Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Μια νέα καινοτόμος μέθοδος χρήσης των στεμφύλων από την οινοποίηση σε συμπληρώματα διατροφής

Ερευνητές στο UC Davis στη Καλιφόρνια ανακάλυψαν νέα ωφέλιμη χρήση των στεμφύλων, των κουκουτσιών και των βοστρύχων του σταφυλιού που «περισσεύουν» από την οινοποιητική διαδικασία, σε συμπληρώματα για την υγεία.

Plunging the grapes cap to extract color

Μια ομάδα επιστημόνων μελέτησε τις χημικές ιδιότητες από απόβλητα στέμφυλα Chardonnay. Αφού πραγματοποίησαν μελέτες, οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι τα στέμφυλα περιλάμβαναν υψηλή ποσότητα υδατανθράκων γνωστοί ως ολιγοσακχαρίτες.

Αυτός ο τύπος υδατανθράκων βρίσκεται συχνά σε ανθρώπινους και φυτικούς ιστούς, ενώ έχουν πολλαπλά οφέλη για την υγεία και βοηθούν στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος και την υγεία του εντέρου. Συναντάται επίσης στο μητρικό γάλα.

Η επιστήμονας Daniela Barile, καθηγήτρια επιστήμης τροφίμων, ενημερώνει ότι ‘’Τα πρώτα αποτελέσματα δείχνουν ότι τα στέμφυλα μπορούν να αποτελέσουν σημαντική πηγή ολιγοσακχαριτών και άλλων ενώσεων που είναι ωφέλιμα για την υγεία και τη διατροφή’’.

‘’Υπάρχει ακόμα δρόμος να γίνει. Αλλά τα πρώτα αποτελέσματα είναι ενθαρρυντικά, δείχνουν ότι τα στέμφυλα Chardonnay μπορούν να αποτελέσουν χρήσιμη πηγή για την ανάπτυξη συμπληρωμάτων και άλλων προϊόντων διατροφής για την ενίσχυση της υγείας’’, πρόσθεσε η Barile.

Η μάρκα ονομάστηκε Sonomaceuticals και χρησιμοποιήθηκαν σταφύλια από τους αμπελώνες Banke για την εν λόγω έρευνα. Η μελέτη αυτή «δίνει φως» σε μια ολοένα αυξανόμενη τάση για συνεργασία μεταξύ των οινοποιών και της βιομηχανίας τροφίμων και καλλυντικών.

Το 1995 για παράδειγμα, η εταιρεία καλλυντικών Caudalie ανακάλυψε μια νέα γκάμα προϊόντων ομορφιάς βασισμένη στις αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες της ρεσβερατρόλης, ουσίας που έχει βρεθεί σε κουκούτσια και φλοιούς ερυθρών σταφυλιών.

Πρόσφατα, ερευνητές στο ιρανικό Πανεπιστήμιο Ιατρικών Ερευνών ανακάλυψαν ότι η ρεσβερατρόλη μπορεί να χρησιμοποιηθεί στην θεραπεία της ενδομητρίωσης.

 

Πηγή thedrinksbusiness.com

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Σε µια µοναδική σύµπραξη γεύσεων, αρωµάτων και πολιτισµού, τα Οινοποιία Μπουτάρη και το Κτήµα Σεµέλη παρουσίασαν τις νέες τους λευκές ετικέτες στο εµβληµατικό Μουσείο...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Στη Φλωρεντία της Ιταλίας θα πραγματοποιηθεί την 1η Νοεμβρίου 2025 το 4ο Greek Wine Day, η μεγαλύτερη γευσιγνωσία ελληνικού κρασιού που διοργανώνεται στη γειτονική...

REPORTS

Τα τελευταία χρόνια, η παγκόσμια αγορά κρασιού έχει δει μια σημαντική αύξηση της δημοτικότητας των ροζέ κρασιών από την Προβηγκία της Γαλλίας. Δύο ονόματα...

REPORTS

Οι γαλλικές αμπελουργικές περιοχές πραγματοποιούν αξιοσημείωτες αλλαγές στους αμπελώνες τους, καθώς οι προτιμήσεις των καταναλωτών αλλάζουν και οι κλιματικές συνθήκες εξελίσσονται.

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Μαντινεία, Νεµέα, Σαντορίνη και τώρα Νάουσα. Μια ιδέα που άρχισε να χτίζεται δειλά πριν από µισό αιώνα, έχει εξελιχθεί σε ακµάζουσα επιχείρηση, η οποία...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Στη Φλωρεντία της Ιταλίας θα πραγματοποιηθεί την 1η Νοεμβρίου 2025 το 4ο Greek Wine Day, η μεγαλύτερη γευσιγνωσία ελληνικού κρασιού που διοργανώνεται στη γειτονική...

REPORTS

Οι γαλλικές αμπελουργικές περιοχές πραγματοποιούν αξιοσημείωτες αλλαγές στους αμπελώνες τους, καθώς οι προτιμήσεις των καταναλωτών αλλάζουν και οι κλιματικές συνθήκες εξελίσσονται.

REPORTS

Για 70 χρόνια, οι αμπελώνες στη Γαλλία, την Ισπανία και την Ιταλία έχουν βιώσει μεγαλύτερες αυξήσεις θερμοκρασίας από άλλους αμπελώνες στο Βόρειο Ημισφαίριο.