Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Η αυθεντικότητα του τόπου µπαίνει στη φιάλη από το Κτήµα Πιερία Ερατεινή

Τον τελευταίο καιρό, ο κόσµος του κρασιού δέχεται µια εντυπωσιακή προσφορά από κρασιά που επιδιώκουν την αυθεντικότητα του τόπου τους και διαµορφώνουν αυτό που ονοµάζουµε «Νέο Ελληνικό Κρασί». Η νέα προσθήκη, από το Κτήµα Πιερία Ερατεινή «Ξινόµαυρο 9 Daughters» Single Vineyard, κινείται σαφέστατα προς αυτή την κατεύθυνση. Ένα κρασί που διαπραγµατεύεται µε µοναδικό τρόπο τις αρετές της ποικιλίας και του τόπου και υπόσχεται να ενθουσιάσει τους οινόφιλους.

Η ποικιλία, Ξινόµαυρο: Αυθεντικότητα & πολυπλοκότητα

Το Ξινόµαυρο 9 Daughters -όπου «9 Daughters»: Η premium edition µονοποικιλιακών του Κτήµατος- στεγάζει ταυτόχρονα βάθος, αντοχή στο χρόνο και αρωµατική πολυπλοκότητα. Αρώµατα κόκκινων φρούτων και γης, λιαστής ντοµάτας, µαύρης τρούφας και ελιάς, χαρακτηριστικά «ίδια» της ποικιλίας. Επιπλέον, το κρασί, φέρει και την υπογραφή του Κτήµατος, που είναι το προσωπικό του ύφος, δηλαδή υπερσυγκέντρωση, παλαίωση και γευστικό πλούτο.

Τα κλασικά χαρακτηριστικά του Ξινόµαυρου αποκτούν νέα διάσταση, ιδιαίτερα µετά από δύο χρόνια ωρίµανσης σε γαλλικά δρύινα βαρέλια. Η αρµονία των γεύσεων εµπλουτίζεται, δίνοντας ένα βάθος και µια δοµή που καθιστούν αυτό το κρασί µοναδικό.

Η σηµασία του τόπου: Οι βιολογικοί αµπελώνες και η προσεκτική διαχείριση

Ένα από τα δυνατά χαρακτηριστικά αυτού του Ξινόµαυρου είναι οι βιολογικοί αµπελώνες, που καλλιεργούνται στον Κολινδρό Πιερίας, σε 400 µέτρα υψόµετρο, στους πρόποδες του Ολύµπου. Η αγάπη και η φροντίδα των οινοποιών συναντούν αυτό το µοναδικό οικοσύστηµα και αντανακλώνται στη γεύση του κρασιού, προσφέροντας µια έντονη έκφραση του τόπου. Η προσεκτική διαχείριση του οικοσυστήµατος αποτελεί άλλο ένα κλειδί για την ποιότητα αυτού του κρασιού. Η οινοποίηση γίνεται µε σεβασµό στο περιβάλλον, ενισχύοντας τη βιοποικιλότητα και διατηρώντας την ισορροπία του εδάφους.

Γευστική εµπειρία: Το µοναδικό άρωµα της Πιερίας

Ένα ποτήρι Ξινόµαυρο 9 Daughters ανοίγει ένα παράθυρο στο Ολύµπιο τοπίο. Μπορεί κάποιος να γευτεί τα αρώµατα του κρασιού µε τη χαρακτηριστική ένταση, ακόµη και τη θάλασσα, που βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής, υπό το βλέµµα των Πιερίων Όρεων. Όλα µαζί, αναπνέουν µέσα στο ποτήρι. Η µακριά επίγευση, θυµίζει κάτι από τα αιωνόβια δέντρα της περιοχής, όπου σαν άλλες κόρες, Πιερίδες Μούσες, δηµιουργούν µια πλούσια και πολυδιάστατη εµπειρία γεύσης και ευφορίας.

Αφοσίωση σε βαθιές αξίες

Συνοψίζοντας, το νέο ερυθρό κρασί από το Κτήµα Πιερία Ερατεινή αντιπροσωπεύει όχι µόνο ένα εξαιρετικό κρασί, αλλά επίσης την αφοσίωση σε βαθιές αξίες όπως η βιωσιµότητα, η υψηλή ποιότητα και η αυθεντικότητα του τόπου.

Ένα ποτήρι από αυτό το Ξινόµαυρο είναι µια µοναδική ευκαιρία να ανακαλύψει κανείς την αυθεντική γευστική χαρά της Πιερίας και να απολαύσει τον καρπό της προσεκτικής διαχείρισης ενός εξαιρετικού αµπελώνα.

Ο δηµιουργός και οι ετικέτες

To Κτήµα Πιερία Ερατεινή ιδρύθηκε το 2006 από τρεις οινολόγους, τον Παύλο Αργυρόπουλο, τον Ανδρέα Πάντο και τον Στέλιο Πυρπίλη. Βρίσκεται στον Κολινδρό Πιερίας και ανάµεσα στο Αιγαίο Πέλαγος και τους πρόποδες του Ολύµπου, το οινοποιείο καλλιεργεί 150 στρέµµατα βιολογικών αµπελώνων, µε αυτόχθονες και διεθνείς ποικιλίες.

Με τις Premium ετικέτες «Γυµνός Βασιλιάς», «Γυµνή Βασίλισσα», τα πολυποικιλιακά κρασιά «Ευχές Ερατεινές» Λευκό και Ερυθρό, τις «ιδιαίτερες» οινοποιήσεις «Γλυκές Ευχές», «Μετά» (διάκριση The Top 50 Wine Trails) και τέλος, τη νεοαφιχθείσα σειρά Premium Single Vineyard «9 Daughters», Μαλαγουζιά και φέτος Ξινόµαυρο. Κάθε ποικιλία έχει επιλεγεί µε κριτήριο την προσαρµοστικότητα της στο έδαφος και στο κλίµα.

Σχετικά Άρθρα

ΕΤΙΚΕΤΕΣ

REPORTS

Τον νέο του χαρακτήρα αναδεικνύει με τον χρόνο το Κτήμα Πιερία Ερατεινή. Σε αυτόν κυριαρχούν νέες φυτεύσεις που δίνουν πρόκριμα στο Ξινόμαυρο και το...

ΕΤΙΚΕΤΕΣ

ΕΤΙΚΕΤΕΣ

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Η πρόοδος που έχει συντελεστεί τα τελευταία χρόνια στον εγχώριο κλάδο του κρασιού είναι δεδοµένη και αδιαµφισβήτητη, ωστόσο αυτά τα οποία µένει ακόµα να...

REPORTS

Το Οινοποιείο ∆ιαµαντάκης είναι µια σύγχρονη µονάδα παραγωγής ποιοτικών οίνων στο χωριό Κάτω Ασίτες του Ηρακλείου Κρήτης.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ο Σύλλογος Εστίασης Μεσσηνίας πραγματοποίησε το Σάββατο 13 και την Κυριακή 14 Απριλίου 2024 στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας το δεύτερο MESSINIA FORUM με τεράστια...

REPORTS

Η παραγωγή κρασιών υψηλής ποιότητας που ανταποκρίνεται στις νέες τάσεις βρίσκεται στο επίκεντρο της φιλοσοφίας της οινολογικής ομάδας της Kontopos - Wine Therapy, που...