Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Αρμονία οίνων στα βουνά της Καβάλας το οινοποιείο Χαρισματικοί Οίνοι

Στους πρόποδες των ιστορικών βουνών του Παγγαίου και του όρους Συµβόλου, η οικογένεια Καραµπερίδη καλλιεργεί την αµπελουργική τέχνη εδώ και τρεις γενιές. Ένα οικογενειακό εγχείρηµα που αποτελεί απόδειξη της δέσµευσής τους να µετατρέψουν τις ευλογίες της γης σε κρασιά που µαγεύουν και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους.

Τοποθετηµένοι σε 180 στρέµµατα του Παγγαίου και του Συµβόλου και σε υψόµετρο 300 µ., οι αµπελώνες επωφελούνται από το πάντρεµα του ξηρού εδάφους που ευνοεί την αµπελοκαλλιέργεια και την αρµονική αλληλεπίδραση του δροσερού αέρα του βουνού και των θαλάσσιων επιρροών από την κοντινή θάλασσα και τον ποταµό Στρυµόνα. Αυτό δηµιουργεί τις βέλτιστες συνθήκες για την καλλιέργεια µιας εντυπωσιακής γκάµας ποικιλιών σταφυλιού. Η ποικιλιακή οικογένεια των Χαρισµατικών Οίνων διαθέτει κυρίως γαλλικές ποικιλίες όπως Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Syrah, Merlot, Chardonnay και Sauvignon Blanc, που συµπληρώνονται µε προσεκτικά επιλεγµένες ελληνικές ποικιλίες όπως είναι το Μοσχόµαυρο, το Ασύρτικο, η Μαλαγουζιά, το Βιδιανό αλλά και το Αγιωργίτικο.

Πλήρης σεβασµός στη φύση

Βασισµένοι σε µία φιλοσοφία πλήρους σεβασµού προς τη φύση, το οινοποιείο προσεγγίζει την οινοποίηση µε πάθος και βαθιά αίσθηση ευθύνης, που επεκτείνεται στη χρήση σύγχρονου µηχανολογικού εξοπλισµού, συµπληρώνεται από την τεχνογνωσία υπεύθυνων επιστηµόνων και την ανεκτίµητη εµπειρία των µελών της εταιρείας. Κάθε φάση παραγωγής, από τη φροντίδα του αµπελώνα µέχρι την τελική εµφιάλωση, επιβλέπεται σχολαστικά για να διασφαλιστεί η υψηλότερη ποιότητα.

Ευγενής οινική εµπειρία

Η δέσµευση του οινοποιείου της Καβάλας στην ποιότητα είναι εµφανής στις πλήρως ελεγχόµενες διαδικασίες ζύµωσης, τη διατήρηση σταθερών θερµοκρασιών και την τήρηση των παραδοσιακών µεθόδων οινοποίησης. Αυτή η ολιστική προσέγγιση διασφαλίζει ότι τα κρασιά προσφέρουν µια πραγµατικά ευγενή εµπειρία και στον πιο απαιτητικό καταναλωτή.

Διεθνής αναγνώριση

Η παγκόσμια σκηνή υποδέχεται τα κρασιά των Χαρισματικών Οίνων από το 2004. Συμμετέχοντας σε διακεκριμένους διαγωνισμούς παγκοσμίως, τα κρασιά αυτά ξεχωρίζουν σταθερά, κερδίζοντας έως σήμερα 103 διακρίσεις και αναγνώριση. Αυτή η διεθνής αναγνώριση αποτελεί απόδειξη της ακλόνητης αφοσίωσης του Oινοποιείου στη δημιουργία κρασιών που συμπυκνώνουν το πάθος και το μεράκι τους για ποιότητα και γεύση.

 

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Το έργο HEVA - Ήρωες της ηφαιστειακής γεωργίας της Ευρώπης φτάνει στο τέλος της: τρία χρόνια μετά την ανάκαμψη από τον Covid, η εκστρατεία...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Περισσότερα από 200 αφρώδη και γλυκά κρασιά, ελληνικά και ξένα, θα είναι διαθέσιμα προς γευστική δοκιμή στην εκδήλωση γευσιγνωσίας «Αφρός & Νέκταρ» που πρόκειται...

REPORTS

Γιατί ευνοούνται οι αμπελουργικές ζώνες Αμυνταίου και Μαντινείας, έναντι της Σαντορίνης; Υπερέχουν οι γηγενείς ποικιλίες, σε σχέση με τις ξενικές; Πώς επηρεάζει η πρωίμιση...

REPORTS

12 παραγωγοί της Μεσσηνίας, με όχημα το στρατηγικό έργο Messinia Terroirs, ταξιδεύουν στη Βόρεια Ελλάδα και παίρνουν τη θέση τους στον 21ο Χάρτη των...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Συγγενείς, φίλοι και συνεργάτες θα πουν την Τρίτη 12 Νοεμβρίου το «ύστατο χαίρε» στον Γιάννη Μπουτάρη, που πέθανε σε ηλικία 82 χρόνων το βράδυ...

REPORTS

Εξεπλάγησαν ευχάριστα οι 15 Γερμανοί σομελιέ και επαγγελματίες του οίνου από την δυναμικότητα και την ποικιλομορφία των terroir της Πελοποννήσου, καθώς μέσα από τις...

REPORTS

Γιατί ευνοούνται οι αμπελουργικές ζώνες Αμυνταίου και Μαντινείας, έναντι της Σαντορίνης; Υπερέχουν οι γηγενείς ποικιλίες, σε σχέση με τις ξενικές; Πώς επηρεάζει η πρωίμιση...

REPORTS

Η επιστροφή του Ντόναλντ Τραμπ στην προεδρία των Ηνωμένων Πολιτειών έχει φέρει σε εγρήγορση τη γαλλική οινοβιομηχανία, υπενθυμίζοντας με ανησυχία τις επιπτώσεις του λεγόμενου...