Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Καταρτίστηκε ο νέος εθνικός κατάλογος ποικιλιών αμπέλου, 210 οι εγχώριες οινοποιήσιμες

Ο νέος εθνικός κατάλογος περιλαμβάνει συνολικά 292 ποικιλίες οινοποιήσιμες, επιτραπέζιες, σταφιδοποιίας και υποκείμενα.

Καταρτίστηκε ο νέος εθνικός κατάλογος ποικιλιών, υποκειμένων και κλώνων αμπέλου, στον οποίο περιλαμβάνονται 292 ποικιλίες, από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Ειδικότερα, από το σύνολο των ποικιλιών στις οινοποιήσιμες περιλαμβάνονται 210 ελληνικές και 22 ξενικές, στις επιτραπέζιες 36 ελληνικές και 13 ξενικές, 3 σταφιδοποιίας και 8 υποκείμενα.

Η αναρτημένη στη Διαύγεια λίστα με τις ποικιλίες αμπέλου διαθέσιμη εδώ

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Οι Βρυξέλλες προετοιμάζουν σχέδιο για την επόμενη φάση της εμπορικής συμφωνίας στην οποία κατέληξαν το καλοκαίρι με τις ΗΠΑ, με στόχο χαμηλότερους δασμούς σε...

REPORTS

Οι νομοθέτες της Επιτροπής Γεωργίας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου υποστήριξαν τα σχέδια για την επισήμανση του κρασιού ως «μειωμένης περιεκτικότητας σε αλκοόλ» αντί για «χαμηλή»...

REPORTS

Τέσσερα νοτιοαφρικανικά οινοποιεία απέσπασαν σημαντική διεθνή διάκριση, καθώς εντάχθηκαν στη διευρυμένη λίστα των World’s 50 Best Vineyards (θέσεις 51-100) για το 2025, επιβεβαιώνοντας τη...

REPORTS

H υποβολή των δηλώσεων συγκομιδής για την αμπελοοινική περίοδο 2025-2026 γίνεται μέσω της ψηφιακής υπηρεσίας «Δήλωση Συγκομιδής Αμπελουργικών Προϊόντων» στην επίσημη ιστοσελίδα του Υπ.Α.Α.Τ....

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Ο έμπειρος οινοποιός που πάτησε πόδι στη Ζίτσα οραματίζεται να βάλει την γηγενή ποικιλία στο διεθνή οινικό χάρτη. Μετά τη Νάουσα και τη Ραψάνη,...

REPORTS

Με χρυσό βραβείο τιμήθηκαν και πάλι οι οινικές «ναυαρχίδες» του Συνεταιρισμού Σάμου, οι «ΨΗΛΕΣ ΚΟΡΦΕΣ» και το «SAMOS VIN DOUX», στον πιο έγκυρο και...

REPORTS

Επιδότηση ύψους 79,6 ευρώ το στρέµµα προβλέπει η 3η τροποποίηση του Στρατηγικού Σχεδίου της ΚΑΠ για τη διατήρηση του Αττικού Αµπελώνα και της γηγενής...

REPORTS

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Οινοτουρισμού, την Κυριακή 9 Νοεμβρίου 2025, η Οινοποιία Ψαρούλη υποδέχθηκε επαγγελματίες του τουρισμού, ξενοδόχους, ξεναγούς, τουριστικά γραφεία και δημοσιογράφους...