Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Η αύξηση στο κόστος του γυαλιού πορτογαλικού κρασιού

Στην Πορτογαλία, τα γυάλινα μπουκάλια κοστίζουν 50% περισσότερο από ό,τι πριν από ένα χρόνο, κάτι που αποτελεί βασικό παράγοντα που συμβάλλει στην αύξηση της τιμής του κρασιού.

Η αύξηση οφείλεται στην κρίση των καυσίμων, η οποία έχει επηρεάσει ιδιαίτερα την παραγωγή γυαλιού. Αν και η πορτογαλική κυβέρνηση έχει υποσχεθεί υποστήριξη για τον κλάδο, το πακέτο των 400 εκατομμυρίων ευρώ έχει επικριθεί από το ειδησεογραφικό πρακτορείο Expresso για την αποκατάσταση μόνο της «χαμένης αγοραστικής δύναμης» το επόμενο έτος.

Η Aveleda είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός του Vinho Verde που πωλείται με την ετικέτα Casal Garcia. Ο συν-διευθύνων σύμβουλος του οινοποιείου είπε στο The Portugal News ότι η «μέτρια αύξηση» των τιμών κατά 3% «προφανώς δεν ήταν αρκετή», και συμπλήρωσε λέγοντας ότι: «Περισσότερες αυξήσεις είναι αναπόφευκτες στα μέσα ή προς το τέλος του έτους, καθώς δεν είναι εφικτό να διατηρηθούν οι τρέχουσες τιμές». Εξέφρασαν επίσης φόβους ότι οι καταναλωτές μπορεί να ανταποκριθούν επιλέγοντας κουτιά μπύρας και κρασιά σε κουτί.

Ο πληθωρισμός αύξησε επίσης το κόστος συσκευασίας, φελλού και έκανε πιο δαπανηρές τις παραδόσεις κρασιού λόγω της αύξησης των τιμών των καυσίμων και του κόστους των παλετών που αυξάνεται.

Προς το παρόν, ένα μπουκάλι Casal Garcia Vinho Verde πωλείται στα 3,67 € στους αμπελώνες της Πορτογαλίας, πολύ κοντά στη λιανική τιμή ενός συγκρίσιμου κρασιού που πωλείται με την ετικέτα της Aveleda. Η Casal Garcia είναι μια από τις πιο αναγνωρισμένες μάρκες Vinho Verde στην Πορτογαλία και εξάγεται επίσης στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Η κρίση των καυσίμων είχε ήδη επιπτώσεις στη βιομηχανία ποτών στη γειτονική Ισπανία, με την απεργία των μεταφορέων που προέκυψε να προκαλεί προβλήματα εφοδιασμού σε ζυθοποιίες και εστιατόρια.

 

ΠΗΓΗ: thedrinksbusiness.com

Σχετικά Άρθρα

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Η διαχείριση της αμπελουργικής γης με όρους βιωσιμότητας μέσα σε ένα αστικό περιβάλλον και τα νομικά εργαλεία για την συνύπαρξη με την οικιστική ανάπτυξη...

REPORTS

Μια Μαλαγουζιά που έχει δηµιουργηθεί για να εξελίσσεται στο χρόνο, διατηρώντας τη φρεσκάδα και τον γαστρονοµικό χαρακτήρα της.

REPORTS

Μια δημοπρασία υψηλού προφίλ με εκατοντάδες κρασιά παγκόσμιας κλάσης από το κελάρι του εστιατορίου Le Gavroche προσέφερε κέρδη ύψους 1,9 εκατομμυρίων λιρών.

REPORTS

Στη Σαντορίνη δεν χορταίνει το μάτι από τα απίστευτα ειδυλλιακά τοπία αλλά και ο ουρανίσκος από τους οινικούς θησαυρούς, που αποκαλύπτει διαρκώς το νησί....

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Το 1955, η Σταυρούλα Κουράκου είχε γράψει στο «Ο οίνος, µια αιώνια θεότητα για την Ελλάδα»: «Η αµπελουργία είναι στενά δεµένη µε την κίνηση...

REPORTS

Η πρόοδος που έχει συντελεστεί τα τελευταία χρόνια στον εγχώριο κλάδο του κρασιού είναι δεδοµένη και αδιαµφισβήτητη, ωστόσο αυτά τα οποία µένει ακόµα να...

REPORTS

Το Οινοποιείο ∆ιαµαντάκης είναι µια σύγχρονη µονάδα παραγωγής ποιοτικών οίνων στο χωριό Κάτω Ασίτες του Ηρακλείου Κρήτης.

REPORTS

Μια Μαλαγουζιά που έχει δηµιουργηθεί για να εξελίσσεται στο χρόνο, διατηρώντας τη φρεσκάδα και τον γαστρονοµικό χαρακτήρα της.