Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Επτά βραβεία για το Τσίπουρο Καλαϊτζή και για την Οινοποιία Μαλαματίνα

Η Mantis Group συνεχίζει την ανοδική της πορεία στον τομέα παραγωγής οίνου και αποσταγμάτων, κατακτώντας νέες σημαντικές διακρίσεις σε διεθνείς διαγωνισμούς.

Τα προϊόντα της ξεχώρισαν για μια ακόμη φορά, στο πλαίσιο δύο κορυφαίων διαγωνισμών, του 22ου Διεθνή Διαγωνισμού Οίνου και Αποσταγμάτων Θεσσαλονίκης 2022 (Δ.Δ.Ο.Α.Θ) και του International Wine & Spirit Competition (IWSC) στο Λονδίνο, αποσπώντας συνολικά επτά βραβεία.

Ειδικότερα, στην κατηγορία των αποσταγμάτων, το Τσίπουρο Καλαϊτζή από την σειρά Mantis Greek Spirits Collection απέσπασε Ασημένιο Βραβείο στο 22ο Διεθνή Διαγωνισμό Οίνου και Αποσταγμάτων Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για ένα πληθωρικό τσίπουρο διπλής απόσταξης, από στέμφυλα εξαιρετικών αρωματικών ελληνικών ποικιλιών από τη θεσσαλική γη. Διατηρεί τα ποικιλιακά αρώματα του σταφυλιού ενώ ξεχωρίζει για τη μαλακή γεύση του και τις φρουτώδεις αρωματικές νότες του.


Στην κατηγορία των οίνων, οι νέες σειρές κρασιών Ρεζινέ και Φίλιωμα
της ιστορικής Οινοποιίας Μαλαματίνα – που ανήκει πλέον στο δυναμικό του Ομίλου Mantis – απέσπασαν συνολικά έξι βραβεία, στους δύο διαγωνισμούς.

 

  • Το ΦΙΛΙΩΜΑ ΟΙΝΟΣ ΕΡΥΘΡΟΣ ΞΗΡΟΣ, από 100% Αγιωργίτικο (Π.Γ.Ε Πελοπόννησος) απέσπασε Ασημένιο Βραβείο στον Δ.Δ.Ο.Α.Θ. και Bronze Award στον διαγωνισμό IWSC. Πρόκειται για μια γευστική, ντελικάτη πρόταση με ευχάριστη, διακριτική επίγευση, που γοήτευσε τους κριτές με τα μεθυστικά, υπέροχα αρωματικά φρούτα, το λαμπερό, πορφυρό χρώμα και τις φωτεινές μπλέ ανταύγειες του.

 

  • Το ΦΙΛΙΩΜΑ ΟΙΝΟΣ ΛΕΥΚΟΣ ΞΗΡΟΣ από τις αγαπημένες ελληνικές ποικιλίες Σαββατιανό 80% και Ροδίτη 20% (Π.Γ.Ε Στερεά Ελλάδα), απέσπασε Χάλκινο βραβείο στον Δ.Δ.Ο.Α.Θ., ξεχωρίζοντας για τις φρουτώδεις γεύσεις του, την ισορροπημένη οξύτητα και την ευχάριστη, δροσιστική επίγευση.

 

  • Το ΦΙΛΙΩΜΑ ΟΙΝΟΣ ΛΕΥΚΟΣ ΞΗΡΟΣ από τις αγαπημένες ελληνικές ποικιλίες Σαββατιανό 80% και Ροδίτη 20% (Π.Γ.Ε Στερεά Ελλάδα), απέσπασε Χάλκινο βραβείο στον Δ.Δ.Ο.Α.Θ., ξεχωρίζοντας για τις φρουτώδεις γεύσεις του, την ισορροπημένη οξύτητα και την ευχάριστη, δροσιστική επίγευση.

 

  • Το ΡΕΖΙΝΕ ΟΙΝΟΣ ΡΟΖΕ ΞΗΡΟΣ, απέσπασε Χάλκινο βραβείο στον Δ.Δ.Ο.Α.Θ. και Bronze Award στον IWSC. Πρόκειται για μια εναλλακτική πρόταση της παραδοσιακής ρετσίνας που συνδυάζει ποικιλίες Σαββατιανού και Merlot, σε μια ελαφριά και φινετσάτη επιλογή, με υπέροχο ροζέ χρώμα και ευχάριστη, φρουτώδη επίγευση. Την παλέτα συμπληρώνουν γκρέιπφρουτ, ροδάκινο και νότες κόκκινου δαμάσκηνου, οι οποίες εναρμονίζονται με πινελιές βοτανικών αρωμάτων και τη διακριτική παρουσία της ρητίνης.

 

  • Το ΡΕΖΙΝΕ ΟΙΝΟΣ ΛΕΥΚΟΣ ΞΗΡΟΣ, μία μοντέρνα, γευστική και γεμάτη φρεσκάδα πρόταση της παραδοσιακής ρετσίνας από 100% Σαββατιανό απέσπασε Bronze Award στον IWSC. Συνδυάζει αρμονικά φρέσκα αρώματα εσπεριδοειδών με βοτανικές νότες μέντας, βασιλικού & φρέσκου μάραθου που μαζί με την φινετσάτη παρουσία της ρητίνης καταλήγουν σε ένα ωραίο γευστικό τελείωμα.

Το υψηλό επίπεδο και των δύο διαγωνισμών επιβεβαιώνεται από τη συμμετοχή διεθνώς αναγνωρισμένων γευσιγνωστών, οινολόγων, οινοχόων, Μaster of Wine, Master Sommelier και δημοσιογράφων οίνου και αποσταγμάτων και την ολοένα μεγαλύτερη συμμετοχή οίνων και αποσταγμάτων από όλο τον κόσμο. Η διαδικασία αξιολόγησης των διαγωνισμών περιλαμβάνει τυφλή γευσιγνωσία και συζήτηση πάνελ.

Συνολικά, στο πλαίσιo διοργάνωσης του 22ου Διεθνή Διαγωνισμού Οίνου και Αποσταγμάτων Θεσσαλονίκης 2022 (Δ.Δ.Ο.Α.Θ), που πραγματοποιείται από το 1999, έλαβαν μέρος 750 οίνοι και 47 αμπελοοινικά αποστάγματα από όλο τον κόσμο.

Παράλληλα, ο International Wine & Spirit Competition είναι ένας από τους μεγαλύτερους και πιο επιδραστικούς διεθνής διαγωνισμούς που διεξάγεται σε ετήσια βάση από το 1969. Στη φετινή διοργάνωση έλαβαν μέρος πάνω από 6000 οίνοι από 40 χώρες, μεταξύ των οποίων και 54 ελληνικά δείγματα.

 

 

Σχετικά Άρθρα

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Η διαχείριση της αμπελουργικής γης με όρους βιωσιμότητας μέσα σε ένα αστικό περιβάλλον και τα νομικά εργαλεία για την συνύπαρξη με την οικιστική ανάπτυξη...

REPORTS

Μια Μαλαγουζιά που έχει δηµιουργηθεί για να εξελίσσεται στο χρόνο, διατηρώντας τη φρεσκάδα και τον γαστρονοµικό χαρακτήρα της.

REPORTS

Μια δημοπρασία υψηλού προφίλ με εκατοντάδες κρασιά παγκόσμιας κλάσης από το κελάρι του εστιατορίου Le Gavroche προσέφερε κέρδη ύψους 1,9 εκατομμυρίων λιρών.

REPORTS

Στη Σαντορίνη δεν χορταίνει το μάτι από τα απίστευτα ειδυλλιακά τοπία αλλά και ο ουρανίσκος από τους οινικούς θησαυρούς, που αποκαλύπτει διαρκώς το νησί....

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Η πρόοδος που έχει συντελεστεί τα τελευταία χρόνια στον εγχώριο κλάδο του κρασιού είναι δεδοµένη και αδιαµφισβήτητη, ωστόσο αυτά τα οποία µένει ακόµα να...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ο Σύλλογος Εστίασης Μεσσηνίας πραγματοποίησε το Σάββατο 13 και την Κυριακή 14 Απριλίου 2024 στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας το δεύτερο MESSINIA FORUM με τεράστια...

REPORTS

Το Οινοποιείο ∆ιαµαντάκης είναι µια σύγχρονη µονάδα παραγωγής ποιοτικών οίνων στο χωριό Κάτω Ασίτες του Ηρακλείου Κρήτης.

REPORTS

Η παραγωγή κρασιών υψηλής ποιότητας που ανταποκρίνεται στις νέες τάσεις βρίσκεται στο επίκεντρο της φιλοσοφίας της οινολογικής ομάδας της Kontopos - Wine Therapy, που...