Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Με κακό καιρό ξεκινά η περίοδος ωρίμανσης στη Βόρεια Ακτή Καλιφόρνιας

Η φετινή σοδειά κρασιού στη Βόρεια Ακτή ξεκίνησε ενθαρρυντικά, όμως οι ασυνήθιστες μεταβολές του καιρού σε μια κρίσιμη περίοδο για την ανάπτυξη των σταφυλιών, οι προοπτικές ενός τρίτου έτους ξηρασίας και η παρατεταμένη αβεβαιότητα σχετικά με τη ζήτηση κρασιού, προκαλούν ανησυχία σε ορισμένους αναλυτές της αγοράς.

απόδοση Ζήσης Πανάγος

Μερικές από τις θερμότερες περιοχές της περιοχής, όπως οι κοιλάδες Alexander και Dry Creek της κομητείας Sonoma, βλέπουν την αρχή της άνθισης, όταν τα αμπέλια αυτογονιμοποιούνται, με αποτέλεσμα να παρατηρούνται συστάδες σταφυλιών.

Αυτή η περίοδος αυτογονιμοποίησης αμπέλου για τη δημιουργία συστάδων σταφυλιών είχε φτάσει σε λιγότερο από το 10% της περιοχής στις 10 Μαΐου, σύμφωνα με τον Christian Clear, ο οποίος επιβλέπει τη σύναψη συμφωνιών σταφυλιών στη Βόρεια Ακτή για την Turrentine Brokerage με έδρα τη Novato. Τα αμπέλια δεν εμφανίστηκαν κοντά στην άνθιση στην κοιλάδα της Νάπα, και εκείνα στις κομητείες Lake και Mendocino ήταν πίσω από αυτό.

Αυτή είναι μια εποχή της εποχής, που οι καλλιεργητές θέλουν τον καιρό Goldilocks, όχι πολύ ζεστό, κρύο ή συννεφιασμένο. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι οι διαταραχές στην προετοιμασία του αμπελιού για το σχηματισμό συστάδων σταφυλιών, μια διαδικασία που ονομάζεται «σύνολο», μπορεί να οδηγήσει σε μη ανεπτυγμένες ρώγες, σε συστάδες, ένα φοβερό αποτέλεσμα που ονομάζεται «θραύση».

Διακυβεύεται η ετήσια σοδειά αξίας 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων από την περιοχή υψηλής αμπελοκαλλιέργειας, η οποία περιλαμβάνει τις κομητείες Napa, Sonoma, Mendocino, Lake και τις δυτικές κομητείες Solano. Το μέγεθος της καλλιέργειας της περιοχής των 400.000 τόνων πέρυσι μειώθηκε κατά 13% από τον μέσο όρο της πενταετίας, μια πτώση που αποδόθηκε στην ξηρασία, αλλά η περσινή συγκομιδή ήταν αυξημένη από το 2020, η οποία ήταν 29% κάτω από το μέσο όρο λόγω των δασικών πυρκαγιών εκείνη τη χρονιά.

Το κρατικό συμβούλιο ύδρευσης έχει προγραμματιστεί να ψηφίσει σχετικά με το αναθεωρημένο πλαίσιο για τις περικοπές στις εκτροπές των ρωσικών ποταμών που ενδέχεται να επιβληθούν αργότερα αυτό το έτος, καθώς και για την εθελοντική κατανομή του νερού. 12 Μαΐου 2022. Περιορισμοί αναμένονται ήδη από τον Ιούνιο για τους Ρώσους χρήστες νερού ποταμών «Μοιάζει να είναι μια καλή δυνητική καλλιέργεια, μείον τον παγετό που δεχόμασταν», είπε ο Clear.

Μετά από έντονες βροχοπτώσεις στα τέλη του περασμένου έτους, η περιοχή βίωσε εβδομάδες ξηρών, ηλιόλουστων ημερών, και αυτό ώθησε τα αμπέλια να βγάλουν μπουμπούκια τον Φεβρουάριο, ένα πρόωρο ξύπνημα από τον τυπικό χειμωνιάτικο υπνάκο. Μέχρι, να έρθουν περίοδοι με παγετό στα τέλη Φεβρουαρίου, αρχές Απριλίου, καθώς και μια ισχυρή καταιγίδα βροχοπτώσεων αργότερα εκείνον τον μήνα, που ακολουθήθηκε από μερικές ημέρες παγετού το πρώτο εξάμηνο αυτού του μήνα.

Οι θύλακες της Βόρειας Ακτής έχουν υποφέρει από παγετό, σύμφωνα με τον Clear και τον Glenn Proctor, συνεργάτη με τη μεσιτεία κρασιών και σταφυλιών Ciatti Co. με βάση το San Rafael. Μια περιοχή που απλώνεται στις νότιες κομητείες Νάπα και Sonoma, τμήματα των κομητειών Lake και Mendocino και γωνιές των αμπελώνων της κομητείας Sonoma, όπου δεν έφτασαν τα καταιονιστικά μηχανήματα προστασίας από τον παγετό.

Μερικοί δεν μπόρεσαν να ενεργοποιήσουν αρκετά γρήγορα τις αιολικές μηχανές ή τους ψεκαστήρες προστασίας από τον παγετό, καθώς οι θερμοκρασίες έπεφταν κατακόρυφα. Άλλοι χρειάστηκε να σταθμίσουν την προστασία από τον παγετό ή τη διατήρηση του νερού.

«Στην κομητεία Mendocino, οι άνθρωποι πρέπει να κάνουν μερικές πολύ δύσκολες επιλογές για την εξοικονόμηση του νερού τους κατά τη διάρκεια της καλλιεργητικής περιόδου ή τη χρήση του για την προστασία των αμπελιών αυτή τη στιγμή», είπε ο Clear. «Και από ό,τι μπορώ να πω, οι άνθρωποι το χρησιμοποιούν αυτή τη στιγμή για να προστατεύσουν τα αμπέλια και ελπίζουν ότι το κράτος δεν θα περιορίσει πάρα πολύ από τους υδάτινους πόρους τους από τον Ρωσικό ποταμό και τη λίμνη Mendocino».

Οι κρατικές ρυθμιστικές αρχές του νερού είναι έτοιμες να μειώσουν νωρίτερα φέτος από πέρυσι πόσο νερό μπορεί να εκτραπεί αυτό το καλοκαίρι από τις πλωτές οδούς στη λεκάνη απορροής του Ρωσικού ποταμού στις κομητείες Mendocino και Sonoma.

Οι κρατικές ρυθμιστικές αρχές του νερού είναι έτοιμες να μειώσουν νωρίτερα φέτος από πέρυσι πόσο νερό μπορεί να εκτραπεί αυτό το καλοκαίρι από τις πλωτές οδούς στη λεκάνη απορροής του Ρωσικού ποταμού στις κομητείες Mendocino και Sonoma.

Παρά τα προβλήματα με τον παγετό και τον ψυχρότερο καιρό συνολικά αυτή την άνοιξη, που προκαλούν καθυστερημένη ανθοφορία αμπέλου στην περιοχή, η Βόρεια Ακτή είναι σε καλύτερη κατάσταση από άλλες βασικές αμπελουργικές περιοχές της πολιτείας που επλήγησαν σκληρά από τον παγετό, όπως η περιοχή Lodi, ανέφερε ο Proctor. Αυτές οι περιοχές αντιμετωπίζουν επίσης περαιτέρω περικοπές στις χορηγήσεις νερού από κρατικά συστήματα.

«Δεν ήταν εύκολη η χρονιά με το νερό», είπε ο Proctor. «Ελπίζαμε να είναι μια κανονική χρονιά, αλλά (ο καιρός) ήταν λίγο ασταθής. Αλλά πιστεύουμε ότι θα βγούμε από αυτό το πρόστιμο. Ορισμένοι καλλιεργητές θα επηρεαστούν περισσότερο από άλλους καλλιεργητές».

 

ΠΗΓΗ: northbaybusinessjournal.com

Σχετικά Άρθρα

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Η διαχείριση της αμπελουργικής γης με όρους βιωσιμότητας μέσα σε ένα αστικό περιβάλλον και τα νομικά εργαλεία για την συνύπαρξη με την οικιστική ανάπτυξη...

REPORTS

Μια Μαλαγουζιά που έχει δηµιουργηθεί για να εξελίσσεται στο χρόνο, διατηρώντας τη φρεσκάδα και τον γαστρονοµικό χαρακτήρα της.

REPORTS

Μια δημοπρασία υψηλού προφίλ με εκατοντάδες κρασιά παγκόσμιας κλάσης από το κελάρι του εστιατορίου Le Gavroche προσέφερε κέρδη ύψους 1,9 εκατομμυρίων λιρών.

REPORTS

Στη Σαντορίνη δεν χορταίνει το μάτι από τα απίστευτα ειδυλλιακά τοπία αλλά και ο ουρανίσκος από τους οινικούς θησαυρούς, που αποκαλύπτει διαρκώς το νησί....

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Το 1955, η Σταυρούλα Κουράκου είχε γράψει στο «Ο οίνος, µια αιώνια θεότητα για την Ελλάδα»: «Η αµπελουργία είναι στενά δεµένη µε την κίνηση...

REPORTS

Η πρόοδος που έχει συντελεστεί τα τελευταία χρόνια στον εγχώριο κλάδο του κρασιού είναι δεδοµένη και αδιαµφισβήτητη, ωστόσο αυτά τα οποία µένει ακόµα να...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ο Σύλλογος Εστίασης Μεσσηνίας πραγματοποίησε το Σάββατο 13 και την Κυριακή 14 Απριλίου 2024 στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας το δεύτερο MESSINIA FORUM με τεράστια...

REPORTS

Το Οινοποιείο ∆ιαµαντάκης είναι µια σύγχρονη µονάδα παραγωγής ποιοτικών οίνων στο χωριό Κάτω Ασίτες του Ηρακλείου Κρήτης.