Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Οίνος και Ελαιόλαδο «συναντιούνται» στην Κρήτη στο ίδιο τραπέζι γευσιγνωσίας

Η “σύμπραξη” των Digenakis Wines & ε.thos of Crete Premium EVOO
δημιουργεί ένα σύγχρονο διαπολιτισμικό διάλογο.

Ο βιωματικός τουρισμός σημαντικό «κλειδί»

για την δημιουργία μίας ουσιαστικής και δημιουργικής εμπειρίας…

Ο βιωματικός τουρισμός αποτελεί μία εξαιρετική πρόταση με τον επισκέπτη-ταξιδιώτη να βρίσκεται στο επίκεντρο. Η σύνδεση και η αλληλεπίδραση του με όλη την τοπική κουλτούρα και κληρονομιά αποτελεί έναν από τους βασικούς παράγοντες για τον σχεδιασμό και την δημιουργία της βιωματικής εμπειρίας η οποία θα συγκροτήσει τελικώς την βιωματική ανάμνηση μέσα από την πολιτιστική αναβίωση ολόκληρου του τόπου-σημείου στο οποίο θα βρεθεί και θα ξεναγηθεί.

 

Όταν ο Οίνος συναντά το Ελαιόλαδο δημιουργείται

ένας σύγχρονος διαπολιτισμικός διάλογος σε κρητική γη…

Ο οίνος και το ελαιόλαδο, ως δύο προϊόντα με σταθερή ιστορική αξία και συνέχεια σου συστήνουν  τις βασικές πολιτισμικές και διατροφικές αξίες ενός λαού. Η συμβίωση δύο εθνικών προϊόντων  συστήνει τους ζωτικούς εκείνους οικονομικούς και κοινωνικούς δεσμούς που όρισαν την τοπική κουλτούρα στον ελληνικό χώρο.

Η φιλοξενία του ε.thos of Crete στο Digenakis Winery  αποτελεί έναν πρωτότυπο διάλογο γεύσης και ποιότητας μεταξύ οίνου και ελαιολάδου. Μία συνθήκη πολυπολιτισμική ανάμεσα σε ένα μοναδικό αγροτουριστικό πλάνο όπου τα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά του ενός προϊόντος συνομιλούν με το άλλο εξωτερικεύοντας την κληρονομιά της κρητικής γης.

Άλλωστε στόχος του Οινοποιείου Διγενάκη είναι να προσφέρει μία γέφυρα μεταξύ πολιτισμού και αγροτουρισμού και μέσα από την δημιουργία μιας συνεχόμενης και εξελισσόμενης παλέτας δράσεων να προτείνει αλληλεπίδραση, σύμπραξη και διαδραστικότητα.

H εμπειρία της γευσιγνωσίας του εξαιρετικά παρθένου ελαιολάδου ε.thos of Crete εντός του επισκέψιμου χώρου του οινοποιείου θα σχεδιάσει για σένα μία νέα και πρωτότυπη δράση με φόντο ένα προϊόν με πολλές διακρίσεις σε Ελλάδα και Εξωτερικό καθώς και ποιότητα γεύσης και υφής που θα σε ταξιδέψει απευθείας στο «ελαιοτουριστικό» κρητικό γίγνεσθαι.

Ένας οινοποιός και ένας παραγωγός ελαιόλαδου σε ένα γόνιμο διάλογο…

Mία σύνδεση διαπολιτισμική  ανάμεσα στα κρασιά του Οινοποιείου Διγενάκη και του Εξαιρετικά Παρθένου Ελαιόλαδου ε.thos of Crete η οποία δημιουργεί για σένα μία βιωματική εμπειρία εντός του επισκέψιμου χώρου. Τα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά του ενός προϊόντος «αλληλοεπιδρούν» με τα χαρακτηριστικά του άλλου με αποτέλεσμα να μεταφέρουν στο τραπέζι της γευσιγνωσίας σου μία συνολική αγροτουριστική συνθήκη απευθείας από την κρητική γη με τον οινοτουρισμό και τον ελαιοτουρισμό να βρίσκονται σε πρώτο πλάνο.

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Τα συμπεράσματα του ελέγχου που διεξήγαγε η CGAAER αναμένονται στα τέλη Οκτωβρίου, μετά από διαβούλευση με ενδιαφερόμενους φορείς στον συνεταιριστικό κόσμο. Η αποδέσμευση των...

REPORTS

Η ευρωπαϊκή οινοπαραγωγή βρίσκεται σε κρίσιμο σταυροδρόμι, καθώς η μειωμένη ζήτηση και η υπερπαραγωγή κρασιού πιέζουν τον κλάδο σε πρωτοφανή επίπεδα. Στο Στρασβούργο, στο...

REPORTS

Δέκα χρόνια μετά την θεμελίωση της ιδέας, η έκδοση θεσμός The Top50 του Wine Trails επιστρέφει πιο ώριμη και φιλόδοξη από ποτέ. Με ανανεωμένη...

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Ευκολόπιοτη και σύνθετη, φιλική αλλά και «ψαγμένη» η Μαλαγουζιά δεν περνά ποτέ απαρατήρητη. Με προτάσεις που προέρχονται από κάθε γωνιά της Ελλάδας, όταν μπαίνει...

Διαβάστε επίσης

VIDEOS

Περίπου 100 χρόνια μετά της οινοποιητικής Καμπά στη Μαντινεία, το εγχείρημα αναγέννησης του αμπελώνα της Μαντινείας και ανασυγκρότησης της Οινοποιητικής Μπουτάρη από τον όμιλο...

VIDEOS

Η Μαλαγουζιά πρωταγωνιστεί στο νέο τεύχος του Wine Trails, που κυκλοφορεί στις 11 Οκτωβρίου στα περίπτερα. Μια ποικιλία που συνεχίζει να εμπνέει οινοποιούς και...

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Έναν αέρα εξορθολογισμού και ανανέωσης με σεβασμό στην παράδοση και σύγχρονα εργαλεία απολαμβάνει το εγχείρημα αναγέννησης του αμπελώνα της Μαντινείας και ανασυγκρότησης της Οινοποιητικής...

REPORTS

O τουρισµός στη χώρα µας ανεβαίνει αλλά η κατανάλωση του κρασιού πέφτει. Μετά τη µείωση της ζήτησης στα κόκκινα κρασιά, το περασµένο καλοκαίρι παρατηρήθηκε...