Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Η επωνυμία Rothschild επεκτείνεται στη N. Ζηλανδία με όνομα Akarua

Η επωνυμία Edmond de Rothschild Heritage πρόκειται να εξαγοράσει εκτάσεις αμπελώνων από περιοχή της Νέας Ζηλανδίας.

Η συμφωνία υπόκεινται σε έγκριση από το γραφείο Επενδύσεων στο εξωτερικό της Νέας Ζηλανδίας, ενώ στην περίπτωση που εγκριθεί, ο όμιλος Rothschild θα αποκτήσει ένα κτήμα 52 εκταρίων με 34,5 εκτάρια αμπέλια στην πολύτιμη υποπεριοχή Bannockburn του Central Otago. Μαζί, θα εξαγοραστεί και το εμπορικό όνομα Akarua, το οποίο ιδρύθηκε το 1996 από τον Sir Clifford Skeggs, έναν επιχειρηματία από τη Νέα Ζηλανδία.

Η εξαγορά θα ενισχύσει τις εκμεταλλεύσεις αμπελώνων στη Νέα Ζηλανδία για την Edmond de Rothschild Heritage, η οποία αγόρασε 24 εκτάρια Sauvignon Blanc στο Marlborough πριν από 10 χρόνια για να παράγει τον οίνο «Rimapere».

Η επωνυμία Edmond de Rothschild Heritage συνδυάζει τα περιουσιακά στοιχεία του μη τραπεζικού τρόπου ζωής του Ομίλου Edmond de Rothschild, συμπεριλαμβανομένων επενδύσεων σε κρασί, ξενοδοχεία, εστιατόρια και γεωργία.

Το Edmond de Rothschild Heritage έχει 500 εκτάρια αμπέλων που απλώνονται στο Μπορντό της Γαλλίας (συμπεριλαμβανομένου του Château Clarke), της Νέας Ζηλανδίας, της Αργεντινής, της Ισπανίας και της Νότιας Αφρικής.

Σχολιάζοντας την εξαγορά της Akarua, ο Boris Breau, διευθύνων σύμβουλος της Compagnie Vinicole Baron Edmond de Rothschild, δήλωσε: «Εστιάσαμε την αναζήτησή μας στο Central Otago, την άλλη περιοχή Pinot Noir, με σκοπό να εντοπίσουμε το καλύτερο έδαφος εκεί. Με το Akarua, προσθέτουμε στο χαρτοφυλάκιό μας ένα φημισμένο οικογενειακό οινοποιείο για περισσότερα από 20 χρόνια. Αναγνωρισμένο ως ένα από τα καλύτερα terroirs αυτής της εμβληματικής ποικιλίας σταφυλιού, εξακολουθεί να έχει ισχυρές δυνατότητες ανάπτυξης, επιτρέποντάς μας να ολοκληρώσουμε τη γκάμα μας και να εδραιώσουμε τη θέση μας στα premium κρασιά.»

 

Πηγή: drinks business.com

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Μια Μαλαγουζιά που έχει δηµιουργηθεί για να εξελίσσεται στο χρόνο, διατηρώντας τη φρεσκάδα και τον γαστρονοµικό χαρακτήρα της.

REPORTS

Μια δημοπρασία υψηλού προφίλ με εκατοντάδες κρασιά παγκόσμιας κλάσης από το κελάρι του εστιατορίου Le Gavroche προσέφερε κέρδη ύψους 1,9 εκατομμυρίων λιρών.

REPORTS

Στη Σαντορίνη δεν χορταίνει το μάτι από τα απίστευτα ειδυλλιακά τοπία αλλά και ο ουρανίσκος από τους οινικούς θησαυρούς, που αποκαλύπτει διαρκώς το νησί....

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Η διαχείριση της αμπελουργικής γης με όρους βιωσιμότητας μέσα σε ένα αστικό περιβάλλον και τα νομικά εργαλεία για την συνύπαρξη με την οικιστική ανάπτυξη...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Η πρόοδος που έχει συντελεστεί τα τελευταία χρόνια στον εγχώριο κλάδο του κρασιού είναι δεδοµένη και αδιαµφισβήτητη, ωστόσο αυτά τα οποία µένει ακόµα να...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ο Σύλλογος Εστίασης Μεσσηνίας πραγματοποίησε το Σάββατο 13 και την Κυριακή 14 Απριλίου 2024 στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας το δεύτερο MESSINIA FORUM με τεράστια...

REPORTS

Το Οινοποιείο ∆ιαµαντάκης είναι µια σύγχρονη µονάδα παραγωγής ποιοτικών οίνων στο χωριό Κάτω Ασίτες του Ηρακλείου Κρήτης.

REPORTS

Η παραγωγή κρασιών υψηλής ποιότητας που ανταποκρίνεται στις νέες τάσεις βρίσκεται στο επίκεντρο της φιλοσοφίας της οινολογικής ομάδας της Kontopos - Wine Therapy, που...