Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Οίνος και Ελαιόλαδο «συναντιούνται» στην Κρήτη στο ίδιο τραπέζι γευσιγνωσίας

Η “σύμπραξη” των Digenakis Wines & ε.thos of Crete Premium EVOO
δημιουργεί ένα σύγχρονο διαπολιτισμικό διάλογο.

Ο βιωματικός τουρισμός σημαντικό «κλειδί»

για την δημιουργία μίας ουσιαστικής και δημιουργικής εμπειρίας…

Ο βιωματικός τουρισμός αποτελεί μία εξαιρετική πρόταση με τον επισκέπτη-ταξιδιώτη να βρίσκεται στο επίκεντρο. Η σύνδεση και η αλληλεπίδραση του με όλη την τοπική κουλτούρα και κληρονομιά αποτελεί έναν από τους βασικούς παράγοντες για τον σχεδιασμό και την δημιουργία της βιωματικής εμπειρίας η οποία θα συγκροτήσει τελικώς την βιωματική ανάμνηση μέσα από την πολιτιστική αναβίωση ολόκληρου του τόπου-σημείου στο οποίο θα βρεθεί και θα ξεναγηθεί.

 

Όταν ο Οίνος συναντά το Ελαιόλαδο δημιουργείται

ένας σύγχρονος διαπολιτισμικός διάλογος σε κρητική γη…

Ο οίνος και το ελαιόλαδο, ως δύο προϊόντα με σταθερή ιστορική αξία και συνέχεια σου συστήνουν  τις βασικές πολιτισμικές και διατροφικές αξίες ενός λαού. Η συμβίωση δύο εθνικών προϊόντων  συστήνει τους ζωτικούς εκείνους οικονομικούς και κοινωνικούς δεσμούς που όρισαν την τοπική κουλτούρα στον ελληνικό χώρο.

Η φιλοξενία του ε.thos of Crete στο Digenakis Winery  αποτελεί έναν πρωτότυπο διάλογο γεύσης και ποιότητας μεταξύ οίνου και ελαιολάδου. Μία συνθήκη πολυπολιτισμική ανάμεσα σε ένα μοναδικό αγροτουριστικό πλάνο όπου τα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά του ενός προϊόντος συνομιλούν με το άλλο εξωτερικεύοντας την κληρονομιά της κρητικής γης.

Άλλωστε στόχος του Οινοποιείου Διγενάκη είναι να προσφέρει μία γέφυρα μεταξύ πολιτισμού και αγροτουρισμού και μέσα από την δημιουργία μιας συνεχόμενης και εξελισσόμενης παλέτας δράσεων να προτείνει αλληλεπίδραση, σύμπραξη και διαδραστικότητα.

H εμπειρία της γευσιγνωσίας του εξαιρετικά παρθένου ελαιολάδου ε.thos of Crete εντός του επισκέψιμου χώρου του οινοποιείου θα σχεδιάσει για σένα μία νέα και πρωτότυπη δράση με φόντο ένα προϊόν με πολλές διακρίσεις σε Ελλάδα και Εξωτερικό καθώς και ποιότητα γεύσης και υφής που θα σε ταξιδέψει απευθείας στο «ελαιοτουριστικό» κρητικό γίγνεσθαι.

Ένας οινοποιός και ένας παραγωγός ελαιόλαδου σε ένα γόνιμο διάλογο…

Mία σύνδεση διαπολιτισμική  ανάμεσα στα κρασιά του Οινοποιείου Διγενάκη και του Εξαιρετικά Παρθένου Ελαιόλαδου ε.thos of Crete η οποία δημιουργεί για σένα μία βιωματική εμπειρία εντός του επισκέψιμου χώρου. Τα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά του ενός προϊόντος «αλληλοεπιδρούν» με τα χαρακτηριστικά του άλλου με αποτέλεσμα να μεταφέρουν στο τραπέζι της γευσιγνωσίας σου μία συνολική αγροτουριστική συνθήκη απευθείας από την κρητική γη με τον οινοτουρισμό και τον ελαιοτουρισμό να βρίσκονται σε πρώτο πλάνο.

Σχετικά Άρθρα

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Υπάρχουν συνεντεύξεις που απλώς καταγράφουν λόγια και άλλες που ξετυλίγουν μια ολόκληρη διαδρομή ζωής. Η συζήτηση με τον Χρήστο Ζαφειράκη ανήκει ξεκάθαρα στη δεύτερη...

REPORTS

Τα μη αλκοολούχα κρασιά τα γνωστά «00» κερδίζουν ολοένα και περισσότερο έδαφος στην αγορά, όμως η απουσία αλκοόλ στερεί αναπόφευκτα ένα κομμάτι της πολυπλοκότητας...

REPORTS

Το γαλλικό Υπουργείο Γεωργίας ανακοίνωσε τη Δευτέρα 24 Νοεμβρίου ότι θα παράσχει στην οινοβιομηχανία πρόσθετη στήριξη ύψους 130 εκατ. ευρώ για την περαιτέρω εκρίζωση...

REPORTS

Το Οινοποιείο Ακριώτου ολοκλήρωσε με επιτυχία τον τρύγο του 2025, σε μια χρονιά που χαρακτηρίστηκε από ιδιαίτερα ευνοϊκές κλιματικές συνθήκες και οδήγησε σε σταφύλια...

Διαβάστε επίσης

VIDEOS

Στο New Hotel, ανάμεσα σε πιάτα που μιλούσαν χαμηλόφωνα και κρασιά που ήξεραν πότε να ξεδιπλωθούν, η ομάδα του Wine Trails συναντήθηκε για κάτι...

REPORTS

Σε ένα νέα πακέτο μέτρων για στήριξη του αμπελοοινικού κλάδου συμφώνησαν την Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου το Συμβούλιο και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, με την Comité...

REPORTS

Τα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα ενέκριναν ένα πακέτο μέτρων για τον οίνο που παρέχει εργαλεία για τη διαχείριση του παραγωγικού δυναμικού, την ενίσχυση της προώθησης...

ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ

Ασθένεια του ξύλου που συχνά παρερµηνεύεται ως προσβολή από ίσκα αποτελεί η ευτυπίωση, η οποία προκαλείται από τη δράση του ασκοµύκητα Eutypa lata.