Connect with us

Αναζήτηση

ΕΤΙΚΕΤΕΣ

ΕΚΑΤΟ

ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΤΡΟΥΠΗ

ΕΚΑΤΟ

ΡΟΖΕ ΠΟΤΗΡΙ

Ροζέ Ξηρό

Εκατό ηµέρες είναι ο χρόνος που το Οινοποιείο Τρουπή αφήνει τα στέµφυλα να έρθουν σε επαφή µε το µούστο για να παράγουν το πρώτο στο είδους του «κόκκινο» κρασί της γκρι ποικιλίας Μοσχοφίλερο. Έντονα αρωµατικό και µε πολύπλοκη γεύση, το ροζέ ΕΚΑΤΟ από την πρώτη στιγµή της κυκλοφορίας του έχει στρέψει επάνω του τα βλέµµατα της διεθνούς οινικής κοινότητας. Wine of the Year 2023 για την οµάδα του κορυφαίου περιοδικού οινογνωσίας Decanter, που κάθε χρόνο δοκιµάζει περισσότερα από 30.000 κρασιά, την ίδια ώρα που η εξειδικευµένη στους ροζέ οίνους Elizabeth Gabay MW κάνει λόγο για ένα «όνειρο καλοκαιρινής νυχτός µε καταγωγή από την Αρκαδία».  «Για ξεδιάντροπη απόλαυση» κάνει λόγο η Julia Harding MW στο αφιέρωµα της Jancis Robinson MW στο ιδιαίτερο ελληνικό κρασί, τη διαδικασία παραγωγής του και τους δηµιουργούς του, που έχουν αφιερώσει στο Μοσχοφίλερο όλη την τέχνη τους.

ΧΑΡΤΗΣ

ΑΡΚΑΔΙΑ

GRAPES

Μοσχοφίλερο

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Στις 15 Ιουνίου 2025, ο εμβληματικός Φάρος του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος πλημμύρισε με αρώματα, χρώματα και νότες ροζέ κρασιού, φιλοξενώντας για ακόμη...

ΕΤΙΚΕΤΕΣ

ΕΤΙΚΕΤΕΣ

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Οι ευρωπαϊκές εξαγωγές κρασιού προς τις Ηνωμένες Πολιτείες έφτασαν σε επίπεδα ρεκόρ το 2024, αλλά τα νούμερα κρύβουν μια πολύπλοκη και δύσκολη πραγματικότητα για...

REPORTS

Ο φετινός τρύγος του μοσχάτου στη Σάμο ξεκινά την Πέμπτη 31 Ιουλίου και θα διαρκέσει ως το Σεπτέμβρη και η παραγωγή, παρά τις κλιματικές...

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Κατάθεση ψυχής και όχι ένα απλό προϊόν είναι το τσίπουρο, και ειδικά το παλαιωµένο, σύµφωνα µε τον εµβληµατικό αποσταγµατοποιό Κώστα Τσιλιλή, τον άνθρωπο που...

REPORTS

Kαταρτίστηκε με απόφαση του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Γιάννη Ανδριανού ο Εθνικός Κατάλογος ποικιλιών, υποκειμένων και κλώνων αμπέλου (Vitis L.), ο οποίος τέθηκε σε ισχύ...