Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Επενδύσεις κόντρα στον πληθωρισμό για τους εκλεκτούς οίνους

Η παγκόσμια εταιρεία εμπορίας εκλεκτών κρασιών «Bordeaux Index» σημείωσε άλμα εσόδων τους πρώτους έξι μήνες του έτους, καταγράφοντας τζίρο 37%, καθώς οι επενδυτές αναζητούν καταφύγιο από την εκτίναξη του πληθωρισμού.

απόδοση Ζήσης Πανάγος

Αυτό το ισχυρό πρώτο εξάμηνο, όπου τα έσοδα έφτασαν τα 80 εκατομμύρια £ (97 εκατομμύρια δολάρια), βάζει την εταιρεία με έδρα το Λονδίνο σε καλό δρόμο για να ξεπεράσει τα έσοδα ρεκόρ του 2021, ύψους 126 εκατομμυρίων λιρών (174 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ), σημειώνοντας αύξηση 47% σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

Η LiveTrade, η διαδικτυακή πλατφόρμα συναλλαγών του Bordeaux Index, συνέβαλε σημαντικά στην ανάπτυξη, σημειώνει η εταιρεία, με τις συναλλαγές σε αξία να αυξάνονται κατά περίπου 55%.

Μερικοί από τους σημαντικότερους παράγοντες περιέλαβαν τις πωλήσεις σαμπάνιας και ιταλικών κρασιών στην πλατφόρμα, οι οποίες αυξήθηκαν κατά 80% και 60% σε αξία αντίστοιχα, μαζί με έναν αυξανόμενο αριθμό νέων συλλεκτών υψηλής καθαρής αξίας στην πλατφόρμα, για τους οποίους είναι κορυφαία κρασιά και ουίσκι.

Ο ιδρυτής του Bordeaux Index, Gary Boom, δήλωσε στους FT ότι το ενδιαφέρον για το κρασί και το ουίσκι ως κατηγορίες περιουσιακών στοιχείων «ποτέ δεν ήταν υψηλότερο», με τους ανθρώπους να «αγωνίζονται» για επενδύσεις που θα μπορούσαν να ξεπεράσουν τον πληθωρισμό.

Ο Matthew O’Connell, διευθύνων σύμβουλος της LiveTrade πρόσθεσε ότι υπάρχουν περισσότεροι καταναλωτές πολυτελείας από ποτέ, που θέλουν να αγοράσουν και να επενδύσουν.

«Έχουμε δει μια τεράστια αύξηση του ενδιαφέροντος για επενδύσεις στο κρασί, επειδή οι άνθρωποι καταλαβαίνουν το γεγονός ότι το κρασί έχει αποδειχθεί με την πάροδο του χρόνου ότι είναι πολύ ανθεκτικό στον πληθωρισμό», ανέφερε.

«Οι άνθρωποι αναζητούν περιουσιακά στοιχεία που έχουν πραγματικά ιστορικό ισχυρών αποδόσεων σε δύσκολες στιγμές, πολύ περισσότερο εάν έχουν επίσης χαμηλή συσχέτιση με άλλα περιουσιακά στοιχεία και αποδεδειγμένη προστασία έναντι του πληθωρισμού», σημείωσε σε δήλωση του τον περασμένο μήνα. «Η αγορά κρασιού είναι μια πολύ θετική ιστορία αυτή τη στιγμή και αναμένουμε ότι αυτό θα συνεχιστεί».

Τόνισε επίσης στους FT ότι η προσφορά ήταν «πεπερασμένη» και «το κρασί συνεχίζει να βελτιώνεται με την πάροδο του χρόνου».

Πέρυσι, η βάση πελατών της πλατφόρμας LiveTrade του Bordeaux Index αυξήθηκε κατά περίπου ένα τρίτο, είπε, με περίπου 50.000 συναλλαγές το χρόνο με περίπου 600 vintage.

Η ζήτηση για Βουργουνδία και σαμπάνια ήταν ιδιαίτερα ισχυρή κατά το πρώτο εξάμηνο του 2022, δήλωσε πρόσφατα η Bordeaux Index, παρόλο που υπήρξε μια ελαφρά ψύξη της «έντονης δραστηριότητας» που παρατηρήθηκε τους πρώτους τρεις μήνες του έτους.

Οι τιμές της Βουργουνδίας στη δευτερογενή αγορά αυξήθηκαν +26% το πρώτο εξάμηνο του έτους, με τη σαμπάνια να σημειώνει ισχυρή ανάπτυξη 11%. Η Ιταλία και ο Ροδανός είχαν επίσης καλές επιδόσεις, καθώς αυξήθηκαν κατά 8% σε σχέση με πέρυσι, ωστόσο η ανάπτυξη του Μπορντό ήταν πιο συγκρατημένη, μόλις στο 5%, κάτι που ίσως δεν βοηθήθηκε από τη φετινή κάπως αθώα καμπάνια en primeur.

Τα δέκα κορυφαία κρασιά της εταιρείας με τις περισσότερες συναλλαγές στην πλατφόρμα LiveTrade περιλάμβαναν τα πρώτα κρασιά του Bordeaux Haut Brion στην πρώτη θέση, τα Lafite Rothschild, Cos d’Estournel, Petrus, Mouton Rothschild και Margaux, μαζί με τα Champagnes Cristal, Dom Perignon και Taittinger Comtes. Champagne, μαζί με Sassacaia στην τέταρτη θέση.

 

ΠΗΓΗ: thedrinksbusiness.com

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Το ΥΠΑΑΤ προωθεί και υποστηρίζει μέσω προγραμμάτων και συντονισμένων δράσεων το σύνολο των αμπελουργών και των οινοποιών με στόχο να αντιμετωπισθεί η δύσκολη χρονιά...

REPORTS

Οι μικρές ποσότητες, οι premium τιμές και η γενική έλλειψη γνώσης σχετικά με την οινική κουλτούρα της χώρας συνθέτουν τις προκλήσεις του Καναδά.

REPORTS

Σε μια κρίσιμη στιγμή για τον αμπελοοινικό τομέα που βρίσκεται αντιμέτωπος με την κλιματική κρίση και την τις μεταβαλλόμενες τάσεις των καταναλωτών πραγματοποιήθηκε στις...

REPORTS

Το ιστορικό Hôtel de Paris Monte-Carlo του Μονακό για να γιορτάσει την 150ή επέτειο λειτουργίας του λανσάρει ένα κονιάκ από σπάνιες σοδειές σταφυλιών και...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Το Οινοποιείο ∆ιαµαντάκης είναι µια σύγχρονη µονάδα παραγωγής ποιοτικών οίνων στο χωριό Κάτω Ασίτες του Ηρακλείου Κρήτης.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ο Σύλλογος Εστίασης Μεσσηνίας πραγματοποίησε το Σάββατο 13 και την Κυριακή 14 Απριλίου 2024 στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας το δεύτερο MESSINIA FORUM με τεράστια...

REPORTS

Η σειρά Single Vineyards του Οινοποιείου Αρτέµης Καραµολέγκος αποτελείται από κρασιά µε άψογη ποιότητα από µοναδικά κτήµατα στη Σαντορίνη.

REPORTS

Την τελική κατάταξη των δικαιούχων παραγωγών και κατανομής των κονδυλίων για την ένταξή τους στην παρέμβαση αναδιάρθρωσης και μετατροπής αμπελώνων για την περίοδο 2022-2023,...