Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Εκδρομές γευσιγνωσίας κρασιού με αγγλικό ταξί, τώρα στο Μπορντό

Μια νέα ιδέα, που ονομάζεται Wine Cab, επιτρέπει τώρα στους λάτρεις του κρασιού να ακολουθήσουν ένα νέο είδος γευστικής διαδρομής στους αμπελώνες του Μπορντό με αγγλικό ταξί.

απόδοση του Ζήση Πανάγου

Η ιδέα, που δημιουργήθηκε από τον Antoine Beucher, ο οποίος εργάστηκε για 30 χρόνια ως διευθυντής ενός πρακτορείου εκδηλώσεων, ξεκίνησε αφού υπέστη αυτό που περιέγραψε ως «άψυχη» εμπειρία, το να περιοδεύει στις τρέχουσες οινικές περιοχές, το οποίο μάλιστα του προξενούσε πλήξη και όχι ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Σύμφωνα με τον Beucher, όλα τα κυκλώματα στους αμπελώνες ήταν όμοια και μετέφεραν τους λάτρεις του κρασιού με σεντάν σε περιοχές με πινακίδες χωρίς ιδιαίτερη πρωτοτυπία.

Το Wine Cab ενσωματώνει μια φιλοσοφία όπως το αγγλικό ταξί: ο φιλικός οδηγός προσφέρει εξατομικευμένες ξεναγήσεις ή σε κλασική μορφή, με όμορφες διευθύνσεις που συνήθως είναι γνωστές μόνο σε «ευτυχισμένους λίγους» στην περιοχή.

Σύμφωνα με τον Beucher, η εναλλακτική που προσφέρει για την αναρρίχηση σε ένα μυθικό «ταξί» του Λονδίνου σημαίνει ταξίδι με vintage εμφάνιση και έντονη προσωπικότητα. «Διασκευασμένο ως πραγματική αίθουσα γευσιγνωσίας, το διάσημο Fairway FX4 σαγηνεύει με το αμίμητο στυλ και την κομψή γραμμή του», εξήγησε.

Οι λάτρεις του κρασιού μπορούν να απολαύσουν γευσιγνωσίες στο αυτοκίνητο και να κάνουν όλο το ταξίδι αξέχαστο, καθώς και κάθε συμμετέχων φεύγει με ένα αναμνηστικό road book με φωτογραφίες Polaroid.

Η Wine Cab θα προσφέρει ένα αρχικό τετράωρο κύκλωμα για την ανακάλυψη βιολογικών κρασιών. Το σιρκουί περιλαμβάνει παραλαβή και αποβίβαση σε ξενοδοχείο στο Μπορντό, δύο επισκέψεις με γευσιγνωσίες σε δύο βιολογικά πιστοποιημένα châteaux, γευσιγνωσία εξοχής στους αμπελώνες (ή στην καμπίνα σε περίπτωση βροχής) και μεταφορά με αγγλόφωνο οδηγός.

Η εμπειρία κοστίζει 132€/άτομο με δυνατότητα παροχής συνοδού εμπειρογνώμονα οινολόγου για 280€.

 

ΠΗΓΗ: thedrinksbusiness.com

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Οι «ακραίες κλιματικές συνθήκες» πέρυσι επηρέασαν τους αμπελώνες παγκοσμίως, θέτοντας εντούτοις σε «ισορροπία» τον αμπελοοινικό τομέα που αντιμετωπίζει ζητήματα υπερπροσφοράς, όπως προκύπτει από την...

REPORTS

∆εν έχουν συµπληρωθεί 10 χρόνια από την ηµέρα που ο Γιάννης Τσαπάρας µαζί µε τη σύζυγό του Ελεάνα Παρλαβάντζα αποφάσισαν να αφιερωθούν ολοκληρωτικά στην...

REPORTS

Κάθε χρόνο τέτοια εποχή, εφεξής, λίγο πριν από τον ετήσιο εορτασμό του θεσμού των «Ανοικτών Πορτών», στα οινοποιεία της χώρας, όσοι αγαπούν τη Γουμένισσα,...

REPORTS

Με νέα εικόνα το ανανεωμένο Τhessaloniki Wine & Spirits Trophy πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη 13 έως 15 Φεβρουαρίου, συγκεντρώνοντας 30 καταξιωμένους γευσιγνώστες από την Ελλάδα...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Το 1955, η Σταυρούλα Κουράκου είχε γράψει στο «Ο οίνος, µια αιώνια θεότητα για την Ελλάδα»: «Η αµπελουργία είναι στενά δεµένη µε την κίνηση...

REPORTS

Κάθε χρόνο τέτοια εποχή, εφεξής, λίγο πριν από τον ετήσιο εορτασμό του θεσμού των «Ανοικτών Πορτών», στα οινοποιεία της χώρας, όσοι αγαπούν τη Γουμένισσα,...

REPORTS

Μια Μαλαγουζιά που έχει δηµιουργηθεί για να εξελίσσεται στο χρόνο, διατηρώντας τη φρεσκάδα και τον γαστρονοµικό χαρακτήρα της.

REPORTS

∆εν έχουν συµπληρωθεί 10 χρόνια από την ηµέρα που ο Γιάννης Τσαπάρας µαζί µε τη σύζυγό του Ελεάνα Παρλαβάντζα αποφάσισαν να αφιερωθούν ολοκληρωτικά στην...