Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Βαθμολογίες «Όσκαρ» σε Barolo και Barbaresco στην Καλιφόρνια

Η κοινοπραξία Barolo και Barbaresco, διοργάνωσε το «Barolo & Barbaresco World Opening», φέρνοντας πάνω από 200 παραγωγούς από τη Βόρεια Ιταλία. Τα αποτελέσματα άφησαν για τακαλά το στίγμα τους στην εκδήλωση, συμπληρώνοντας 94,4 στα 100 για το Barolo 2018, 98,3 για το Barbaresco 2019.

Τα Ιταλικής καταγωγής αυτά κρασιά, πρωταγωνιστούν όχι μόνο στις λίστες κρασιών των πολλών ιταλικών εστιατορίων, αλλά και στα Γαλλικά και Καλιφορνέζικα κελάρια. Το  Barolo και το Barbaresco, εκτός από πρεσβευτές του Langhe στον κόσμο, παίζουν επί χρόνια στις «στάνταρ» λίστες  ανάμεσα σε κρασιά της Βουργουνδίας και Μπορντό, λαμβάνουν μέρος σε διεθνείς δημοπρασίες και κλαμπ κρασιού, όπως λένε οι πρωταγωνιστές της αγοράς της Καλιφόρνια, όπου το Barolo και το Barbaresco είναι τα «διαμάντια στο στέμμα του ιταλικού ποιοτικού κρασιού».

Οι πωλήσεις των κατηγοριών συνεχίζουν να αυξάνονται κλιμακωτά με την πάροδο των ετών και το ενδιαφέρον είναι ότι οι δύο ονομασίες προέλευσης δεν είναι πλέον τόσο αποκλειστικά συνδεδεμένες με τα ιταλικά εστιατόρια. Προσφέρονται  σε ένα ευρύτερο φάσμα εστιατορίων, συμπεριλαμβανομένης της Καλιφόρνιας και της γαλλικής κουζίνας.

Το κλειδί για την επιτυχία αυτών των κρασιών βρίσκεται στην μακρά ιστορία και παράδοσή τους, και η πίστη των παραγωγών στην τέχνη τους και στα αποτελέσματά τους συνεχίζουν να φημίζονται για το καλύτερο δυνατό κρασί και να μην μπερδευύουν την παραγωγή κρασιού και την αγορά”.

Πολύ δεκτική ειδικά για τη Barolo φαίνεται να είναι η αμερικανική αγορά, «αναβιώνοντας» το  Piedmont Langhe, μια προστατευόμενη προέλευση  με αυξανόμενη τάση εδώ και πολύ καιρό.

Παρά τη δυσμενή ισοτιμία του δολαρίου με το ευρώ, το κρασί γνωρίζει μια άνευ προηγουμένου άνθηση στην Αμερική. Με πρώτο το Barolo, το οποίο για σχεδόν 20 χρόνια έχει εδραιώσει την αξία της ονομασίας προέλευσης και μαζί με το Barbaresco, αποτελούν μια γκάμα κρασιών που αναπτύσσονται αδιάκοπα και η ζήτησή τους δεν σταματά. Γιατί το Barolo είναι ήδη συνώνυμο με την ποιότητα, όπως και η Βουργουνδία, ένα πρότυπο αμπελοοινικής περιοχής παγκοσμίως.

Το Barolo υπήρξε ο πρόδρομος του Barbaresco, που ακόμα ανακαλύπτεται. Το Barolo και το Barbaresco πριν, ήταν σχεδόν αποκλειστικά κρασιά για σημαντικά μενού εστιατορίων, σε εστιατόρια με έναν σομελιέ ικανό να τα προτείνει, ενώ σήμερα τα βρίσκουμε σε πληθώρα καταλόγων και γωνιές του κόσμου με ή χωρίς οινικές δεξιότητες.

Το γεγονός ότι για δύο χρόνια πολλοί άνθρωποι έμειναν στο σπίτι, μαγειρεύοντας και πίνοντας κρασί, συνέβαλε στη δυναμική επιστροφή τους στα εστιατόρια σήμερα, με περισσότερες γνώσεις και κατά συνέπεια περισσότερες απαιτήσεις. Οι άνθρωποι σήμερα είναι πιο συνειδητοποιημένοι και θέλουν επίσης να επεκτείνουν την εμπειρία τους με πολύτιμα κρασιά.

Το να βρίσκεστε στο Λος Άντζελες με το «Barolo & Barbaresco World Opening» είναι σημαντικό, γιατί φέρνει παραγωγούς στην Αμερική, διατηρώντας ζωντανές τις άμεσες σχέσεις μεταξύ οινοποιείων και πελατών. Αυτή τη στιγμή η αγορά αναπτύσσεται, παρά την επιβράδυνση που συνδέεται με τον Covid και την κατάσταση πληθωρισμού και αστάθειας που οδηγεί σε αυξήσεις τιμών, με το κόστος εισαγωγής και διανομής να αυξάνεται εκθετικά. Προς το παρόν, οι καταναλωτές είναι πρόθυμοι να πληρώσουν για μια ποιότητα που αντιλαμβάνονται ως υψηλή και συνεπής, και η πριμοδότηση που έχει πραγματοποιηθεί επίσης χάρη στην εργασία για τις ονομασίες προέλευσης έχει σίγουρα συμβάλει στην ενίσχυση της θέσης της ονομασίας στην αγορά».

ΠΗΓΗ: winenews.it

Σχετικά Άρθρα

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Η διαχείριση της αμπελουργικής γης με όρους βιωσιμότητας μέσα σε ένα αστικό περιβάλλον και τα νομικά εργαλεία για την συνύπαρξη με την οικιστική ανάπτυξη...

REPORTS

Μια Μαλαγουζιά που έχει δηµιουργηθεί για να εξελίσσεται στο χρόνο, διατηρώντας τη φρεσκάδα και τον γαστρονοµικό χαρακτήρα της.

REPORTS

Μια δημοπρασία υψηλού προφίλ με εκατοντάδες κρασιά παγκόσμιας κλάσης από το κελάρι του εστιατορίου Le Gavroche προσέφερε κέρδη ύψους 1,9 εκατομμυρίων λιρών.

REPORTS

Στη Σαντορίνη δεν χορταίνει το μάτι από τα απίστευτα ειδυλλιακά τοπία αλλά και ο ουρανίσκος από τους οινικούς θησαυρούς, που αποκαλύπτει διαρκώς το νησί....

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Η πρόοδος που έχει συντελεστεί τα τελευταία χρόνια στον εγχώριο κλάδο του κρασιού είναι δεδοµένη και αδιαµφισβήτητη, ωστόσο αυτά τα οποία µένει ακόµα να...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ο Σύλλογος Εστίασης Μεσσηνίας πραγματοποίησε το Σάββατο 13 και την Κυριακή 14 Απριλίου 2024 στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας το δεύτερο MESSINIA FORUM με τεράστια...

REPORTS

Το Οινοποιείο ∆ιαµαντάκης είναι µια σύγχρονη µονάδα παραγωγής ποιοτικών οίνων στο χωριό Κάτω Ασίτες του Ηρακλείου Κρήτης.

REPORTS

Η παραγωγή κρασιών υψηλής ποιότητας που ανταποκρίνεται στις νέες τάσεις βρίσκεται στο επίκεντρο της φιλοσοφίας της οινολογικής ομάδας της Kontopos - Wine Therapy, που...