Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Στο εστιατόριο CTC τα διαμάντια του Συνδέσμου Οινοποιών Κεφαλονιάς

Μια όμορφη σύμπραξη έλαβε χώρα στο εστιατόριο με αστέρι Michelin, CTC στην Αθήνα. Ο chef Αλέξανδρος Τσιοτίνης και ο sommelier Κανέλλος Τριανταφυλλόπουλος ετοίμασαν ένα μενού συνοδεία των κρασιών απο τους οινοποιούς του Συνδέσμου Οινοποιών Κεφαλονιάς.

Το εστιατόριο γέμισε από οινόφιλους οι οποίοι γνώρισαν λίγο καλύτερα τα κρασιά της Κεφαλονιάς. Έπειτα, από τα καλωσορίσματα του chef, το πρώτο πιάτο με λαβράκι tartare έφτασε σε συνοδεία του Typaldo 2021, του Μοσχάτου του Κτήματος Χαριτάτου, η βιολογική Ρομπόλα Truth 2018 της Ορεάλιο Γη συνόδευσε εξαίσια την σούπα καλαμποκιού με αστακό, οι ταλιατέλες απο καλαμάρι pesto ήταν πλάι στη Ρομπόλα R 2015 του Οινοποιείου Gentilini, το V for Vostilidi 2021 του Οινοποιείου Σαρρή συνόδευσε την μπουγιαμπέσα με τερίνα ψαριού και αυγά αχινού. Οι Μαυροδάφνες Monabeles 2021 του Οινοποιείου Σκλάβου και το Mavro 2018 του Οινοποιείου Πετρακόπουλου συνόδευσαν τον κόκορα παστιτσάδα και το μενού έκλεισε με το γλυκό Μοσχάτο 2019 του Πετρακόπουλου.

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Μια Μαλαγουζιά που έχει δηµιουργηθεί για να εξελίσσεται στο χρόνο, διατηρώντας τη φρεσκάδα και τον γαστρονοµικό χαρακτήρα της.

REPORTS

Μια δημοπρασία υψηλού προφίλ με εκατοντάδες κρασιά παγκόσμιας κλάσης από το κελάρι του εστιατορίου Le Gavroche προσέφερε κέρδη ύψους 1,9 εκατομμυρίων λιρών.

REPORTS

Στη Σαντορίνη δεν χορταίνει το μάτι από τα απίστευτα ειδυλλιακά τοπία αλλά και ο ουρανίσκος από τους οινικούς θησαυρούς, που αποκαλύπτει διαρκώς το νησί....

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Η διαχείριση της αμπελουργικής γης με όρους βιωσιμότητας μέσα σε ένα αστικό περιβάλλον και τα νομικά εργαλεία για την συνύπαρξη με την οικιστική ανάπτυξη...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Η πρόοδος που έχει συντελεστεί τα τελευταία χρόνια στον εγχώριο κλάδο του κρασιού είναι δεδοµένη και αδιαµφισβήτητη, ωστόσο αυτά τα οποία µένει ακόµα να...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ο Σύλλογος Εστίασης Μεσσηνίας πραγματοποίησε το Σάββατο 13 και την Κυριακή 14 Απριλίου 2024 στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας το δεύτερο MESSINIA FORUM με τεράστια...

REPORTS

Το Οινοποιείο ∆ιαµαντάκης είναι µια σύγχρονη µονάδα παραγωγής ποιοτικών οίνων στο χωριό Κάτω Ασίτες του Ηρακλείου Κρήτης.

REPORTS

Η παραγωγή κρασιών υψηλής ποιότητας που ανταποκρίνεται στις νέες τάσεις βρίσκεται στο επίκεντρο της φιλοσοφίας της οινολογικής ομάδας της Kontopos - Wine Therapy, που...