Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Η αποστολή οινοποιείου της Ουκρανίας να παραδίδει μπουκάλια στην DWWA

Το οινοποιείο Beykush της Ουκρανίας δήλωσε ότι θέλει να συνεχίσει να εξάγει τα κρασιά του όσο το δυνατόν περισσότερο και είπε για το πώς έλαβε ειδικά μέτρα για να μεταφέρει μπουκάλια στο Ηνωμένο Βασίλειο από την Ουγγαρία για τα φετινά Decanter World Wine Awards

Εν μέσω της καταστροφής και της αναταραχής από την εισβολή της Ρωσίας στις 24 Φεβρουαρίου, το οινοποιείο Beykush στη νότια ακτή της Μαύρης Θάλασσας της Ουκρανίας ήταν μεταξύ εκείνων που προσπάθησαν να συνεχίσουν τη λειτουργία τους όσο το δυνατόν περισσότερο. 
 
Την περασμένη εβδομάδα, ο Beykush άρχισε να μεταφέρει χιλιάδες κρασιά στη δυτική Ουκρανία προκειμένου να τα προστατεύσει για πιθανή εξαγωγή σε άλλες αγορές, δήλωσε στο Decanter η διευθύντρια του οινοποιείου Σβετλάνα Τσίμπακ. «Χθες στείλαμε τρεις παλέτες, περίπου 1.200 μπουκάλια, και σήμερα την ίδια ποσότητα», είπε. 
 
Μίλησε επίσης για τις αποφασιστικές προσπάθειες να φτάσουν τα μπουκάλια στην αποθήκη Decanter World Wine Awards (DWWA) στο Ηνωμένο Βασίλειο πρόσφατα. 
 
Ωστόσο, οι προσπάθειες να ληφθούν τα κρασιά που υποβλήθηκαν μέσω της Ουγγαρίας δεν ευοδώθηκαν και στη συνέχεια αποδείχθηκε αδύνατο να βρεθεί ένας γρήγορος ταχυμεταφορέας για να παραλάβει τα μπουκάλια. 

«Τελικά, ρωτήσαμε τον αδερφό του φίλου μου», είπε ο Tsybak. «Ήρθε από το Λονδίνο μέσω πτήσης, πήρε όλα αυτά τα κρασιά, πλήρωσε επιπλέον κόστος για αυτό και πέταξε πίσω στο Λονδίνο και έφερε αυτό το κρασί στο Decanter.»

Εξήγησε ότι ο αγγελιαφόρος ήταν ο αδερφός του Ουκρανού σταρ του τένις Sergiy Stakhovsky, ο οποίος διαθέτει επίσης ένα οινοποιείο κοντά στο Beykush, αλλά έχει καταταγεί στον στρατό για να βοηθήσει στην υπεράσπιση του Κιέβου.

Ο Tsybak, ο οποίος μίλησε στο Dccanter από το Κίεβο, αλλά έχει βρεθεί ως επί το πλείστον στο νότο της χώρας, είναι επίσης επικεφαλής της τοπικής ένωσης βιοτεχνικού κρασιού και έχει αφιερώσει χρόνο βοηθώντας στην οργάνωση ανθρωπιστικής βοήθειας τις τελευταίες εβδομάδες. Ο ιδιοκτήτης του Beykush ενθάρρυνε πρόσφατα τα ευρωπαϊκά οινοποιεία με εφεδρικά καταλύματα για να βοηθήσουν τους πρόσφυγες.
 

Όσον αφορά τις επιχειρήσεις, ο Tsybak είπε ότι οι εξαγωγές θα μπορούσαν να είναι μια κρίσιμη πηγή εσόδων για τα οινοποιεία. Είπε ότι υπήρξαν πολλά αιτήματα, αλλά η κατάσταση της προσφοράς είναι αναπόφευκτα δύσκολη. «Το μεγαλύτερο πρόβλημά μας είναι ότι δεν έχουμε αρκετό όγκο. Έχουμε κρασιά ακόμα σε δεξαμενές, αλλά δεν μπορούμε να εμφιαλώσουμε αυτό το κρασί», είπε.

Ένα εργοστάσιο παραγωγής μπουκαλιών που χρησιμοποιείται από πολλά οινοποιεία στην ίδια περιοχή έχει καταστραφεί, είπε.

Ο Beykush αγόρασε μπουκάλια από την Ισπανία τα τελευταία τρία χρόνια, αλλά τώρα είναι δύσκολο να οργανωθεί και πρόσφατα οργανώνει αποστολές από την κοντινή Μολδαβία.

Υπήρξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον από μια εταιρεία στο Ηνωμένο Βασίλειο, είπε ο Tsybak, ο οποίος πιστεύει ότι το orange wine Beykush, που παράγεται από την ποικιλία Rkatsiteli, θα μπορούσε να προσελκύσει τους οινοπότες στη χώρα.
Οι διαδικασίες περιλαμβάνουν παρατεταμένη διαβροχή και παλαίωση σε αμερικανική και γαλλική δρυς για τρία χρόνια. «Παράγουμε περίπου 700 ή 900 φιάλες. Τώρα είμαστε έτοιμοι να δώσουμε όλο αυτό το κρασί στην εξαγωγική αγορά ». 
 
Ο Tsybak είπε προηγουμένως στο Decanter ότι πολλά οινοποιεία στη νότια Ουκρανία είχαν καταληφθεί, ιδιαίτερα εκείνα που βρίσκονται πιο κοντά στο Kherson. Το Beykush παρέμεινε ελεύθερο, αλλά η κατάσταση συνέχισε να είναι τεταμένη στα τέλη της περασμένης εβδομάδας, με αναφορές για περισσότερες επιθέσεις στην περιοχή Mikolaiv όχι μακριά από το οινοποιείο. 
 
«Όλοι ανησυχούμε για την κατάσταση, αλλά πρέπει να συνεχίσουμε τη ζωή μας».

 

ΠΗΓΗ: Decanter.com

Σχετικά Άρθρα

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Η διαχείριση της αμπελουργικής γης με όρους βιωσιμότητας μέσα σε ένα αστικό περιβάλλον και τα νομικά εργαλεία για την συνύπαρξη με την οικιστική ανάπτυξη...

REPORTS

Μια Μαλαγουζιά που έχει δηµιουργηθεί για να εξελίσσεται στο χρόνο, διατηρώντας τη φρεσκάδα και τον γαστρονοµικό χαρακτήρα της.

REPORTS

Μια δημοπρασία υψηλού προφίλ με εκατοντάδες κρασιά παγκόσμιας κλάσης από το κελάρι του εστιατορίου Le Gavroche προσέφερε κέρδη ύψους 1,9 εκατομμυρίων λιρών.

REPORTS

Στη Σαντορίνη δεν χορταίνει το μάτι από τα απίστευτα ειδυλλιακά τοπία αλλά και ο ουρανίσκος από τους οινικούς θησαυρούς, που αποκαλύπτει διαρκώς το νησί....

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Η πρόοδος που έχει συντελεστεί τα τελευταία χρόνια στον εγχώριο κλάδο του κρασιού είναι δεδοµένη και αδιαµφισβήτητη, ωστόσο αυτά τα οποία µένει ακόµα να...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ο Σύλλογος Εστίασης Μεσσηνίας πραγματοποίησε το Σάββατο 13 και την Κυριακή 14 Απριλίου 2024 στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας το δεύτερο MESSINIA FORUM με τεράστια...

REPORTS

Το Οινοποιείο ∆ιαµαντάκης είναι µια σύγχρονη µονάδα παραγωγής ποιοτικών οίνων στο χωριό Κάτω Ασίτες του Ηρακλείου Κρήτης.

REPORTS

Η παραγωγή κρασιών υψηλής ποιότητας που ανταποκρίνεται στις νέες τάσεις βρίσκεται στο επίκεντρο της φιλοσοφίας της οινολογικής ομάδας της Kontopos - Wine Therapy, που...