Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Το οινοποιείο Άρμαθος αποτελεί το νεότερο μέλος του ΣΜΟΕ

Το οινοποιείο Άρμαθος με έδρα το Άρμα Βοιωτίας αποτελεί το νεότερο μέρος του Συνδέσμου Μικρών Οινοποιών Ελλάδας (ΣΜΟΕ).

Την είδηση γνωστοποίησε με ανακοίνωση του ο ΣΜΟΕ, εκφράζοντας την «μεγάλη χαρά» του να υποδεχτεί ως μέλος του το οινοποιείο Άρμαθος, και αναφέροντας πως  αυτό «διακρίνεται για τον απέραντο σεβασμό του για την φύση, την ειλικρινή αγάπη του για το κρασί, τον αυθορμητισμό και την ακούραστη προσπάθεια που διασταυρώθηκαν και δημιούργησαν τα βιολογικά κρασιά Άρμαθος με ποιότητα και ήθος σε έναν αμπελώνα 35 στρεμμάτων στο Άρμα Βοιωτίας».

Η βιολογική καλλιέργεια των αμπελώνων του οινοποιείου φέρει την πιστοποίηση ΔΗΩ. Για την παρασκευή των κρασιών του δεν χρησιμοποιούνται μηχανήματα, αλλά χειροκίνητη στροφιλιά, ενώ η διαδικασία λίπανσης είναι σύμφωνη με τα πρότυπα της βιολογικής καλλιέργειας. Στα 35 στρέμματα των αμπελώνων του οινοποιείου καλλιεργούνται οι ποικιλίες Μερλό, Ασύρτικο και Μαλαγουζιά.

Μέχρι στιγμής το οινοποιείο έχει μια γκάμα που αποτελείται από επτά ετικέτες και έχει κατακτήσει διακρίσεις σε εγχώριους και διεθνείς διαγωνισμούς, όπως το ασημένιο μετάλλιο στα βραβεία Terravino το 2017 για την ετικέτα Armathos Μερλό εσοδείας 2015, η οποία κατέκτησε και το ασημένιο μετάλλιο στον διαγωνισμό Zarcillo το 2018.

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η αγορά εκλεκτών κρασιών βρίσκεται σε ύφεση τους τελευταίους 18 μήνες, και παρά τη σύντομη άνοδο που σημειώθηκε τον Αύγουστο,...

REPORTS

Μια φρέσκια, πειραματική, Μαλαγουζιά του 2024 από το Κτήμα Κίτρος, ένα Ξινόμαυρο από αμφορέα, σε ειδική οινοποίηση, από το Κτήμα Κυρ Γιάννη, δύο διαφορετικές...

REPORTS

Τέσσερις ελληνικές εταιρείες του κλάδου οινοποιίας συμμετείχαν, με την υποστήριξη του Enterprise Greece, στη Διεθνή Έκθεση Οίνων «ProWine Latin America 2024» που πραγματοποιήθηκε στο...

REPORTS

Η Γαλλία μείωσε την πρόβλεψη για τη φετινή παραγωγή κρασιού μετά τον πιο βροχερό Σεπτέμβριο των τελευταίων 25 ετών, με το 2024 να αναμένεται...

Διαβάστε επίσης

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Στην αρχέγονη ύπαιθρο της Αττικής, εδώ και τέσσερις γενιές η οικογένεια Παναγιώτου ασχολείται με το αμπέλι και το κρασί, δημιουργώντας με πολλή ενέργεια και...

REPORTS

Η Σαντορίνη αποτελεί έναν παγκόσμιο τουριστικό προορισμό και, αναμφίβολα, σημαντικότατη συμβολή στη διεθνή της αναγνώριση διαδραματίζει ο γαστρονομικός και οινικός της πλούτος.

REPORTS

Αναρωτιέται ο μέσος καταναλωτής τι μπορεί να κάνει ένα κρασί, που πρώτη ύλη του είναι το σταφύλι, να μην είναι «vegan». Κι όμως... Δεν...

REPORTS

Ενθαρρυντικά ήταν τα οικονομικά αποτελέσματα του ομίλου Κτήμα Κώστα Λαζαρίδη για το α’ εξάμηνο του 2024, με την οινοποιία να αυξάνει τον κύκλο εργασιών...