Connect with us

Αναζήτηση

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Με όνομα βαρύ όπως η ιστορία στο ελληνικό κρασί

Οικογενειακές αξίες ζυµώνουν τα αυθεντικά κρασιά του Κτήµατος Χαζτηµιχάλη.

Ήταν στις αρχές της δεκαετίας του ‘80, όταν µια παρτίδα 1.000 φιαλών υψηλής ποιότητας Cabernet Sauvignon «τάραξε τα νερά» στην ελληνική αγορά. Μια δεκαετία αργότερα, η ποιότητα των οίνων του Κτήµατος Χατζηµιχάλη αναγνωρίστηκε διεθνώς, κερδίζοντας σειρά διεθνών βραβείων σε Βρυξέλλες και Νέα Υόρκη, όχι µόνο στα ερυθρά αλλά και στα λευκά, πρωτοστατούντος του παντρέµατος των ελληνικών ποικιλιών Ασύρτικου και Ροµπόλας. Έκτοτε, το Κτήµα Χατζηµιχάλη διαρκώς εξελίσσεται και βελτιώνεται, πάντα µε σεβασµό στη φιλοσοφία του ∆ηµήτρη Λ. Χατζηµιχάλη, τη δηµιουργία δηλαδή αυθεντικών κρασιών µέσα σε ένα οικοσύστηµα το οποίο υποστηρίζει την τοπική παράδοση και τις κοινωνικές αξίες.

 

 

Η ιστορία πίσω από τη γαλοπούλα

Τα πρώτα χρόνια δεν ήταν εύκολα και ο ∆ηµήτρης Λ. Χατζηµιχάλης δηµιούργησε ένα αγρόκτηµα όπου εξέτρεφε γαλοπούλες, το οποίο τον βοήθησε να υποστηρίξει οικονοµικά τα έξοδα των πρώτων αµπελώνων του. Οι γαλοπούλες αυτές εισάγονταν από τον Καναδά αεροπορικώς στις αρχές Σεπτεµβρίου και εκτρέφονταν για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι. Έχοντας ως αρχή του ότι το αµπέλι απαιτεί φροντίδα και περιποίηση για να δώσει καρπούς, επένδυε όλα τα έσοδα από την εκτροφή και πώληση γαλοπούλας σε αυτό. Η ανταπόδοση δεν άργησε να έρθει και έκτοτε η γαλοπούλα αποτελεί το έµβληµα του Κτήµατος και  αποτυπώνεται  στις ετικέτες του.

Σήµερα το Κτήµα Χατζηµιχάλη είναι µία οικογενειακή αµπελουργική εκµετάλλευση µε δύο οινοποιεία στην Στερεά Ελλάδα, που διοικείται από τον ιδρυτή ∆ηµήτριο Λ. Χατζηµιχάλη και τους δύο γιους του, Λεωνίδα και Παναγιώτη, οι  οποίοι συµµετέχουν µε πάθος στην επιχείρηση.

Link για το site του οινοποιείου: www.hatzimichalis.com

Σχετικά Άρθρα

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Υπάρχουν συνεντεύξεις που απλώς καταγράφουν λόγια και άλλες που ξετυλίγουν μια ολόκληρη διαδρομή ζωής. Η συζήτηση με τον Χρήστο Ζαφειράκη ανήκει ξεκάθαρα στη δεύτερη...

REPORTS

Τα μη αλκοολούχα κρασιά τα γνωστά «00» κερδίζουν ολοένα και περισσότερο έδαφος στην αγορά, όμως η απουσία αλκοόλ στερεί αναπόφευκτα ένα κομμάτι της πολυπλοκότητας...

REPORTS

Το γαλλικό Υπουργείο Γεωργίας ανακοίνωσε τη Δευτέρα 24 Νοεμβρίου ότι θα παράσχει στην οινοβιομηχανία πρόσθετη στήριξη ύψους 130 εκατ. ευρώ για την περαιτέρω εκρίζωση...

REPORTS

Το Οινοποιείο Ακριώτου ολοκλήρωσε με επιτυχία τον τρύγο του 2025, σε μια χρονιά που χαρακτηρίστηκε από ιδιαίτερα ευνοϊκές κλιματικές συνθήκες και οδήγησε σε σταφύλια...

Διαβάστε επίσης

VIDEOS

Στο New Hotel, ανάμεσα σε πιάτα που μιλούσαν χαμηλόφωνα και κρασιά που ήξεραν πότε να ξεδιπλωθούν, η ομάδα του Wine Trails συναντήθηκε για κάτι...

REPORTS

Σε ένα νέα πακέτο μέτρων για στήριξη του αμπελοοινικού κλάδου συμφώνησαν την Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου το Συμβούλιο και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, με την Comité...

REPORTS

Τα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα ενέκριναν ένα πακέτο μέτρων για τον οίνο που παρέχει εργαλεία για τη διαχείριση του παραγωγικού δυναμικού, την ενίσχυση της προώθησης...

ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ

Ασθένεια του ξύλου που συχνά παρερµηνεύεται ως προσβολή από ίσκα αποτελεί η ευτυπίωση, η οποία προκαλείται από τη δράση του ασκοµύκητα Eutypa lata.