Connect with us

Αναζήτηση

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Το «Wine Plus» συναντά διαδικτυακά την εδραίωση και εξέλιξη της σχέσης ξύλου και κρασιού

Το Wine Plus Thessaloniki’96 διοργανώνει, την επόμενη Τετάρτη 26 Μάϊου, μια ενδιαφέρουσα διαδικτυακή συνάντηση με θέμα την δρυ, την χρήση της στην οινοποίηση σύμφωνα με τις νέες τάσεις και την επιρροή της στις ιδιότητες του κρασιού.

Ξύλο και κρασί. Εξελίσσοντας την παλιά σχέση και δημιουργώντας μια καινούργια!

Η δρυς, μέχρι σήμερα, παραμένει το πρότυπο ξύλο για την ωρίμανση και την παλαίωση των κρασιών. Προέρχεται κυρίως από τα γαλλικά  δάση Alliers ή Nevers, από τα καταπράσινα, άγρια δάση της Βόρειας Αμερικής ή από τα ‘αρχαία’ δάση της Ανατολικής Ευρώπης.

Ωστόσο, η σχέση της με το κρασί τα τελευταία 30 χρόνια έχει υποστεί τεράστια αλλαγή. Κι έτσι από την αποκαλούμενη Παρκεροποίηση (Parkerization), από το όνομα του διάσημου οινοκριτικού Robert Parker, ο οποίος μέσω του περιοδικού του Wine Advocate επέβαλε ένα καθολικό στυλ στη σχέση ξύλου/κρασιού, σήμερα έχουμε περάσει σε μία σχεδόν συνολική από-Παρκεροποίηση (Deparkerization)! To νέο δόγμα ζητά πιο ορθολογική, σχεδόν χειρουργική, χρήση του ξύλου και των βαρελιών, με τους εξτρεμιστές ακόμη και να διαγράφουν τη χρήση τους.

Την Τετάρτη 26 Μαΐου 2021, 20:00 – 21:00, στην επόμενη διαδικτυακή συνάντηση θα αναφερθούν οι τρόποι με τους οποίους επηρεάζει η δρυς (και εν γένει το ξύλο) τη ζωή ενός κρασιού. Και θα διερευνηθούν οι νέες τάσεις στη σχέση «Ξύλο & κρασί». Μιας σχέσης που γεννήθηκε από την εφευρετικότητα και εξελίχθηκε από την καινοτομία με τα αποτελέσματά της να ξεδιπλώνονται στον ουρανίσκο.

Τα μέλη και οι φίλοι του Wine Club THESSALONIKI’96 που ενδιαφέρονται, μπορούν να ενημερώσουν με email στο info@wineplus.gr για να σταλούν οι σχετικές οδηγίες.

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Η αυστραλιανή οινοποιία βρίσκεται αντιμέτωπη με μία από τις σοβαρότερες δοκιμασίες της τελευταίας εικοσαετίας, καθώς η υπερπαραγωγή, η υποχώρηση της κατανάλωσης και οι χρόνιες...

REPORTS

Η Σικελία επιστρέφει δυναμικά στον οινικό χάρτη, κουβαλώντας μαζί της όχι μόνο αριθμούς, αλλά και μια ανανεωμένη αυτοπεποίθηση. Η φετινή παραγωγή κρασιού άγγιξε τα...

REPORTS

Το 2025 καταγράφεται ως μια από τις πιο αντιφατικές χρονιές στη σύγχρονη ιστορία του αργεντίνικου κρασιού. Από τη μία πλευρά, η κατανάλωση υποχωρεί αισθητά,...

REPORTS

Η γαλλική κυβέρνηση δημοσίευσε στις 16 Δεκεμβρίου το διάταγμα υπ’ αριθμ. 2025-1221 στην Επίσημη Εφημερίδα, εισάγοντας σημαντικές τροποποιήσεις στο καθεστώς των μεμονωμένων συμπληρωματικών ποσοτήτων...

Διαβάστε επίσης

VIDEOS

Στο New Hotel, ανάμεσα σε πιάτα που μιλούσαν χαμηλόφωνα και κρασιά που ήξεραν πότε να ξεδιπλωθούν, η ομάδα του Wine Trails συναντήθηκε για κάτι...

REPORTS

Σε ένα νέα πακέτο μέτρων για στήριξη του αμπελοοινικού κλάδου συμφώνησαν την Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου το Συμβούλιο και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, με την Comité...

REPORTS

Τα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα ενέκριναν ένα πακέτο μέτρων για τον οίνο που παρέχει εργαλεία για τη διαχείριση του παραγωγικού δυναμικού, την ενίσχυση της προώθησης...

REPORTS

Κυκλοφορεί αυτό το Σάββατο, 20 Δεκεμβρίου 2025, η νέα γιορταστική έκδοση The Top 50 του Wine Trails, με πλούσια θεματολογία και βάθος αναζήτησης για...