοντας ότι ο οινοτουρισμός είναι ζωντανός και δυναμικός, η εταιρεία Airbnb λάνσαρε μια νέα κατηγορία με το όνομα «Αμπελώνας» με περισσότερες από 120.000 διαμονές σε αμπελώνες σε όλο τον κόσμο.

απόδοση του Ζήση Πανάγου

Η εφαρμογή για διακοπές Airbnb αποκάλυψε ότι ο μέσος «οικοδεσπότης» της ιδιοκτησίας αμπελώνα κέρδισε περισσότερες από 9.200 £ πέρυσι από τους θαυμαστές του κρασιού που επέλεξαν να μείνουν στο κατάλυμά τους.

Αξιοποιώντας τη συνεχιζόμενη ισχύ του οινοτουρισμού, η εταιρεία αποκάλυψε τη νέα της κατηγορία καταχώρισης «αμπελώνας», με περισσότερες από 120.000 διαμονές με επίκεντρο το κρασί για περιήγηση. Συνδέθηκε επίσης με το Wine GB για να δημιουργήσει μια σειρά από «λίστες επιθυμιών» για διαμονή αμπελώνων στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Το 2021, η συνολική κατηγορία «αμπελώνας» στο Airbnb μόνο στο Ηνωμένο Βασίλειο κέρδισε σχεδόν 35 εκατομμύρια £, δείχνοντας ότι η όρεξη των καταναλωτών για το κρασί παραμένει υψηλή και η κορδέλα κόπηκε στη νέα κατηγορία ακριβώς στην ώρα της για την Εβδομάδα Αγγλικού Κρασιού.

«Η συνεργασία με την Airbnb δεν θα μπορούσε να έρθει σε καλύτερη στιγμή για τον οινοτουρισμό στο Ηνωμένο Βασίλειο, καθώς οι λάτρεις του κρασιού αγοράζουν αγγλικό και ουαλικό κρασί και θέλουν να ανακαλύψουν περαιτέρω πτυχές γύρω απ’ αυτό», δήλωσε ο Simon Thorpe MW, Διευθύνων Σύμβουλος της Wine GB. «Οι παραγωγοί πάνω-κάτω στη χώρα καλωσορίζουν τους επισκέπτες και προσφέρουν μια σειρά από συναρπαστικές εμπειρίες από την  είσοδο στο κελάρι, μέχρι τα όμορφα καταλύματα.

«Η Airbnb προσφέρει τόσες πολλές διαφορετικές επιλογές για διαμονή είτε μέσα, είτε κοντά σε αμπελώνες, πολλοί από τους οποίους βρίσκονται σε μερικά από τα πιο όμορφα μέρη της χώρας. Δεν θα μπορούσαμε να είμαστε πιο χαρούμενοι που υπάρχει τώρα μια κατηγορία «αμπελώνα», που θα ανοίξει πολλές περισσότερες ευκαιρίες για να ανακαλύψετε μερικά από τα οινικά πετράδια της Βρετανίας».

Η ανάλυση που πραγματοποιήθηκε από την Airbnb έδειξε ότι οι διαμονές σε αμπελώνες, μαζί με άλλες «μοναδικές» καταχωρήσεις, όπως δεντρόσπιτα και ιστορικά σπίτια, αυξήθηκαν κατά 120% το 2021 σε σύγκριση με το 2019, καθώς ο κόσμος άρχισε σιγά σιγά να αναδύεται από την πανδημία του Covid-19.

Ο Nick Brewer, ο οποίος φιλοξενεί το Avalon Lodge στο Oastbrook Vineyard με τη σύζυγό του America Brewer, είπε: «Η φιλοξενία μέσω Airbnb μας επιτρέπει μεγαλύτερο αριθμό επισκεπτών από ό,τι θα πετύχαμε μέσω του άμεσου μάρκετινγκ». Εξήγησε περαιτέρω ότι αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στο ότι οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα «να κάνουν κράτηση για τη διαμονή τους στον αμπελώνα και την εμπειρία κρασιού στην ίδια εφαρμογή με μια πλατφόρμα με την οποία αισθάνονται άνετα».

Η σύζυγος του America εργάζεται στον αμπελώνα που φύτεψε το 2018 στην τοποθεσία του στις όχθες του ποταμού Rother, κοντά στο κάστρο Bodium.

«Είχα ακούσει για μια ήσυχη επανάσταση που συνέβη στην Αγγλία με μερικά αφρώδη κρασιά να αρχίζουν να αμφισβητούν τις καθιερωμένες μάρκες σαμπάνιας», είπε η America, η οποία μετακόμισε στο Ηνωμένο Βασίλειο από τη Βραζιλία. «Με το που άρχισα να επισκέπτομαι τους τοπικούς αμπελώνες, συνάντησα ανθρώπους που επρόκειτο να γίνουν φίλοι και συνάδελφοί μου. Ήταν αυτοί που με ενθάρρυναν να σπουδάσω παραγωγή κρασιού στο Plumpton College».

Το ξύλινο καταφύγιο του ζευγαριού σε στιλ Scandi με θέα στον αμπελώνα του Oastbrook διαθέτει υδρομασάζ, κυρίως υπνοδωμάτιο και κουζίνα με ιδιωτικό μπάνιο, και είναι ένα από τα πολλά καταλύματα σε αμπελώνες στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Από μια οικολογική καμπίνα σε έναν αμπελώνα του Suffolk και ένα γραφικό εξοχικό κρυμμένο σε έναν αμπελώνα στο Monmouthshire της Ουαλίας, μέχρι μια επιβλητική πέτρινη ιδιοκτησία με θέα σε αμπέλια στην Κορνουάλη, οι οινόφιλοι μπορούν να κυνηγήσουν την καρδιά τους.

Διαμονή σε αμπελώνες στην Κροατία, την Πορτογαλία, την Προβηγκία και την Αργεντινή είναι επίσης διαθέσιμες μέσω Airbnb.

 

ΠΗΓΗ: thedrinksbusiness.com

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Το ΥΠΑΑΤ προωθεί και υποστηρίζει μέσω προγραμμάτων και συντονισμένων δράσεων το σύνολο των αμπελουργών και των οινοποιών με στόχο να αντιμετωπισθεί η δύσκολη χρονιά...

REPORTS

Οι μικρές ποσότητες, οι premium τιμές και η γενική έλλειψη γνώσης σχετικά με την οινική κουλτούρα της χώρας συνθέτουν τις προκλήσεις του Καναδά.

REPORTS

Σε μια κρίσιμη στιγμή για τον αμπελοοινικό τομέα που βρίσκεται αντιμέτωπος με την κλιματική κρίση και την τις μεταβαλλόμενες τάσεις των καταναλωτών πραγματοποιήθηκε στις...

REPORTS

Το ιστορικό Hôtel de Paris Monte-Carlo του Μονακό για να γιορτάσει την 150ή επέτειο λειτουργίας του λανσάρει ένα κονιάκ από σπάνιες σοδειές σταφυλιών και...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Η πρόοδος που έχει συντελεστεί τα τελευταία χρόνια στον εγχώριο κλάδο του κρασιού είναι δεδοµένη και αδιαµφισβήτητη, ωστόσο αυτά τα οποία µένει ακόµα να...

REPORTS

Το Οινοποιείο ∆ιαµαντάκης είναι µια σύγχρονη µονάδα παραγωγής ποιοτικών οίνων στο χωριό Κάτω Ασίτες του Ηρακλείου Κρήτης.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ο Σύλλογος Εστίασης Μεσσηνίας πραγματοποίησε το Σάββατο 13 και την Κυριακή 14 Απριλίου 2024 στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας το δεύτερο MESSINIA FORUM με τεράστια...

REPORTS

Η παραγωγή κρασιών υψηλής ποιότητας που ανταποκρίνεται στις νέες τάσεις βρίσκεται στο επίκεντρο της φιλοσοφίας της οινολογικής ομάδας της Kontopos - Wine Therapy, που...