Connect with us

Αναζήτηση

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Με όνομα βαρύ όπως η ιστορία στο ελληνικό κρασί

Οικογενειακές αξίες ζυµώνουν τα αυθεντικά κρασιά του Κτήµατος Χαζτηµιχάλη.

Ήταν στις αρχές της δεκαετίας του ‘80, όταν µια παρτίδα 1.000 φιαλών υψηλής ποιότητας Cabernet Sauvignon «τάραξε τα νερά» στην ελληνική αγορά. Μια δεκαετία αργότερα, η ποιότητα των οίνων του Κτήµατος Χατζηµιχάλη αναγνωρίστηκε διεθνώς, κερδίζοντας σειρά διεθνών βραβείων σε Βρυξέλλες και Νέα Υόρκη, όχι µόνο στα ερυθρά αλλά και στα λευκά, πρωτοστατούντος του παντρέµατος των ελληνικών ποικιλιών Ασύρτικου και Ροµπόλας. Έκτοτε, το Κτήµα Χατζηµιχάλη διαρκώς εξελίσσεται και βελτιώνεται, πάντα µε σεβασµό στη φιλοσοφία του ∆ηµήτρη Λ. Χατζηµιχάλη, τη δηµιουργία δηλαδή αυθεντικών κρασιών µέσα σε ένα οικοσύστηµα το οποίο υποστηρίζει την τοπική παράδοση και τις κοινωνικές αξίες.

 

 

Η ιστορία πίσω από τη γαλοπούλα

Τα πρώτα χρόνια δεν ήταν εύκολα και ο ∆ηµήτρης Λ. Χατζηµιχάλης δηµιούργησε ένα αγρόκτηµα όπου εξέτρεφε γαλοπούλες, το οποίο τον βοήθησε να υποστηρίξει οικονοµικά τα έξοδα των πρώτων αµπελώνων του. Οι γαλοπούλες αυτές εισάγονταν από τον Καναδά αεροπορικώς στις αρχές Σεπτεµβρίου και εκτρέφονταν για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι. Έχοντας ως αρχή του ότι το αµπέλι απαιτεί φροντίδα και περιποίηση για να δώσει καρπούς, επένδυε όλα τα έσοδα από την εκτροφή και πώληση γαλοπούλας σε αυτό. Η ανταπόδοση δεν άργησε να έρθει και έκτοτε η γαλοπούλα αποτελεί το έµβληµα του Κτήµατος και  αποτυπώνεται  στις ετικέτες του.

Σήµερα το Κτήµα Χατζηµιχάλη είναι µία οικογενειακή αµπελουργική εκµετάλλευση µε δύο οινοποιεία στην Στερεά Ελλάδα, που διοικείται από τον ιδρυτή ∆ηµήτριο Λ. Χατζηµιχάλη και τους δύο γιους του, Λεωνίδα και Παναγιώτη, οι  οποίοι συµµετέχουν µε πάθος στην επιχείρηση.

Link για το site του οινοποιείου: www.hatzimichalis.com

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Από τις 28 Απριλίου αναµένεται να ανοίξουν οι αιτήσεις για το πρόγραµµα αναδιάρθρωσης Αµπελώνων της περιόδου 2025-2026, σύµφωνα µε την υπουργική απόφαση (ΦΕΚ 6587/Β’/2024)...

REPORTS

Στη Βουργουνδία, μια από τις πιο διάσημες αμπελουργικές περιοχές της Γαλλίας, οι παραγωγοί έχουν ξεκινήσει ένα φιλόδοξο σχέδιο για την επίτευξη ουδετερότητας ως προς...

REPORTS

Μετά από δυο ισχνές παραγωγικά χρονιές, οι προοπτικές για τη συγκομιδή του 2025, μετά την επέλαση του πρώτου κύματος του παγετού στις 19 προς...

REPORTS

Καθώς η ζήτηση για λευκά κρασιά συνεχίζει να αυξάνεται στην Ασία και οι τιμές για τα κόκκινα κρασιά της Βουργουνδίας εκτοξεύονται, τα κρασιά του...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Από τις 28 Απριλίου αναµένεται να ανοίξουν οι αιτήσεις για το πρόγραµµα αναδιάρθρωσης Αµπελώνων της περιόδου 2025-2026, σύµφωνα µε την υπουργική απόφαση (ΦΕΚ 6587/Β’/2024)...

REPORTS

Στη Βουργουνδία, μια από τις πιο διάσημες αμπελουργικές περιοχές της Γαλλίας, οι παραγωγοί έχουν ξεκινήσει ένα φιλόδοξο σχέδιο για την επίτευξη ουδετερότητας ως προς...

REPORTS

Ο Χρήστος Τσιτσιρίγγος ανακηρύχθηκε Πρόεδρος του Αγροτικού Οινοποιητικού Συνδέσμου για τρίτη διαδοχική φορά, ενώ ο Απόστολος Καλμπούρης αποτελεί το νέο Πρόεδρο του Εποπτικού Συμβουλίου...

REPORTS

Σε μόλις 226 εκατ. εκατόλιτρα ανήλθε η παγκόσμια παραγωγή οίνου για το 2024 (-5% έναντι 2023), νούμερο το οποίο αντιστοιχεί στην χαμηλότερη τιμή της...