Connect with us

Αναζήτηση

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Μία συζήτηση γύρω από την κλιματική αλλαγή και τους αμπελώνες

Σε λίγες ημέρες ξεκινάμε την 27η χρονιά του Wine Club THESSALONIKI’96. Και είναι μεγάλη η χαρά και η υπερηφάνεια μας γιατί το Wine Club μας είναι μια από τις παλαιότερες Λέσχες Φίλων του Κρασιού στην Ελλάδα.

Σε λίγες ημέρες ξεκινάμε την 27η χρονιά του Wine Club THESSALONIKI’96. Και είναι μεγάλη η χαρά και η υπερηφάνεια μας γιατί το Wine Club μας είναι μια από τις παλαιότερες Λέσχες Φίλων του Κρασιού στην Ελλάδα!

Φέτος συνεχίζουμε να ασχολούμαστε με θέματα που απασχολούν έντομα την αμπελοοινική επικαιρότητα και ενθαρρύνουν τη συζήτηση για το παρόν και το μέλλον αμπελοοινικών περιοχών και ποικιλιών.

Έτσι, στην πρώτη μας συνάντηση για τη φετινή σεζόν, θα διερευνήσουμε ένα από το πιο καίρια και καυτά ζητήματα στον αμπελοοινικό κόσμο παγκοσμίως. Την κλιματική αλλαγή, που αποτελεί μια τεράστια πρόκληση για τους αμπελώνες σε όλη την υφήλιο, με αμπελουργούς και επιστήμονες να αναζητούν τις απαιτούμενες ενέργειες για μια μακροπρόθεσμη προσαρμογή..

Την Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2022, στις 20.00, με θέμα «Κλιματική αλλαγή και αμπελώνες» και οδηγό την χημικό/οινολόγο, δημοσιογράφο οίνου/συγγραφέα Μαρία Νέτσικα, θα δοκιμάσουμε, τυφλά όπως πάντα, 13 σπουδαίες ετικέτες από ολόκληρη την Ελλάδα.

Οι συναντήσεις του Wine Club THESSALONIKI ’96 για τη σεζόν 2022 – 2023 θα πραγματοποιηθούν σε αίθουσες του The Met Hotel (26ης Οκτωβρίου 48, Θεσσαλονίκη).

Το Wine Club THESSALONIKI ’96, μια από τις παλαιότερες Λέσχες Φίλων του Κρασιού στην Ελλάδα, διανύει την 26η χρονιά λειτουργίας του. Συνδυάζοντας την προσεκτική οργάνωση και συνέπεια μέσα στον χρόνο, τη σωστή οινική εκπαίδευση και ενημέρωση από επιστήμονες με τη φιλική ατμόσφαιρα, συνεχίζει να συγκεντρώνει τους οινόφιλους της Θεσσαλονίκης και κατ’ επέκταση της Βόρειας Ελλάδας, να διευρύνει τις οινικές τους γνώσεις, να ικανοποιεί τις αναζητήσεις τους.

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Η Gambero Rosso, ένας από τους πιο διάσημους οδηγούς κρασιού της Ιταλίας, αναγνωρισμένος για τις έγκυρες κριτικές και αξιολογήσεις των ιταλικών κρασιών, έχει ανακηρύξει...

REPORTS

Πάντα λιγότερο κρασί. Η νέα προς τα κάτω αναθεώρηση της πρόβλεψης συγκομιδής για το 2024, αντανακλά αποδόσεις χαμηλών όγκων. Η αποτίμηση αυτής της μικρής...

REPORTS

Για δεύτερη φορά, το Πανεπιστήμιο του Tokaj διοργανώνει το συνέδριο Tokaj Wine Congress από τις 27 έως τις 30 Οκτωβρίου στο Sárospatak (βορειοανατολική Ουγγαρία)...

REPORTS

Το Consorzio del Vino Brunello di Montalcino έδωσε στη δημοσιότητα τις πρώτες προβλέψεις για τον τρύγο του 2024, ο οποίος επηρεάζεται από συγκεκριμένες κλιματολογικές...

Διαβάστε επίσης

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Στην αρχέγονη ύπαιθρο της Αττικής, εδώ και τέσσερις γενιές η οικογένεια Παναγιώτου ασχολείται με το αμπέλι και το κρασί, δημιουργώντας με πολλή ενέργεια και...

REPORTS

Η Σαντορίνη αποτελεί έναν παγκόσμιο τουριστικό προορισμό και, αναμφίβολα, σημαντικότατη συμβολή στη διεθνή της αναγνώριση διαδραματίζει ο γαστρονομικός και οινικός της πλούτος.

REPORTS

Αναρωτιέται ο μέσος καταναλωτής τι μπορεί να κάνει ένα κρασί, που πρώτη ύλη του είναι το σταφύλι, να μην είναι «vegan». Κι όμως... Δεν...

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Ένα οινοποιείο απόλυτα λειτουργικό και επισκέψιμο, που έχει επιλέξει το δρόμο της μεθοδικής και σκληρής δουλειάς είναι το είναι το Κτήμα Νικολάου στη Νεμέα,...