Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Ο παραγωγός Soave Pieropan θα εγκαινιάσει νέο υπόγειο οινοποιείο

Η οινοποιητική εταιρεία Pieropan πρόσφερε μια προεπισκόπηση του νέου της υπόγειου οινοποιείου στους λόφους Soave, που θα ανοίξει επίσημα φέτος, και δημιούργησε ένα multi-vintage μείγμα για να σηματοδοτήσει την περίσταση.

απόδοση Ζήσης Πανάγος

Ο διάσημος παραγωγός Soave Pieropan πρόκειται να αποκαλύψει το νέο του οινοποιείο τον Απρίλιο του 2022.

Με το όνομα «Leonildo Pieropan» από τον πρωτοπόρο εκλιπόντα ιδιοκτήτη του κτήματος, το οινοποιείο θεωρείται πρωτοποριακό για τα οικολογικά του διαπιστευτήρια και τη χρήση υλικών και είναι σε μεγάλο βαθμό κρυμμένο κάτω από έναν λόφο, με ορατή μόνο την πρόσοψη.

Το έργο του ομίλου Pieropan ξεκίνησε το 2015, όταν η οικογένεια συνειδητοποίησε ότι είχε ξεπεράσει το υπάρχον οινοποιείο στο κέντρο της πόλης Soave και στη συνέχεια απέκτησε μια τοποθεσία στους λόφους ανάμεσα στους αμπελώνες Soave.

Σχεδιασμένο από τον αρχιτέκτονα Moreno Zurlo από το στούντιο AcMe, η υπόγεια αισθητική του νέου οινοποιείου έχει σκοπό να του δώσει μια αίσθηση αρμονίας με το γύρω τοπίο.

Παρέχει επίσης ένα ενεργειακά αποδοτικό κτίριο. Φτιαγμένο με τοπικά υλικά, όπως ορείχαλκο, ασβεστόλιθο από τη Βιτσέντζα και ευγενικό τραχύτη, η δομή θα ξεπεράσει τον καιρό για να ενσωματωθεί περαιτέρω με το περιβάλλον.

Καλύπτεται από έναν αμπελώνα που έχει φυτευτεί με ποικιλίες σταφυλιού γνωστές για την υψηλή αντοχή τους σε μυκητιακές ασθένειες, επιτρέποντας σημαντική μείωση της χρήσης φυτοφαρμάκων, ανέφερε το οινοποιείο.

Η Teresita Pieropan μάλιστα δήλωσε: «Η ιδέα, από άποψη τοπίου, είναι στοιχειώδης ως προς την απλότητά της: να σηκωθεί μια λωρίδα της πλαγιάς και να «κρύβεται» κάτω από το οινοποιείο και τον σημαντικό όγκο του».

Στο εσωτερικό το οινοποιείο είναι οργανωμένο για να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις της παραγωγής. Δωμάτια που χρειάζονται την παρουσία αέρα και φωτός, όπως για στέγνωμα, οινοποίηση, εμφιάλωση, εργαστηριακή ανάλυση και χώρο γραφείου, ανοίγουν στο μοναδικό παράθυρο, κοιτάζοντας προς την κοιλάδα.

Τα δωμάτια που είναι αφιερωμένα στη γήρανση και την αποθήκευση είναι όλα εντελώς υπόγεια και επωφελούνται από τη φυσική σταθερότητα της θερμότητας και της υγρασίας, είπε η ομάδα.

Οι πλακόστρωτοι χώροι έξω έχουν περιοριστεί, επιτρέποντας την επαναφύτευση σχεδόν όλων των αμπελιών που εκριζώθηκαν κατά τη διαδικασία κατασκευής, πρόσθεσε.

Για να συνοδεύσει τα εγκαίνια του σύγχρονου οινοποιείου, η Pieropan δημιούργησε ένα ξεχωριστό κρασί, το «Calvarino 5».

Αυτό το μείγμα πέντε σοδειών: 2008, 2009, 2010, 2011 και 2012, που αντιπροσωπεύει τα πέντε χρόνια που χρειάστηκαν για την κατασκευή του οινοποιείου. Παλαίωση στις οινολάσπες σε τσιμέντο, το κρασί εμφιαλώθηκε στα τέλη του 2020.

Οινοποιεία υψηλού προφίλ σε άλλες περιοχές προσπάθησαν επίσης να επανασχεδιάσουν τα κελάρια τους έχοντας κατά νου τα ζητήματα αειφορίας και το τοπικό περιβάλλον. Το 2020, το Château Cantenac Brown ανακοίνωσε τα σχέδια για τη δημιουργία ενός οινοποιείου «γη» στο Μπορντό.

 

Πηγή: decanter.com

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Ιδιαίτερο το γεωφυσικό ανάγλυφο της Σάμου με τις μεγάλες κλίσεις του εδάφους, επιβλητικούς ορεινούς όγκους, χωριά-αετοφωλιές και κατοίκους εργατικούς που αγαπούν την καλλιέργεια του...

REPORTS

Το Δίκτυο Οινοποιών Κρήτης βρέθηκε στις 8 Απριλίου και για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στην Κύπρο, με 11 γηγενείς ποικιλίες, 7 ζώνες ΠΟΠ και 6...

REPORTS

Η Ελλάδα, μετά από πολλά έτη απουσίας, συμμετέχει ως τιμώμενη χώρα στην διεθνή έκθεση οίνων και ποτών στην Ιταλία, επιστρέφοντας δυναμικά στον παγκόσμιο χάρτη...

REPORTS

Τη Δευτέρα, 22 Απριλίου 2024, στις 20:00, φιλοξενούμε τον Ακαδημαϊκό, Ομότιμο καθηγητή γλωσσολογίας του ΕΚΠΑ, Χριστόφορο Χαραλαμπάκη στη διάλεξη: «Η διαχρονικότητα της ελληνικής γλώσσας»

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Η Σταυρούλα Κουράκου-Δραγώνα, η μεγάλη κυρία του ελληνικού κρασιού έφυγε από τη ζωή, αφήνοντας πίσω της μια μεγάλη συγγραφική παρακαταθήκη γύρω από τα ζητήματα...

REPORTS

Από τις 10 έως και τις 26 Απριλίου 2024 θα διαρκέσει η διαδικασία αιτήσεων για νέες άδειες φύτευσης αμπελώνων, σύμφωνα με την υπουργική απόφαση.

REPORTS

Από το επιβλητικό αμπελοτόπι του Μέγα Σπηλαίου ξεκίνησε την Τρίτη 2 Απριλίου την περιοδεία του στην Πελοπόννησο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, με τη συνοδεία...

REPORTS

Με κυρίαρχη τάση να αποτυπώνεται και να ενισχύεται τελευταία στην αγορά, αυτή των κρασιών με φρεσκάδα και ελάχιστο ή καθόλου χρόνο παλαίωσης, το φετινό...