Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Μειωμένη παραγωγή λόγω ανομβρίας, αλλά υψηλής ποιότητα εσοδεία κρασιών αναμένει η Limnos Wines

Μειωμένη παραγωγή λόγω της παρατεταμένης ανομβρίας χαρακτηρίζει τον φετινό τρύγο της ένωσης Limnos Wines, που όμως αναμένει μια ποιοτική εσοδεία για τις νέες εμφιαλώσεις, λόγω της ποιότητας που διακρίνει τα οινοποιήσιμα σταφύλια.

Η Ένωση – Limnos Wines ξεκίνησε τον φετινό τρύγο, μόλις, στις 12 Αυγούστου με την συγκομιδή της ποικιλίας μοσχάτου Αλεξάνδρειας, και τον ολοκλήρωσε στις 26 Σεπτεμβρίου με την παραλαβή της τσαμπανάρας.

 

Όπως αναφέρει και ο οινολόγος του οινοποιείου, Βακιρτζής Νικόλαος,  «Ο φετινός τρύγος λόγω της παρατεταμένης ανομβρίας χαρακτηρίστηκε από πρώιμη ωρίμανση και μείωση της παραγωγής. Ξεκίνησε στα μέσα Αυγούστου με το Μοσχάτο Αλεξανδρείας, το οποίο είχε οξύτητα στα επιθυμητά επίπεδα και έντονο το τυπικό μοσχάτο άρωμα του. Τελείωσε στις αρχές Σεπτεμβρίου με το Λημνιό που μας έδωσε σταφύλια με πλούσιο χρώμα, έντονα αρώματα κόκκινων φρούτων και μαλακές τανίνες».

 

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Στους αμπελώνες του Κώστα Βρυνιώτη που βρίσκονται στους πρόποδες ορεινών όγκων της Βόρειας Εύβοιας κοντά στην ‘πολυστάφυλο΄ Ιστιαία ο τρύγος φέτος ξεκίνησε τρεις εβδομάδες...

REPORTS

«Πρωτόγνωρος τρύγος», ήταν η προσέγγιση του Λ. Ασλάνη. Tο ηµερολόγιο έγραφε Τρίτη 27 Αυγούστου, λίγο µετά τις 12.00 το µεσηµέρι, και ένα ελαφρύ αεράκι...

REPORTS

Μείωση παραγωγής που συμπορεύεται με εκπληκτική ποιότητα λόγω των χαμηλών αποδόσεων ανά φυτό φέρνει, σύμφωνα με τους περισσότερους οινοποιούς, ο τρύγος του 2024. Μήπως...

REPORTS

Σε ιστορικά χαμηλό επίπεδο βρέθηκε ο τρύγος στην Σαντορίνη, με τον Διευθύνων Σύμβουλο του Κτήματος Σιγάλα, Στέλλιο Μπουτάρη να χαρακτηρίζει την φετινή παραγωγή ως...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Επιβεβαιώνονται από την πλευρά του πωλητή οι πληροφορίες που θέλουν την εξαγορά του Κτήματος Σεμέλη, ιδιοκτησίας του Μιχάλη Σάλλα (Lyktos Group), από τους αδελφούς...

REPORTS

Μέχρι το τέλος του Φεβρουαρίου σχεδιάζεται να κάνουν το «ντεμπούτο» τους στην αγορά τα πρώτα κρασιά του Κτήματος ΑΛΦΑ, που παράγονται στο νέο βαρυτικό...

REPORTS

Αποκαλυπτική της ταχύτητας με την οποία βρίσκει τα πατήματά του, το μέχρι πρότινος παραμελημένο, τσίπουρο, ήταν έκθεση «Ελληνικό Απόσταγμα» που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή...

REPORTS

Το φυσικό κρασί έχει κερδίσει σημαντική προσοχή τα τελευταία χρόνια, παρουσιάζοντας τον εαυτό του ως μια εναλλακτική λύση που επιδιώκει να αποκαταστήσει την ουσία...