Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Το Consorzio Chianti Classico φέρνει δωρεάν διαδικτυακό μάθημα

Οι παραγωγοί του Chianti Classico δημιούργησαν ένα δωρεάν διαδικτυακό μάθημα για όσους θέλουν να εμβαθύνουν τις γνώσεις τους σχετικά με τα διάσημα κρασιά και τα ελαιόλαδα της περιοχής.

Το μαζικό διαδικτυακό ανοικτό μάθημα Chianti Classico απευθύνεται σε σομελιέ, επαγγελματίες του κρασιού, δημοσιογράφους και λάτρεις του κρασιού.

Οποιοσδήποτε μπορεί να εγγραφεί στο μάθημα, το οποίο χωρίζεται σε πέντε ενότητες που αποτελούνται από σύντομα και ενδιαφέροντα βίντεο.

Κορυφαίοι εμπειρογνώμονες έχουν παράσχει αυτά τα μαθήματα βίντεο, όπως  η Michaela Morris, Michael Godel, Alessandro Masnaghetti, Jeff Porter, Gabriele Gorelli MW και Leonardo Romanelli.

Αφού παρακολουθήσουν τα βίντεο, οι χρήστες θα δώσουν ένα σύντομο τελικό τεστ. Εάν το ολοκληρώσουν με επιτυχία, θα λάβουν ένα επίσημο πιστοποιητικό από το Consorzi Vino e Olio Chianti Classico, που θα πιστοποιεί τις νεοαποκτηθείσες γνώσεις τους.

Σε αυτό το σημείο αξίζει να τονιστεί ότι, η κοινοπραξία έλαβε χρηματοδότηση από την ΕΕ για τη δημιουργία του διαδικτυακού μαθήματος, το οποίο αποτελεί μέρος ενός τριετούς προγράμματος που έχει σχεδιαστεί για να εκπαιδεύσει τον κόσμο σχετικά με τα μυριάδες θαύματα του Chianti Classico.

«Η πλατφόρμα αυτή προορίζεται να αποτελέσει ένα είδος συνοπτικής συλλογής των ονομασιών του κρασιού και του ελαιολάδου Chianti Classico», δήλωσε ο Giovanni Manetti, πρόεδρος του Consorzio Vino Chianti Classico. «Είναι ένα βασικό εργαλείο για την κοινή επικοινωνία, μια επαγγελματική κάρτα για ολόκληρη την περιοχή».

Το Consorzio Chianti Classico είναι η παλαιότερη κοινοπραξία οίνου στην Ιταλία, έχοντας γιορτάσει την 100ή επέτειό της νωρίτερα φέτος. Σήμερα εκπροσωπεί περίπου 500 οινοποιεία.

Το Chianti Classico καλύπτει την ιστορική καρδιά της περιοχής, η οποία βρίσκεται μεταξύ της Φλωρεντίας και της Σιένα στην Τοσκάνη.

Οι παραγωγοί του Chianti Classico DOCG πρέπει να τηρούν αυστηρότερες απαιτήσεις παλαίωσης και ανάμειξης από τους αντίστοιχους παραγωγούς του μεγαλύτερου, γειτονικού Chianti DOCG, και έχουν τη φήμη ότι κυκλοφορούν πολύπλοκα, δομημένα και αξιόλογα κρασιά.

Τέλος, ο Manetti δήλωσε ότι οι οινοπαραγωγοί έχουν παρατηρήσει «μια καθημερινή αύξηση της δίψας για μεγαλύτερη κατανόηση» των κρασιών και των ελαιολάδων της περιοχής. «Γι’ αυτό οι προσπάθειες του Consorzio επικεντρώνονται εδώ και χρόνια στην εκπαίδευση, πρώτα και κύρια των ανθρώπων του κλάδου, αλλά και των οινόφιλων», πρόσθεσε.

ΠΗΓΗ: decanter.com

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Πόσο καιρό μπορείτε να διατηρήσετε ένα ανοιχτό μπουκάλι κρασί; Μόλις ανοίξει ένα μπουκάλι, τίθεται συχνά το ερώτημα για πόσο καιρό μπορεί να διατηρηθεί χωρίς...

REPORTS

Ο Διεθνής Οργανισμός Αμπέλου και Οίνου (OIV) και η Διεθνής Συνθήκη για τους Φυτογενετικούς Πόρους για τα Τρόφιμα και τη Γεωργία (ITPGRFA) και ο...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Τη Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2024, στις 19:00, το Κτήμα Γεροβασιλείου φιλοξενεί την παρουσίαση του βιβλίου του Δημήτρη Χατζηνικολάου «100 σταγόνες δρόμος».

REPORTS

Η κυβέρνηση της Νότιας Αφρικής δημοσίευσε επισκόπηση της πολιτικής για τη φορολόγηση των αλκοολούχων ποτών, με σχέδια αύξησης του ειδικού φόρου κατανάλωσης στον προσεχή...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Καθορίστηκε με υπουργική απόφαση που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ το πλαίσιο εφαρμογής της παρέμβασης για αναδιάρθρωση και μετατροπή αμπελώνων βάσει της νέας ΚΑΠ με στόχο...

ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ

Κατά τα μέσα του περασμένου Αυγούστου, εντοπίστηκαν προσβολές από το έντομο Cryptoblabes gnidiella (Lepidoptera, Pyralidae) σε αμπελώνες της Καλής Βρύσης, έντομο το οποίο δεν...

REPORTS

Πληθώρα νέων τεχνολογιών που αναμένεται να καθορίσουν το μέλλον της αμπελουργίας είδαμε στην φετινή Vinitech-Sifel, που πραγματοποιήθηκε στο Μπορντό το τριήμερο 26-28 Νοεμβρίου. Οι...

REPORTS

Η εγκατάλειψη του ελληνικού αμπελώνα συνεχίζεται, η επιδοτούμενη εκρίζωση της ΕΕ θα τον αποτελειώσει.Αυτή είναι η απάντηση στις συστάσεις της Ομάδας Υψηλού Επιπέδου, των...