Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Εκθετική ανάπτυξη της οινοβιομηχανίας Αγγλίας και Ουαλλίας

Οι πωλήσεις αγγλικών και ουαλικών κρασιών αυξήθηκαν κατά 31% σε 9,3 εκατομμύρια μπουκάλια το 2021, σύμφωνα με νέα στοιχεία της WineGB.

Αυτό αντιπροσωπεύει αύξηση 69% σε σχέση με τα 5,5 εκατομμύρια μπουκάλια που πωλήθηκαν το 2019, υπογραμμίζοντας την εκθετική ανάπτυξη που γνώρισε η βιομηχανία τα τελευταία χρόνια.

Οι Βρετανοί αντιπροσωπεύουν το 96% των πωλήσεων, αλλά η ζήτηση αυξάνεται και στις εξαγωγικές αγορές. Τα αγγλικά και τα ουαλικά κρασιά έχουν αποδειχθεί ιδιαίτερα δημοφιλή στη Σκανδιναβία, με τις εξαγωγές στη Νορβηγία να αυξάνονται κατά 85% από έτος σε έτος το 2021.

Στο Ηνωμένο Βασίλειο, περισσότερες από τις μισές πωλήσεις γίνονται απευθείας στον καταναλωτή, είτε μέσω της πόρτας του κελαριού είτε μέσω του ιστότοπου ενός οινοποιείου.

Ωστόσο, οι πωλήσεις σε σούπερ μάρκετ και εξειδικευμένους λιανοπωλητές είναι επίσης σε άνοδο. Η Majestic ανέφερε ότι οι πωλήσεις αγγλικών αφρωδών οίνων αυξήθηκαν επί του παρόντος κατά 58% τον περασμένο χρόνο.

Κατά τα άλλα, η αλυσίδα Aldi (σούπερ μάρκετ) ανέφερε αύξηση 160% από έτος σε έτος για το αγγλικό της ροζέ που εξακολουθεί να αποδεικνύει ότι ο κλάδος με τις φυσαλίδες έχει ζήτηση.

Οι εορτασμοί για το πλατινένιο ιωβηλαίο της Βασίλισσας Ελισάβετ Β’, που πραγματοποιήθηκαν στις αρχές Ιουνίου, έδωσαν ώθηση στον κλάδο. Η Sainsbury’s ανέφερε ότι οι πωλήσεις αφρώδους κρασιού της στα αγγλικά αυξήθηκαν κατά 370%, καθώς οι Βρετανοί αποφάσισαν να δοκιμάσουν την περίσταση με τοπικό αφρό.

Ο διευθύνων σύμβουλος της WineGB, Simon Thorpe MW, δήλωσε: «Είναι πραγματικά η ώρα της άνθησης για τον αγγλικό οινικό τομέα. Τα κρασιά μας προσελκύουν όλο και περισσότερους θαυμαστές, κάτι που αποδεικνύεται από τη φανταστική ανάπτυξη των πωλήσεων κρασιού στην εγχώρια αγορά.»

 

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Τα Οινοποιεία Boutari υποστήριξαν για δεύτερη χρονιά τον θεσμό των “Χρυσών Σκούφων”, την κορυφαία διοργάνωση γαστρονομίας, κατά τη διάρκεια της οποίας οι προσκεκλημένοι είχαν...

REPORTS

Για ακόμα μία χρονιά το Δίκτυο Οινοποιών Κρήτης συμμετέχει στην Εθνική Δράση «Ανοικτές Πόρτες» στα Οινοποιεία της Ελλάδας, η οποία θα λάβει χώρα το...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Την Τετάρτη 24 Απριλίου 2024, στις 20.00 στο The Met Hotel, με οδηγό την χημικό-οινολόγο-δημοσιογράφο οίνου Μαρία Νέτσικα, θα γίνουν δοκιμές οίνων στα τύφλα.

REPORTS

Ιδιαίτερο το γεωφυσικό ανάγλυφο της Σάμου με τις μεγάλες κλίσεις του εδάφους, επιβλητικούς ορεινούς όγκους, χωριά-αετοφωλιές και κατοίκους εργατικούς που αγαπούν την καλλιέργεια του...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Από τις 10 έως και τις 26 Απριλίου 2024 θα διαρκέσει η διαδικασία αιτήσεων για νέες άδειες φύτευσης αμπελώνων, σύμφωνα με την υπουργική απόφαση.

REPORTS

To Οινοποιείο Ιδαία με χαρά παρουσιάζει τις νέες ετικέτες των «ΙΔΑΙΑ CLASSICS» ενός λευκού και ενός ερυθρού, που αποτελούν την κλασική σειρά κρασιών του...

REPORTS

Το οικογενειακό οινοποιείο από την περιοχή Penedès της Ισπανίας, το ξακουστό Familia Torres ξαναπήρε την πρώτη θέση στην λίστα με το «Πιο Θαυμαστό Σήμα...

REPORTS

Οι λάτρεις του κρασιού της Βουργουνδίας μπορεί να έχουν περισσότερες επιλογές, αφού οι δύο τελευταίες σοδειές βοήθησαν στην αναπλήρωση των αποθεμάτων στα κελάρια των...