Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Μαγειρεύοντας σαμιώτικα και για καλό σκοπό με μικρούς και μεγάλους σεφ

Περισσότερα από 150 παιδάκια όλων των ηλικιών αλευρώθηκαν, έπλασαν ζυμαράκια, έφτιαξαν μελομακάρονα, στριφογύρισαν τρουφάκια σοκολατένια στις μικρές τους παλάμες, άπλωσαν φύλλο και το γέμισαν με ντόπιο τυρί κι ύστερα, τα πρόσφεραν στους γονείς τους και τους πάμπολλους φίλους που γέμισαν ασφυκτικά το Μουσείο Οίνου κατά τη διάρκεια της Χριστουγεννιάτικης εκδήλωσης του Συνεταιρισμού της Σάμου, την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2022.

Οι μικροί σεφ ακολούθησαν  κατά γράμμα τις οδηγίες των Σαμίων Chef Ανδρέα Λαγού, Βαγγέλη Μπιλιμπά και Βασίλη Σκουρφούντα κι έφτιαξαν υπέροχα τυροπιτάκια, σαμιώτικα μελομακάρονα και τρουφάκια σοκολάτας, που έγιναν κυριολεκτικά ανάρπαστα!

Η χριστουγεννιάτικη εκδήλωση του ΕΟΣ Σάμου, που περιλάμβανε και πλήθος άλλων δρώμενων για μικρούς και μεγάλους, ήταν αφιερωμένη στο Πανσαμιακό Σωματείο Ατόμων με Αναπηρία “Νίκος Μένεγας- Ο ΙΚΑΡΟΣ”.  Έδωσε δε, ένα ηχηρό πανανθρώπινο μήνυμα συνύπαρξης των ανθρώπων και αποδοχής της διαφορετικότητας καθώς συμμετείχαν σε αυτή τη δράση μαγειρικής και «μελισσάκια», παιδιά του Σαμιακού Συλλόγου Γονέων και Φίλων Ατόμων με Αναπτυξιακή Υστέρηση «Η ΜΕΛΙΣΣΑ».

Τα παιδιά απόλαυσαν κάθε στιγμή της δημιουργικής τους απασχόλησης, συνεργάστηκαν αρμονικά και φάνηκαν να διασκεδάζουν με την ψυχή τους, ενώ τον ίδιο ενθουσιασμό μοιράστηκαν και οι σεφ, που προσέφεραν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους, με στόχο την ισότητα των ευκαιριών και την πλήρη ένταξη των ατόμων με αναπηρία στην πολιτική, κοινωνική, οικονομική και πολιτιστική ζωή του ακριτικού νησιού της Σάμου.

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η αγορά εκλεκτών κρασιών βρίσκεται σε ύφεση τους τελευταίους 18 μήνες, και παρά τη σύντομη άνοδο που σημειώθηκε τον Αύγουστο,...

REPORTS

Μια φρέσκια, πειραματική, Μαλαγουζιά του 2024 από το Κτήμα Κίτρος, ένα Ξινόμαυρο από αμφορέα, σε ειδική οινοποίηση, από το Κτήμα Κυρ Γιάννη, δύο διαφορετικές...

REPORTS

Τέσσερις ελληνικές εταιρείες του κλάδου οινοποιίας συμμετείχαν, με την υποστήριξη του Enterprise Greece, στη Διεθνή Έκθεση Οίνων «ProWine Latin America 2024» που πραγματοποιήθηκε στο...

REPORTS

Η Γαλλία μείωσε την πρόβλεψη για τη φετινή παραγωγή κρασιού μετά τον πιο βροχερό Σεπτέμβριο των τελευταίων 25 ετών, με το 2024 να αναμένεται...

Διαβάστε επίσης

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Στην αρχέγονη ύπαιθρο της Αττικής, εδώ και τέσσερις γενιές η οικογένεια Παναγιώτου ασχολείται με το αμπέλι και το κρασί, δημιουργώντας με πολλή ενέργεια και...

REPORTS

Η Σαντορίνη αποτελεί έναν παγκόσμιο τουριστικό προορισμό και, αναμφίβολα, σημαντικότατη συμβολή στη διεθνή της αναγνώριση διαδραματίζει ο γαστρονομικός και οινικός της πλούτος.

REPORTS

Αναρωτιέται ο μέσος καταναλωτής τι μπορεί να κάνει ένα κρασί, που πρώτη ύλη του είναι το σταφύλι, να μην είναι «vegan». Κι όμως... Δεν...

REPORTS

Η σημαντική κάμψη του όγκου και της αξίας των εξαγωγών οίνου προκαλεί ερωτήματα σχετικά με το αν ο κλάδος αντιμετωπίζει προσωρινές διαταραχές ή αν...