Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Η δεύτερη δημοπρασία Barolo συγκεντρώνει πάνω από 769.000 δολάρια

Μια δεύτερη έκδοση της φιλανθρωπικής δημοπρασίας ξεπέρασε το σύνολο των πωλήσεων του περασμένου έτους και υπήρχαν ενδείξεις ότι το Barolo en primeur θα μπορούσε να γίνει μεγαλύτερο μέρος του ημερολογίου του εκλεκτού κρασιού στο μέλλον.

απόδοση Ζήσης Πανάγος

Πραγματοποιήθηκε στο Πιεμόντε στις 28 Οκτωβρίου και μεταδόθηκε επίσης ζωντανά στη Νέα Υόρκη, η φιλανθρωπική δημοπρασία Barolo 2022 en primeur είχε πωλήσεις 769.800 δολαρίων. Αυτό είναι περίπου 170.000 $ στην εναρκτήρια εκδήλωση του περασμένου έτους, ανέφεραν οι διοργανωτές Fondazione Cassa di Risparmio di Cuneo και Fondazione CRC Donare ETS, σε συνεργασία με το Consorzio di tutela Barolo Barbaresco Alba Langhe e Dogliani.

Οι τελικές πωλήσεις ήταν πιθανό να ξεπεράσουν τα $800.000, με μια τελευταία παρτίδα να προσφερθεί στη διεθνή δημοπρασία λευκής τρούφας Alba στις 13 Νοεμβρίου, πρόσθεσαν.

Παράλληλα, τα έσοδα από αυτή την παρτίδα θα διατεθούν στη διεθνή φιλανθρωπική οργάνωση Mother’s Choice. Τα έσοδα από την κύρια δημοπρασία, την οποία συνδιοργάνωσε ο οίκος Christie’s, θα στηρίξουν μια σειρά μη κερδοσκοπικών ομάδων.

Μάλιστα, όσον αφορά την δεύτερη πώληση Barolo en primeur, η δημοπρασία παρουσίασε 14 barriques ωριμασμένων κρασιών του 2021, που προέρχονται από τον αμπελώνα Cascina Gustava στο Grinzane και παράγονται από τον κορυφαίο οινολόγο Donato Lanati.

Κάθε barrique θα παράγει 300 μπουκάλια στο τέλος του 2025, σύμφωνα με την ελάχιστη περίοδο παλαίωσης για το Barolo.

Το barrique με τις περισσότερες πωλήσεις έφτασε τα 45.000 δολάρια, είπαν οι διοργανωτές. Μια ειδική παρτίδα 500 λίτρων, που ισοδυναμεί με περίπου 660 μπουκάλια, πουλήθηκε για 175.000 δολάρια στο τέλος της δημοπρασίας.

Περισσότερα από 1.200 μπουκάλια Barolo και Barbaresco, που δωρίστηκαν στη δημοπρασία από 70 οινοποιούς χωρίστηκαν επίσης σε 10 παρτίδες, με βάση τον τόπο παραγωγής τους. Ενώ, τέσσερις από τις παρτίδες που συμμετείχαν στη δημοπρασία πήγαν σε συλλέκτες που έκαναν ζωντανή μετάδοση της εκδήλωσης στη Νέα Υόρκη.

 

ΠΗΓΗ: decanter.com

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Ιδιαίτερο το γεωφυσικό ανάγλυφο της Σάμου με τις μεγάλες κλίσεις του εδάφους, επιβλητικούς ορεινούς όγκους, χωριά-αετοφωλιές και κατοίκους εργατικούς που αγαπούν την καλλιέργεια του...

REPORTS

Το Δίκτυο Οινοποιών Κρήτης βρέθηκε στις 8 Απριλίου και για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στην Κύπρο, με 11 γηγενείς ποικιλίες, 7 ζώνες ΠΟΠ και 6...

REPORTS

Η Ελλάδα, μετά από πολλά έτη απουσίας, συμμετέχει ως τιμώμενη χώρα στην διεθνή έκθεση οίνων και ποτών στην Ιταλία, επιστρέφοντας δυναμικά στον παγκόσμιο χάρτη...

REPORTS

Τη Δευτέρα, 22 Απριλίου 2024, στις 20:00, φιλοξενούμε τον Ακαδημαϊκό, Ομότιμο καθηγητή γλωσσολογίας του ΕΚΠΑ, Χριστόφορο Χαραλαμπάκη στη διάλεξη: «Η διαχρονικότητα της ελληνικής γλώσσας»

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Η Σταυρούλα Κουράκου-Δραγώνα, η μεγάλη κυρία του ελληνικού κρασιού έφυγε από τη ζωή, αφήνοντας πίσω της μια μεγάλη συγγραφική παρακαταθήκη γύρω από τα ζητήματα...

REPORTS

Από τις 10 έως και τις 26 Απριλίου 2024 θα διαρκέσει η διαδικασία αιτήσεων για νέες άδειες φύτευσης αμπελώνων, σύμφωνα με την υπουργική απόφαση.

REPORTS

Από το επιβλητικό αμπελοτόπι του Μέγα Σπηλαίου ξεκίνησε την Τρίτη 2 Απριλίου την περιοδεία του στην Πελοπόννησο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, με τη συνοδεία...

REPORTS

Με κυρίαρχη τάση να αποτυπώνεται και να ενισχύεται τελευταία στην αγορά, αυτή των κρασιών με φρεσκάδα και ελάχιστο ή καθόλου χρόνο παλαίωσης, το φετινό...