Connect with us

Αναζήτηση

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ο Χάρτης των Γεύσεων επιστρέφει για να φωτίσει τον δρόμο του κρασιού

Ο Χάρτης των Γεύσεων είναι η σημαντικότερη οινική εκδήλωση της Βόρειας Ελλάδας και καθιερωμένο ετήσιο ραντεβού του αμπελοοινικού κλάδου στη Θεσσαλονίκη.

Φέτος, στη 19η διοργάνωσή του, θα πραγματοποιηθεί το Σαββατοκύριακο 3 & 4 Δεκεμβρίου στο Συνεδριακό Κέντρο Ιωάννης Βελλίδης στη Hellexpo.

Και όπως κάθε χρόνο θα μεταμορφωθεί σε έναν τεράστιο μαγνήτη που θα συγκεντρώσει όλο τον κόσμο του κρασιού της Ελλάδας. Γιατί στην εκδήλωση συμμετέχουν τα γνωστά οινοποιεία της χώρας αλλά και πολλά νεότερα, έως και πρωτοεμφανιζόμενα, εκπροσωπώντας όλες τις αμπελουργικές περιοχές της χώρας. Περισσότεροι από 120 οινοποιοί και αποσταγματοποιοί, καθώς και εισαγωγείς/διανομείς οίνων, υλικών οινοποίησης, συσκευασίας, asseccoirs κλπ. θα προβάλλουν τα προϊόντα και τη δραστηριότητά τους. (Δείτε τη λίστα των συμμετεχόντων)

Οι χιλιάδες επισκέπτες, καταναλωτές και πλήθος σημαντικών οινικών προσωπικοτήτων και επαγγελματιών από την Ελλάδα και το εξωτερικό, θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν ένα καταπληκτικά ευρύ φάσμα κρασιών και αποσταγμάτων, ξεκινώντας από τα φρέσκα της εσοδείας 2022, τις νέες ετικέτες και συσκευασίες, αρκετές από τις οποίες θα κάνουν το ντεμπούτο τους στην εκδήλωση και φτάνοντας έως τις αγαπημένες κορυφαίες ελληνικές και συναρπαστικές διεθνείς επιλογές. Έτσι ο Χάρτης των Γεύσεων έχει καθιερωθεί ως το σημείο παρουσίασης των τελευταίων οινικών τάσεων.

Ένα ακόμη χαρακτηριστικό που κάνει τον Χάρτη των Γεύσεων να ξεχωρίζει και σε επίπεδο «οινικής & γαστρονομικής εκπαίδευσης» είναι το πλούσιο και ενδιαφέρον πρόγραμμα παράλληλων εκδηλώσεων που πάντα προτείνει. Οι επισκέπτες, με την είσοδο στην έκθεση μπορούν να παρακολουθήσουν τις παράλληλες εκδηλώσεις χωρίς πρόσθετο κόστος.

Και η Wine Plus, ως διοργανώτρια του Χάρτη των Γεύσεων, συμβάλλει ουσιαστικά στην ποιοτική και στοχευμένη επικοινωνία και προώθηση του Ελληνικού κρασιού και κατ’ επέκταση της Ελληνικής γαστρονομίας, στη δημιουργία οινικής παιδείας στο ευρύ καταναλωτικό κοινό καθώς και στον εμπλουτισμό του πολιτιστικού-τουριστικού «πνεύματος» της Θεσσαλονίκης.

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Στο Champagne Charlies του Λονδίνου προσγειώθηκαν τα κρασιά του θεσσαλικού αμπελώνα στα πλαίσια εκδήλωσης γευσιγνωσίας οίνου που διοργάνωσε η Περιφέρεια Θεσσαλίας στα πλαίσια του...

REPORTS

Οι αμπελουργοί της νότιας Γαλλίας βγήκαν στους δρόμους του Μπεζιέ το περασμένο Σαββατοκύριακο, ζητώντας άμεση κρατική και ευρωπαϊκή στήριξη, καθώς ο κλάδος βρίσκεται αντιμέτωπος...

REPORTS

Για τον Sergiy Klimov, το κρασί δεν είναι απλώς ένα προϊόν. Είναι μια παλλόμενη ανάσα της ουκρανικής γης, ένας ζωντανός κρίκος ανάμεσα στο παρελθόν...

REPORTS

Τι γίνεται αν η τρέχουσα κρίση στη βιομηχανία οίνου δεν οφείλεται αποκλειστικά σε εξωτερικούς παράγοντες; Πέρα από τις πληθωριστικές πιέσεις, τις γεωπολιτικές εντάσεις, το...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Ο έμπειρος οινοποιός που πάτησε πόδι στη Ζίτσα οραματίζεται να βάλει την γηγενή ποικιλία στο διεθνή οινικό χάρτη. Μετά τη Νάουσα και τη Ραψάνη,...

REPORTS

Με χρυσό βραβείο τιμήθηκαν και πάλι οι οινικές «ναυαρχίδες» του Συνεταιρισμού Σάμου, οι «ΨΗΛΕΣ ΚΟΡΦΕΣ» και το «SAMOS VIN DOUX», στον πιο έγκυρο και...

REPORTS

Επιδότηση ύψους 79,6 ευρώ το στρέµµα προβλέπει η 3η τροποποίηση του Στρατηγικού Σχεδίου της ΚΑΠ για τη διατήρηση του Αττικού Αµπελώνα και της γηγενής...

REPORTS

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Οινοτουρισμού, την Κυριακή 9 Νοεμβρίου 2025, η Οινοποιία Ψαρούλη υποδέχθηκε επαγγελματίες του τουρισμού, ξενοδόχους, ξεναγούς, τουριστικά γραφεία και δημοσιογράφους...