Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Νέα σημαντική διάκριση για το Semeli Estate Thea Mantinia

Με ένα ακόμη βραβείο τιμήθηκε το Semeli Estate Τhea Mantinia (Θεά), αυτήν τη φορά στην Αυστραλία από το Κemenys Wine Awards.

O οίκος Kemenys Wine Dominion, που φέτος γιόρτασε την 60η επέτειό του, ξεχώρισε το Semeli Estate Thea Mantinia του 2018 και απένειμε στο συγκεκριμένο κρασί την διάκριση White Import of the Year. Το πρώτο αυτό βραβείο αναδεικνύει τη “Thea” ως το καλύτερο λευκό κρασί της χρονιάς, ανάμεσα στους εισαγόμενους λευκούς οίνους.

Στην ανακοίνωση της Semeli, υπενθυμίζεται πως στον κορυφαίο διαγωνισμό κρασιών στον κόσμο, Decanter 2017, η “Thea” είχε αποσπάσει χρυσό μετάλλιο, ενώ στον ίδιο διαγωνισμό φέτος έλαβε κορυφαία βαθμολογία 90 στα 100.

Το Semeli Estate Thea Mantinia αναδεύει τη νέα προσέγγιση των δυνατοτήτων της ποικιλίας του μοσχοφίλερου, που συνδυάζει πολυπλοκότητα αρωμάτων, φρεσκάδα και γευστικό όγκο. Προέρχεται από την καρδιά της αμπελουργικής ζώνης της Μαντινείας, την προνομιακή περιοχή του Ζευγολατιού και από έναν ενιαίο αμπελώνα ηλικίας 25 ετών, σκαρφαλωμένο στα 650 μέτρα υψόμετρο. Κλειδί στη γεύση του, η αυστηρή οινοποίηση με ζύμωση και η παραμονή του κρασιού στη δεξαμενή για 6 μήνες, παρέα με τις «ευγενείς» οινολάσπες (fine lees), στοιχείο που του προσδίδει πλούσιο γευστικό όγκο, ένα προτέρημα που δύσκολα συναντάται σε λευκά κρασιά με την ένδειξη Μαντινεία ΠΟΠ.

Ξεχωρίζει για το ξανθό του χρώμα, τις αποχρώσεις της άμμου ενώ ξεφεύγει από τα κλασσικά αρώματα και οδηγείται σε αρώματα που θυμίζουν βότανα, ώριμα και αποξηραμένα εξωτικά φρούτα και δευτερογενώς, αρώματα με νότες πράσινων καρπών και πινελιές περγαμόντου, κίτρου και λεμονιού yuzu.

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Η οινοβιομηχανία της ΕΕ ζητά από την νέα Κομισιόν μια τολμηρή και ανοικτή εμπορική πολιτική για τόνωση των εξαγωγών στις διεθνές αγορές.

REPORTS

Η Gambero Rosso, ένας από τους πιο διάσημους οδηγούς κρασιού της Ιταλίας, αναγνωρισμένος για τις έγκυρες κριτικές και αξιολογήσεις των ιταλικών κρασιών, έχει ανακηρύξει...

REPORTS

Πάντα λιγότερο κρασί. Η νέα προς τα κάτω αναθεώρηση της πρόβλεψης συγκομιδής για το 2024, αντανακλά αποδόσεις χαμηλών όγκων. Η αποτίμηση αυτής της μικρής...

REPORTS

Για δεύτερη φορά, το Πανεπιστήμιο του Tokaj διοργανώνει το συνέδριο Tokaj Wine Congress από τις 27 έως τις 30 Οκτωβρίου στο Sárospatak (βορειοανατολική Ουγγαρία)...

Διαβάστε επίσης

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Στην αρχέγονη ύπαιθρο της Αττικής, εδώ και τέσσερις γενιές η οικογένεια Παναγιώτου ασχολείται με το αμπέλι και το κρασί, δημιουργώντας με πολλή ενέργεια και...

REPORTS

Η Σαντορίνη αποτελεί έναν παγκόσμιο τουριστικό προορισμό και, αναμφίβολα, σημαντικότατη συμβολή στη διεθνή της αναγνώριση διαδραματίζει ο γαστρονομικός και οινικός της πλούτος.

REPORTS

Αναρωτιέται ο μέσος καταναλωτής τι μπορεί να κάνει ένα κρασί, που πρώτη ύλη του είναι το σταφύλι, να μην είναι «vegan». Κι όμως... Δεν...

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Ένα οινοποιείο απόλυτα λειτουργικό και επισκέψιμο, που έχει επιλέξει το δρόμο της μεθοδικής και σκληρής δουλειάς είναι το είναι το Κτήμα Νικολάου στη Νεμέα,...