Connect with us

Αναζήτηση

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Το Paleo στον Πειραιά «σερβίρει» ταξίδια σε κάθε ποτήρι κρασί

Σε ένα εντυπωσιακό παλιό κτίριο του 1900 στο λιµάνι του Πειραιά, το Paleo λειτουργεί µε τις νόρµες µιας Enoteca ή ενός Bar a Vin και µε επιλογές κρασιών που εκφράζουν απόλυτα τον ιδιοκτήτη του, Γιάννη Καϋµενάκη.

Σε ένα εντυπωσιακό παλιό κτίριο του 1900 στο λιµάνι του Πειραιά, το Paleo λειτουργεί µε τις νόρµες µιας Enoteca ή ενός Bar a Vin και µε επιλογές κρασιών που εκφράζουν απόλυτα τον ιδιοκτήτη του, Γιάννη Καϋµενάκη.

«Το Paleo ξεκίνησε τον Απρίλιο του 2016 και οφείλω να παραδεχτώ πως δεν µε έχει βασανίσει καθόλου. Τουναντίον, αν έχω µετανιώσει για κάτι, είναι που δεν το επιχείρησα νωρίτερα» σηµειώνει µε έµφαση ο ιδιοκτήτης του Γιάννης Καϋµενάκης, µιλώντας στο Wine Trails. Ο λόγος φυσικά για το γνωστό wine  restaurant που φιλοξενείται σε ένα παλιό κτίριο του 1900 στο λιµάνι του Πειραιά και το οποίο αποτελεί δηµοφιλές σηµείο συνάντησης οινόφιλων από όλο το λεκανοπέδιο της Αττικής.

«Γεννήθηκα και µεγάλωσα στην περιοχή» διηγείται ο κ. Καϋµενάκης, οπότε γνώριζα την αρχιτεκτονική και τη γοητεία της γειτονιάς και δεν δυσκολεύτηκα να την επιλέξω για την επένδυσή µου». Ενώ αναφερόµενος στην γκάµα των κρασιών που προσφέρονται στο Paleo, σηµειώνει: «Η συλλογή µας είναι άκρως ιδιοσυγκρασιακή, πρόκειται για µια επιλογή από διαφορετικά τοπωνύµια: Cornas, St Joseph, Banyuls, St Nicolas de Bourgeuil, Naousa, Paros, Goumenissa, Patras, Nemea, Chianti Classico, Korakochori, Taurasi, Douro, Gigondas, etc, etc . Ουσιαστικά είναι όλα τα τοπωνύµια που είχα την τύχη να βρεθώ στη ζωή µου».

Το Paleo, σύµφωνα µε τον κ. Καϋµένακη, λειτουργεί µε τις νόρµες µιας Enoteca ή ενός Bar a Vin, όπου ενώ είναι εµφατικά ως προς τη συλλογή των κρασιών, υπάρχει µια αξιοπρεπής επιλογή από φαγητό µε εξίσου τοπωνυµιακό προσανατολισµό. Στην πραγµατικότητα σερβίρει παραδοσιακές συνταγές µεσογειακής κουζίνας, για να συνοδεύσουν τις επιλογές του ίδιου σε κρασί από τα ταξίδια του στον Νότο της Ευρώπης, ενώ σηµειώνεται ότι το µενού αλλάζει σχεδόν καθηµερινά. Όπως συµπληρώνει ο κ. Καϋµενάκης, ένα αρκετά µεγάλο και συνεχώς αυξητικό  ποσοστό επί του κύκλου εργασιών του Paleo έχει να κάνει µε πωλήσεις λιανικής ή παραδόσεις κατ’ οίκον.

Φωτογραφίες: Γεωργία Καραμαλή

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Η πολυαναμενόμενη εκδήλωση «Αφρός και Νέκταρ 2024» αν μη τι άλλο αποζημίωσε όσους βρέθηκαν την Κυριακή 24 Νοεμβρίου στο «Φάρο» του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα...

REPORTS

Η καινοτομία στην επωνυμία και τη συσκευασία των κρασιών καθίσταται κρίσιμη στρατηγική, καθώς οι παραγωγοί επιδιώκουν να προσελκύσουν νεότερους καταναλωτές και να διατηρήσουν τη...

REPORTS

Η Κομισιόν ζήτησε την Δευτέρα 25 Νοεμβρίου επίσημα διαβουλεύσεις στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου (ΠΟΕ) σχετικά με τα προσωρινά μέτρα αντιντάμπινγκ που επέβαλε η Κίνα...

REPORTS

Η spiritsEUROPE παρουσίασε τον χάρτη πορείας «Objective 2030» για μια ανοικτή εμπορική πολιτική της ΕΕ που θα προωθεί την ανταγωνιστικότητα, την ανθεκτικότητα και την...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Καθορίστηκε με υπουργική απόφαση που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ το πλαίσιο εφαρμογής της παρέμβασης για αναδιάρθρωση και μετατροπή αμπελώνων βάσει της νέας ΚΑΠ με στόχο...

ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ

Κατά τα μέσα του περασμένου Αυγούστου, εντοπίστηκαν προσβολές από το έντομο Cryptoblabes gnidiella (Lepidoptera, Pyralidae) σε αμπελώνες της Καλής Βρύσης, έντομο το οποίο δεν...

REPORTS

Πληθώρα νέων τεχνολογιών που αναμένεται να καθορίσουν το μέλλον της αμπελουργίας είδαμε στην φετινή Vinitech-Sifel, που πραγματοποιήθηκε στο Μπορντό το τριήμερο 26-28 Νοεμβρίου. Οι...

REPORTS

Η εγκατάλειψη του ελληνικού αμπελώνα συνεχίζεται, η επιδοτούμενη εκρίζωση της ΕΕ θα τον αποτελειώσει.Αυτή είναι η απάντηση στις συστάσεις της Ομάδας Υψηλού Επιπέδου, των...