Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Με 18 στρέμματα αμπελώνα δυνατή η είσοδος στο πρόγραμμα Νέων Αγροτών

Τον ερχόμενο Σεπτέμβριο θα ανοίξει η 3η πρόσκληση για τους Νέους Αγρότες, με την αμπελουργία να θεωρείται κλάδος προτεραιότητας και ως εκ τούτου πριμοδοτείται με έξτρα μόρια που θα βοηθήσει ιδιαίτερα τους νεαρούς που έχουν αποφασίσει να δραστηριοποιηθούν στον κλάδο της οινοποιίας.

Για να ενταχθούν στο πρόγραμμα οι νέοι κάτω των 41, θα πρέπει να δηλώσουν στις δηλώσεις ΟΣΔΕ 2021, πάνω από 18 στρέμματα αμπελώνα (12.000 ευρώ Τυπική Απόδοση), ενώ, αν διαθέτουν εκμετάλλευση σε νησιά (10.000 ευρώ Τυπική Απόδοση), η ένταξή τους γίνεται με 15 στρέμματα και πάνω αμπελώνα ή 12 στρέμματα (8.000 ευρώ Τυπική Απόδοση) αν το νησί έχει πληθυσμό μικρότερο ή ίσο των 3.100 κατοίκων. Φυσικά, εφόσον οι υποψήφιοι έχουν στην κατοχή τους και άλλες καλλιέργειες πέρα από τα αμπέλια, οι παραπάνω στρεμματικές απαιτήσεις μειώνονται. Να σημειωθεί εδώ πως τα οινάμπελα έχουν 686,8 ευρώ το στρέμμα Τυπική Απόδοση. Το πριμ πρώτης εγκατάστασης διαμορφώνεται στα 35.000 ευρώ, ενώ για αμπελώνες σε ορεινές περιοχές και μικρά νησιά, ορίζεται στα 37.500 ευρώ.

Για να ενταχθούν στο πρόγραμμα, οι νεαροί αμπελουργοί, θα πρέπει να συγκεντρώσουν τουλάχιστον 45 μόρια. Η προϋπόθεση αυτή μπορεί να αποδειχθεί αρκετά απλή, καθώς όπως προαναφέρθηκε, τα οινάμπελα ως εθνικός κλάδος προτεραιότητας λαμβάνει 11 μόρια, ενώ όλες οι Περιφέρειες (πλην Δυτ. Μακεδονίας) την πριμοδοτούν με έως 29 βαθμούς. Αρκεί να είναι ο κύριος κλάδος δραστηριότητας του νέου αγρότη στην τρέχουσα και στη μελλοντική κατάσταση (αρχή και τέλος επιχειρηματικού σχεδίου). Επιπλέον 7 μόρια λαμβάνουν οι βιολογικοί αμπελώνες. Από εκεί και πέρα επιπλέον πόντους λαμβάνουν οι ιδιόκτητοι αμπελώνες, η κατοχή πτυχίου γεωτεχνική κατεύθυνσης, η πρότερη ανεργία, το εισόδημα κ.α.

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Η οινοβιομηχανία της ΕΕ ζητά από την νέα Κομισιόν μια τολμηρή και ανοικτή εμπορική πολιτική για τόνωση των εξαγωγών στις διεθνές αγορές.

REPORTS

Η Gambero Rosso, ένας από τους πιο διάσημους οδηγούς κρασιού της Ιταλίας, αναγνωρισμένος για τις έγκυρες κριτικές και αξιολογήσεις των ιταλικών κρασιών, έχει ανακηρύξει...

REPORTS

Πάντα λιγότερο κρασί. Η νέα προς τα κάτω αναθεώρηση της πρόβλεψης συγκομιδής για το 2024, αντανακλά αποδόσεις χαμηλών όγκων. Η αποτίμηση αυτής της μικρής...

REPORTS

Για δεύτερη φορά, το Πανεπιστήμιο του Tokaj διοργανώνει το συνέδριο Tokaj Wine Congress από τις 27 έως τις 30 Οκτωβρίου στο Sárospatak (βορειοανατολική Ουγγαρία)...

Διαβάστε επίσης

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Στην αρχέγονη ύπαιθρο της Αττικής, εδώ και τέσσερις γενιές η οικογένεια Παναγιώτου ασχολείται με το αμπέλι και το κρασί, δημιουργώντας με πολλή ενέργεια και...

REPORTS

Η Σαντορίνη αποτελεί έναν παγκόσμιο τουριστικό προορισμό και, αναμφίβολα, σημαντικότατη συμβολή στη διεθνή της αναγνώριση διαδραματίζει ο γαστρονομικός και οινικός της πλούτος.

REPORTS

Αναρωτιέται ο μέσος καταναλωτής τι μπορεί να κάνει ένα κρασί, που πρώτη ύλη του είναι το σταφύλι, να μην είναι «vegan». Κι όμως... Δεν...

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Ένα οινοποιείο απόλυτα λειτουργικό και επισκέψιμο, που έχει επιλέξει το δρόμο της μεθοδικής και σκληρής δουλειάς είναι το είναι το Κτήμα Νικολάου στη Νεμέα,...