Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Πέθανε σε ηλικία 75 ετών ο επικεφαλής του κελαριού του Veuve Clicquot

του Ζήση Πανάγου

Ο Péters, γνωστός ως Jacky μεταξύ των πολλών φίλων του, πιστώνεται με τη δημιουργία του non-vintage ροζέ του Veuve Clicqot και του Rich Réserve demi-sec cuvée του ίδιου παραγωγού και επέβλεψε έως και 42 σοδειές στη σαμπάνια.

Περιγράφεται από τον ειδικό της σαμπάνιας και συγγραφέα του κρασιού Michael Edwards ως «έναν από τους μεγαλύτερους σεφ του Veuve Clicquot», τον θυμούνται όχι μόνο για την άψογη εμφάνισή του, αλλά και για το ότι έφερε μεγάλο ταλέντο οινοποίησης στο διάσημο σπίτι της σαμπάνιας, όπου πέρασε τόσα πολλά χρόνια, πριν συνταξιοδότηση το 2006.

Ο Péters γεννήθηκε σε μια οικογένεια καλλιεργητών από το Mesnil-sur-Oger και πέρασε όλη του τη ζωή ζώντας και δουλέυοντας στη σαμπάνια.

Αναπολώντας την εμπειρία του με τον Peters, ο Edwards ανέφερε επίσης ότι ήταν «ένας ζεστός και συμπονετικός κύριος για όσους από εμάς είχαμε το προνόμιο να τον γνωρίσουμε καλά».

 

Πηγή: thedrinksbusiness.com

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Στη σύναψη μιας προκαταρκτικής εμπορικής συμφωνία με τις ΗΠΑ προσβλέπει η Κομισιόν, η οποία θα της επιτρέψει να διατηρήσει τον δασμολογικό συντελεστή 10% μετά...

REPORTS

Η Οινοποιία Μαλαματίνα συνεχίζει να ενισχύει τη θέση της στις διεθνείς αγορές, προβάλλοντας δυναμικά τα ελληνικά κρασιά στον παγκόσμιο οινικό χάρτη, με δύο σημαντικές...

REPORTS

Η Βουργουνδία γιορτάζει τη δέκατη επέτειο από την καταχώριση των «Climats» της στην Παγκόσμια Κληρονομιά της UNESCO, ένας όρος που δεν αναφέρεται στον καιρό,...

REPORTS

Το Οινοποιείο Ακριώτου στις Πλαταιές Βοιωτίας είναι πλέον επισκέψιμο καθημερινά και προσκαλεί τους φίλους του κρασιού για μια αυθεντική εμπειρία οινογνωσίας, στον τόπο όπου...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Tην έντονη ανησυχία του για την κατάσταση του εγχώριου αμπελοοινικού τομέα, οποίος βρίσκεται εν μέσω μιας «ταραχώδους» συγκυρίας σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο εξέφρασε...

REPORTS

Με έντονα αρώματα από Μοσχάτο Σάμου που συνταιριάζουν απολαυστικά με τις παραδοσιακές αυθεντικές γεύσεις του Αιγαίου ολοκληρώθηκε το 5ο Lesvos Food Fest, που πραγματοποιήθηκε...

REPORTS

Ο πορτογαλικός αμπελοοινικός τομέας αντιμετωπίζει μια από τις πιο δύσκολες περιόδους της πρόσφατης ιστορίας του, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η Εθνική Ένωση Εμπόρων...

REPORTS

Για δεκαετίες, η απόκτηση ενός αμπελώνα στη Γαλλία δεν ήταν απλώς μια επένδυση· ήταν ένα όνειρο, μια δήλωση ζωής, ένας τρόπος να αποκτήσει κανείς...