Connect with us

Αναζήτηση

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Η εκδήλωση Lemnos Philema χτίζει την ταυτότητα της Λήμνου γαστρονομικά και οινικά

Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη εχθές η ημερίδα του Lemnos Philema Τοπικά προϊόντα και κρασί, η αξιοποίηση και η σημασία τους.

Πλήθος εκπροσώπων από επιχειρήσεις εστίασης και ξενοδοχείων έδωσαν το παρών και άκουσαν τις ομιλίες από από τον chef Σωτήρη Ευαγγέλου (Makedonia Palace) και τον Γιώργο Λούκα (founder Genius In Gastronomy). Έπειτα από μια εισήγηση της διοργανώτριας του Lemnos Philema, Άνθεια Κώτση, οι καταξιωμένοι καλεσμένοι μίλησαν για τη χρήση και τη σημασία των τοπικών προϊόντων, για τα εμφιαλωμένα κρασιά και λεπτομέρειες για την χρήση τους στα εστιατόρια.
Έπειτα το τέλος των ομιλιών, οι παρευρίσκοντες είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν Λημνιά κρασιά, τυριά και παξιμάδια.

Το Lemnos Philema με αυτή την εκδήλωση έχει ως στόχο να χτίσει ακόμα περισσότερο την ταυτότητα της Λήμνου γαστρονομικά και οινικά, με το να εκπαιδεύσει τους κλάδους που απευθύνονται στον τουρισμό για την σωστή παρουσίαση και αξιοποίηση του γαστρονομικού και οινικού πλούτου της Λήμνου, και δίνει ραντεβού για την 2ή ημερίδα για επαγγελματίες το 2024!

Το Lemnos Philema ευχαριστεί θερμά όλους όσους παρευρέθηκαν, τους καλεσμένους που έκαναν την τιμή να μας μιλήσουν, το ξενοδοχείο Grand Patelli για την χορηγία διαμονής, τον πολυχώρο Αποθήκη για τη φιλοξενία, το Catering Χρυσάφη και τον Νάσο Κοτσιναδέλη με τον Μερακλή.

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Με νέα εικόνα το ανανεωμένο Τhessaloniki Wine & Spirits Trophy πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη 13 έως 15 Φεβρουαρίου, συγκεντρώνοντας 30 καταξιωμένους γευσιγνώστες από την Ελλάδα...

REPORTS

Με τον ευφάνταστο τίτλο «The Mantinians», τα οινοποιεία της Μαντινείας έρχονται να συστηθούν συλλογικά στο οινόφιλο και όχι μόνο κοινό. Πέντε δεκαετίες και πλέον...

REPORTS

Οι «ακραίες κλιματικές συνθήκες» πέρυσι επηρέασαν τους αμπελώνες παγκοσμίως, θέτοντας εντούτοις σε «ισορροπία» τον αμπελοοινικό τομέα που αντιμετωπίζει ζητήματα υπερπροσφοράς, όπως προκύπτει από την...

REPORTS

Η θεσµοθέτηση, έστω και µε καθυστέρηση, και στην Ελλάδα, προ τριετίας περίπου, του θεσµικού πλαισίου για την κλωνική επιλογή, δίνει τη δυνατότητα στους συντελεστές...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Η πρόοδος που έχει συντελεστεί τα τελευταία χρόνια στον εγχώριο κλάδο του κρασιού είναι δεδοµένη και αδιαµφισβήτητη, ωστόσο αυτά τα οποία µένει ακόµα να...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ο Σύλλογος Εστίασης Μεσσηνίας πραγματοποίησε το Σάββατο 13 και την Κυριακή 14 Απριλίου 2024 στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας το δεύτερο MESSINIA FORUM με τεράστια...

REPORTS

Το Οινοποιείο ∆ιαµαντάκης είναι µια σύγχρονη µονάδα παραγωγής ποιοτικών οίνων στο χωριό Κάτω Ασίτες του Ηρακλείου Κρήτης.

REPORTS

Η παραγωγή κρασιών υψηλής ποιότητας που ανταποκρίνεται στις νέες τάσεις βρίσκεται στο επίκεντρο της φιλοσοφίας της οινολογικής ομάδας της Kontopos - Wine Therapy, που...