Connect with us

Αναζήτηση

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Ήρθε το νέο Μαγικό Βουνό Λευκό 2021 της NICO LAZARIDI 

Ολοκληρώθηκε η εμφιάλωση της εσοδείας του 2021 για τo “Μαγικό Βουνό Λευκό”, το φημισμένο ICON WINE της NICO LAZARIDI από 100% Sauvignon Blanc.

Το φημισμένο ICON WINE της NICO LAZARIDI από 100% Sauvignon Blanc. Ο περιζήτητος λευκός οίνος παλαίωσης με τη μεγάλη και σημαντική ιστορία ετοιμάζεται για το μεγάλο του ταξίδι στον κόσμο! Η περσινή εσοδεία του 2020, με ετικέτα που τιμούσε την επέτειο των 200 ετών της Ελληνικής Επανάστασης, εξαντλήθηκε σε λιγότερο από 9 μήνες! Πολύ σύντομα, όλοι οι φανατικοί φίλοι του Μαγικού Βουνού θα μπορούν να αναζητήσουν την αξεπέραστη οινική εμπειρία που προσφέρει καθώς και τη συλλεκτική του ετικέτα, που κάθε χρόνο κοσμεί ένα νέο καλλιτεχνικό έργο.

 

Icon Wine

Το Μαγικό Βουνό Λευκό προέρχεται από έναν τόπο με πλούσια ιστορία και σπουδαία πολιτιστική κληρονομιά. Περιβάλλεται προστατευτικά από τα όρη Φαλακρό στα βόρεια και Μενοίκιο στα βορειο-δυτικά και νοτιαοανατολικά «βλέπει» το χρυσοφόρο Παγγαίο – αυτό είναι και το Μαγικό μας Βουνό, που έχει συνδέσει το όνομά του με την Διονυσιακή λατρεία και την αναζήτηση θησαυρών από τους μεγάλους Μακεδόνες βασιλιάδες.

Το προϊόν – σύμβολο της οινοποιητικής εταιρίας που έβαλε την Δράμα στον οινικό χάρτη αποτελεί την κορύφωση της αδιάκοπης αναζήτησης της NICO LAZARIDI για το καλύτερο οινικό αποτέλεσμα.

Φέρει την ονομασία «Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη Αγορά», μια αμπελουργική περιοχή  που περιλαμβάνει τις τοπικές κοινότητες Αγορά και Πηγάδια του Δήμου Δοξάτου. Συνολικά πρόκειται για μία πολύ μικρή ζώνη, ένα ιδιαίτερο οικοσύστημα αμπελώνων (terroir), που διαφοροποιείται κλιματολογικά και εδαφολογικά από την υπόλοιπη περιοχή της Δράμας. Εδώ οι ιδανικές θερμοκρασίες και η απουσία βροχοπτώσεων και ασθενειών στα αμπέλια συνθέτουν τις καταλληλότερες συνθήκες για την παραγωγή υψηλής ποιότητας πρώτης ύλης.

Τις ετικέτες για τον Λευκό & Ερυθρό οίνο Μαγικό Βουνό έχουν κοσμήσει πρωτότυπα έργα καλλιτεχνών από την Ελλάδα και το εξωτερικό, όπως ο Γιάννης Νίκου, η Όπυ Ζούνη, ο Γιάννης Βαλυράκης, ο Γιώργος Ταξίδης και άλλοι. Όλες οι ετικέτες είναι πρωτότυπες δημιουργίες, εμπνευσμένες για να συνοδέψουν ξεχωριστά την κάθε εσοδεία του “Μαγικού Βουνού” εκφράζοντας σχεδόν το σύνολο των τάσεων της ζωγραφικής: από τον ρομαντισμό και τον ρεαλισμό, έως τον υπερρεαλισμό, την αφαίρεση και τον συμβολισμό. Διαφορετικές εικόνες και στυλ, που έχουν όμως αδιόρατο συνδετικό κρίκο τη φιάλη του θρυλικού κρασιού!

 

«Στιγμές»

Την ετικέτα για το “Μαγικό Βουνό Λευκό” εσοδείας 2021 κοσμεί το ζωγραφικό έργο που έχει φιλοτεχνήσει η Μικαέλλα Θεοφανοπούλου, η Ελληνίδα εικαστικός που ειδικεύεται στην «one line art», μια εκφραστική γλώσσα με αέρινη απλότητα και πολλές ερμηνείες. Το συγκεκριμένο έργο ονομάζεται «Στιγμές»: μία αναπόσπαστη γραμμή σε ελεύθερη ροή ξεκινά και καταλήγει να αγκαλιάζει χρώματα, ματιές, εκφράσεις και χαμόγελα. Το πράσινο, το κίτρινο, το μπλε και το χρυσό γεμίζουν τους κενούς χώρους και επιτρέπουν στο θεατή να εισέλθει στον πολύχρωμο προοπτικό κόσμο του έργου.

Η ίδια η καλλιτέχνης περιγράφει το έργο της: «Άνθρωποι, διαφορετικοί μεταξύ τους, συν-αθροίζονται, συν-άπτονται με μια γραμμή, και συν-δημιουργούν τις δικές τους Στιγμές.  Στιγμές όπου ακούγονται τα λόγια μας, τα ποτήρια μας που χτυπούν ρυθμικά το ένα με το άλλο, οι αμέτρητες συγκινήσεις μας, η ενθουσιώδης διάθεσή μας και η σπιρτάδα της σκέψης και του οίνου. Μοιάζουν τελικά οι Στιγμές στο Μαγικό Βουνό με την ‘Ισόβια Στιγμή’ του Ελύτη: «μες στο πανέρι, τη δρόσο από τους κόπους σου, όλο φρούτα στρογγυλά…όλα μία στιγμή, όλα η μόνη σου αστραπή για πάντα».

Η Μικαέλλα Θεοφανοπούλου (@M_theta_), γεννήθηκε στο Τόκιο της Ιαπωνίας και είναι ανεξάρτητη καλλιτέχνιδα-σχεδιάστρια με έδρα την Αθήνα. Αντλεί την έμπνευσή της από τον μινιμαλισμό και τον εξπρεσιονισμό και επικοινωνεί τις αφηρημένες ιδέες της με την εκλεπτυσμένη οπτική γλώσσα της ‘μιας γραμμής’ – oneline art. Η τέχνη της αποδέχεται και εξερευνά την περιβάλλουσα ατέλεια μέσα από την τελειότητα και την απλότητα μιας ενιαίας γραμμής, που δεν μπορεί παρά να παραλείπει καθετί περιττό.ργα της προσκαλούν τον θεατή να ανακαλύψει ότι ακόμα και το πιο περίπλοκο συναίσθημα μπορεί να προκύψει μέσα από μια διακριτική λεπτή γραμμή.

 

 

ΜΑΓΙΚΟ ΒΟΥΝΟ ΛΕΥΚΟ 2021

  • Οίνος Λευκός Ξηρός
  • Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη Αγορά
  • Sauvignon Blanc 100%

Οργανοληπτικά Χαρακτηριστικά: Διαυγές κίτρινο χρώμα. Έντονη μύτη με αρώματα από τροπικά και εσπεριδοειδή φρούτα. Θειολικές νότες που δένουν αρμονικά με νότες βανίλιας και γλυκών μπαχαρικών που προέρχονται από την εξάμηνη παραμονή σε δρύινα βαρέλια. Γεμάτο και λιπαρό σώμα, με τραγανή οξύτητα και μακρά επίγευση.

 

Οινοποίηση– Ωρίμαση: Οι θερμοκρασίες ζύμωσης διαφέρουν για κάθε αγροτεμάχιο. Ωριμάζει σε επιλεγμένα δρύινα βαρέλια για 6 μήνες με τις λεπτές οινολάσπες, εφαρμόζοντας batonnage.

 

Φύλαξη–Παλαίωση: Από τα λίγα λευκά κρασιά τα οποία αξίζει να παλαιώσετε. Φύλαξη ως και 8 χρόνια. Η εξέλιξη στη φιάλη αναδεικνύει τριτογενή αρώματα με αποξηραμένα φρούτα, μαρμελάδα ροδάκινο, νότες μελιού, ξηρούς καρπούς, ginger και καραμέλα.

 

Γευστικό ταίριασμα:  Πρόκειται για ένα περίπλοκο οίνο, ο οποίος συνδυάζεται ιδανικά με ένα ευρύ φάσμα γεύσεων. Με πιάτα θαλασσινών, όπως λιπαρά ψάρια, όστρακα, ψητό καλαμάρι αλλά και ζυμαρικά με θαλασσινά. Παράλληλα, είναι ιδανικός συνδυασμός για λευκά κρέατα, όπως πουλερικά και χοιρινό, είτε σκέτα είτε με λευκές σάλτσες. Δοκιμάστε το και με λιπαρό κρέας, όπως κατσίκι και αρνί – χάρη στην υψηλή του οξύτητα δένει αρμονικά με τα λιπαρά αυτά κρέατα. Ιδανικός συνδυασμός και για λευκά φρέσκα αλλά και μέτριας παλαίωσης τυριά. Σερβίρεται στους 10-13°C.

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Στη δηµιουργία Οµάδας Παραγωγών, η οποία θα έρθει να πλαισιώσει το νέο οινοποιείο που αυτή τη στιγµή κατασκευάζεται, σχεδιάζουν να προχωρήσουν οι Άγγελος Ιατρίδης...

REPORTS

Τα ήδη γνωστά κρασιά νέας εσοδείας καθώς και μία νέα κυκλοφορία, ένα ροζέ από την ποικιλία Νεγκόσκα υπό το Μικρό Κτήμα Τίτου, παρουσίασε στο...

REPORTS

To είπαν «το υγρό χρυσάφι της Σάμου». Το έχουν τιμήσει πολλαπλά ως τον καλύτερο επιδόρπιο οίνο. Του έχουν αποδώσει εύσημα και το φέρνουν διαρκώς...

REPORTS

Την όλο και πιο ώριμη εικόνα της εγχώριας οινοποιίας αλλά και τις επίμονες αναζητήσεις των νέων κυρίως οινοποιών σε καινούργια μονοπάτια, με σπάνιες ποικιλίες...