Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Νέες ετικέτες από τους πάγκους του Συνδέσμου Μικρών Οινοποιών Ελλάδος

Ολοκληρώνεται σήμερα, 04/04/2022, η έκθεση μικρών οινοποιών ΣΜΟΕ (Σύνδεσμος Μικρών Οινοποιών Ελλάδος) στην Αθήνα, που διεξήχθει μετά από δύο χρόνια πανδημίας.

Print

Πολλά νέα, και πολλές νέες ετικέτες  ήρθαν για τον οινικό κόσμο, από τους πάγκους των μικρών οινοποιείων στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος». Με χαρά, τα οινοποιεία παρουσίασαν τα κρασιά και τις νέες αφίξεις σε κάθε περιοχή, με το κοινό να δοκιμάζει αρώματα και γεύσεις ύστερα από δύο χρόνια στην “αποχή”.

Τα οινοποιεία που έλαβαν μέρος στην έκθεση είναι τα εξής:

1. Οινοποιία Αϊβαλής
2. Ακριώτου Οινοποιείο
3. Ασλάνης Οινοποιείο
4. Οίνοι Αδάμ
5. Κτήμα Βουρβουκέλη
6. Οινοποιείο Βρυνιώτης
7. Γαβαλάς Οινοποιία
8. Οινοποιείο Μοσχόπολις
9. Αμπελώνες Γκανή
10. Οινοποιείο Γκίκας
11. Κτήμα Γράμψα
12. Οινοποιείο Δαλαμάρας
13. Agrovision
14. Πάτοινος
15. TerraOlympus
16. Σφένδαμος
17. ΟΙΝΩΨ Wines
18. Θηβαϊκή Γη
19. Κατσαρού Κτήμα
20. Αρλεκοίνων Χώρα
21. Μανουσάκης Οινοποιία
22. Κτήμα Μανωλεσάκη
23. Μπελίδη Αμπελώνες
24. Μποσινάκης Οινοποιία
25. Μυλωνάς Μικροοινοποιία
26. Οινοποιείο Σκίουρος
27. Ανατολικός Αμπελώνας
28. Οινοποιία Ντούγκος
29. Οινοποιείο Παπαθανασίου
30. Κτήμα Παπαργυρίου
31. Οινοποιείο Πετρακόπουλος
32. Οινοποιία Πουλτσίδη
33. Κτήμα Πυργάκη
34. Κτήμα Ρωμαλίδη
35. Οινοποιείο Σαρρής
36. Οίνοι Σγουρίδη
37. Οινοποιία Αλατά
38. Κίκονες
39. Οινόλπη
40. Οινοποιία Τσικρικώνη
41. Αμπελόεις
42. Κτήμα Καρανίκα
43. Κτήμα ΠΕΤΡΗΕΣΣΑ
44. Διγενάκης Οινοποιείο

Από την έκθεση δεν έλειψε το masterclass γευσιγνωσίας οίνων, την Κυριακή 03 Απριλίου,  με τίτλο «Σπάνιες και λιγότερο σπάνιες ελληνικές ποικιλίες, δικαίως ή αδίκως;» με εισηγητή τον Παύλο Γκέκα  σκιαγραφώντας το ρόλο που έχουν στον ελληνικό οίνο οι σπάνιες αυτές γηγενείς κατά την πλειοψηφία ποικιλίες , αλλά και συντονίζοντας το κοινό ως προς τα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά των οίνων που συμμετείχαν.
Σήμερα, Δευτέρα, 04 Απριλίου και τελευταία μέρα της έκθεσης, ώρα 13.00-16.00 θα υπάρχει παράλληλη εκδήλωση με τίτλο “Εστίαση: η επόμενη ημέρα και πού να «εστιάσουμε»” , με επικεφαλή τον μεγάλο Έλληνα σεφ Λευτέρη Λαζάρου και τον αρχισυντάκτη γαστρονομικών εκδόσεων της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ, Άγγελο Ρέντουλα. Η συζήτηση αφορά την εξέλιξη του γαστρονομικού τομέα εν μέσω πανδημίας και οι δυσκολίες που παρουσιάζονται στον κλάδο αυτό.

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Οι Βρυξέλλες προετοιμάζουν σχέδιο για την επόμενη φάση της εμπορικής συμφωνίας στην οποία κατέληξαν το καλοκαίρι με τις ΗΠΑ, με στόχο χαμηλότερους δασμούς σε...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Η Central Wine Fair, η πολυαναμενόμενη ετήσια έκθεση κρασιού της κεντρικής Ελλάδας, επιστρέφει τη Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2025 σε νέο χώρο: την Αίγλη Ζαππείου,...

REPORTS

Οι νομοθέτες της Επιτροπής Γεωργίας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου υποστήριξαν τα σχέδια για την επισήμανση του κρασιού ως «μειωμένης περιεκτικότητας σε αλκοόλ» αντί για «χαμηλή»...

REPORTS

Τέσσερα νοτιοαφρικανικά οινοποιεία απέσπασαν σημαντική διεθνή διάκριση, καθώς εντάχθηκαν στη διευρυμένη λίστα των World’s 50 Best Vineyards (θέσεις 51-100) για το 2025, επιβεβαιώνοντας τη...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Ο έμπειρος οινοποιός που πάτησε πόδι στη Ζίτσα οραματίζεται να βάλει την γηγενή ποικιλία στο διεθνή οινικό χάρτη. Μετά τη Νάουσα και τη Ραψάνη,...

REPORTS

Με χρυσό βραβείο τιμήθηκαν και πάλι οι οινικές «ναυαρχίδες» του Συνεταιρισμού Σάμου, οι «ΨΗΛΕΣ ΚΟΡΦΕΣ» και το «SAMOS VIN DOUX», στον πιο έγκυρο και...

REPORTS

Επιδότηση ύψους 79,6 ευρώ το στρέµµα προβλέπει η 3η τροποποίηση του Στρατηγικού Σχεδίου της ΚΑΠ για τη διατήρηση του Αττικού Αµπελώνα και της γηγενής...

REPORTS

Η γαλλική οινοποιία βιώνει μια κρίση που αγγίζει κάθε της επίπεδο, από τους αμπελουργούς έως τους προμηθευτές και τις υπηρεσίες που την πλαισιώνουν. Οι...