Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Νέα βοηθήματα πάνω στη βιώσιμη χρήση νερού στον αμπελώνα

Η ομάδα ειδικών “Προστασία της αμπέλου και αμπελουργικές τεχνικές’’ (PROTEC) επεξεργάστηκε πρόσφατα μια συλλογική πρακτική πάνω στη βιώσιμη χρήση του νερού στον τομέα της παραγωγής οινοποιήσιμου σταφυλιού.

https://creativecommons.org/licenses/by/3.0/

Η βιώσιμη χρήση του νερού σήμερα έχει μετατραπεί όχι μόνο σε κοινωνική, περιβαλλοντική, βιομηχανική και εταιρική αναγκαιότητα, σε όλο τον κόσμο, αλλά και σε μια κυρίαρχη πολιτική για πολλές κυβερνήσεις, βιομηχανίες και εμπορικές οντότητες.

Πολλές αμπελουργικές επιφάνειες σε ξηρές περιοχές παρουσιάζουν ετήσιες βροχοπτώσεις που αποτρέπουν την αξιόπιστη χρήση των σύγχρονων αμπελοοινικών συστημάτων. Ταυτόχρονα, σε συστήματα που είναι εγκατεστημένα εδώ και καιρό, η ποσότητα και η αξιοπιστία των βροχοπτώσεων έχουν καταστεί ανεπαρκείς. Αυτό καθιστά δύσκολη την ικανοποίηση των απαιτήσεων της αλυσίδας εφοδιασμού, τόσο από άποψη ποιότητας όσο και από την ίδια τη προσφορά.

Γι’αυτό το λόγο τα συστήματα παραγωγής έχουν διαφοροποιηθεί και προσαρμοστεί σύμφωνα με τις τοπικές συνθήκες και την διαθεσιμότητα των πόρων, συμπεριλαμβανομένου του νερού, σε συμφωνία με τις αγορές που βρίσκονται σε συνεχή εξέλιξη.

Σε αυτό το πλαίσιο, ένα νέο κείμενο με τίτλο ‘’Βιώσιμη Χρήση του νερού στον οινοποιήσιμο αμπελώνα’’ φαίνεται να σχεδιάζει κυρίαρχες στρατηγικές, λαμβάνοντας υπόψιν πολλαπλούς παράγοντες όσον αφορά τους τοπικούς πόρους, τις περιβαλλοντικές συνθήκες και τα χαρακτηριστικά του κάθε τόπου, έτσι ώστε οι πρακτικές αυτές να είναι ικανές να προσαρμοστούν σε αυτόν.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Οίνου και Αμπέλου (OIV) επεξεργάστηκε το κείμενο αυτό που έχει συνταχθεί από την ομάδα “Προστασία της αμπέλου και αμπελουργικές τεχνικές’’ (PROTEC) της Επιτροπής ‘’Viticultura’’.

Το κείμενο αυτό ψάχνει λύσεις και απαντήσεις στο Στρατηγικό Πλάνο 2020-2024 του OIV που στοχεύει στην προσαρμογή αμπελοοινικών πρακτικών στο περιβάλλον με ταυτόχρονη διατήρηση των φυσικών πόρων του τόπου.

Το κείμενο αυτό μπορεί να το συμβουλευτεί κάποιος στον παρακάτω σύνδεσμο: https://www.oiv.int/js/lib/pdfjs/web/viewer.html?file=/public/medias/7949/2021-oiv-collective-expertise-document-sustainable-use-of-wa.pdf

Πηγή tecnovino.com

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Η τεχνητή νοημοσύνη δεν μπήκε απλώς στον κόσμο του κρασιού· τον αναδιαμόρφωσε αθόρυβα, όπως η ζύμωση που δουλεύει στο σκοτάδι και αλλάζει τον χαρακτήρα...

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Υπάρχουν συνεντεύξεις που απλώς καταγράφουν λόγια και άλλες που ξετυλίγουν μια ολόκληρη διαδρομή ζωής. Η συζήτηση με τον Χρήστο Ζαφειράκη ανήκει ξεκάθαρα στη δεύτερη...

REPORTS

Τα μη αλκοολούχα κρασιά τα γνωστά «00» κερδίζουν ολοένα και περισσότερο έδαφος στην αγορά, όμως η απουσία αλκοόλ στερεί αναπόφευκτα ένα κομμάτι της πολυπλοκότητας...

REPORTS

Το γαλλικό Υπουργείο Γεωργίας ανακοίνωσε τη Δευτέρα 24 Νοεμβρίου ότι θα παράσχει στην οινοβιομηχανία πρόσθετη στήριξη ύψους 130 εκατ. ευρώ για την περαιτέρω εκρίζωση...

Διαβάστε επίσης

VIDEOS

Στο New Hotel, ανάμεσα σε πιάτα που μιλούσαν χαμηλόφωνα και κρασιά που ήξεραν πότε να ξεδιπλωθούν, η ομάδα του Wine Trails συναντήθηκε για κάτι...

VIDEOS

Υπάρχουν συνεντεύξεις που απλώς καταγράφουν λόγια και άλλες που ξετυλίγουν μια ολόκληρη διαδρομή ζωής. Η συζήτηση με τον Χρήστο Ζαφειράκη ανήκει ξεκάθαρα στη δεύτερη...

VIDEOS

Η κάμερα ανοίγει και το οινοποιείο δεν λειτουργεί απλώς ως χώρος, αλλά ως παρακαταθήκη. Ο Χρήστος Ζαφειράκης ανοίγει τις πόρτες του οινοποιείου του και...

REPORTS

Κυκλοφορεί αυτό το Σάββατο, 20 Δεκεμβρίου 2025, η νέα γιορταστική έκδοση The Top 50 του Wine Trails, με πλούσια θεματολογία και βάθος αναζήτησης για...