Connect with us

Αναζήτηση

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Η Wine Paris & Vinexpo, ξανάφερε τα χαμόγελα στον κλάδο του οίνου

Μετά από μία εναλλαγή συναισθημάτων, που διήρκησε οκτώ εβδομάδες ο Διευθύνων Σύμβουλος του ομίλου Vinexposium, Rodolphe Lameyse, χαιρέτισε τη Wine Paris & Vinexpo Paris, η οποία στέφθηκε με τεράστια επιτυχία, παρά τους φόβους τόσο των πελατών, όσο και των συνεργατών.

Απόδοση Ζήσης Πανάγος

Οι ημερομηνίες για την εκδήλωση του Παρισιού, την πρώτη μεγάλης κλίμακας εμπορική έκθεση που έλαβε χώρα από την αρχή της πανδημίας, ανακοινώθηκαν τον περασμένο Οκτώβριο, σε μια εποχή που δεν υπήρχε ο «ψίθυρος» της παραλλαγής Omicron, ανέφερε ο Lameyse σε πρόσφατη δήλωση του.

Μέχρι τα Χριστούγεννα η αφήγηση είχε αλλάξει και έναν μήνα πριν από την εκπομπή τον Ιανουάριο του 2022, ο Lameyse και η ομάδα του έψαχναν στο Ηνωμένο Βασίλειο για να προβλέψουν πώς θα επηρέαζε το τελευταίο κύμα του κορωνοϊού τη Γαλλία.

«Στο Ηνωμένο Βασίλειο δεν υπήρχαν πλέον υγειονομικά μέτρα και τα σύνορα άνοιξαν ξανά», είπε ο Lameyse να διατηρήσει τις αρχικές ημερομηνίες της εκπομπής, παρά το γεγονός ότι «μερικοί πελάτες μου τηλεφώνησαν και αμφισβήτησαν τη λογική μου», είπε.

Οι συζητήσεις με την κυβέρνηση επηρέασαν επίσης την απόφαση, αλλά ο Διευθύνων Σύμβουλος της Vinexposium παρέμεινε σίγουρος ότι οι γαλλικές προεδρικές εκλογές που είχαν προγραμματιστεί για το 2022 θα επέτρεπαν κάποια διαπραγματευτική δύναμη, με «τα περιοριστικά μέτρα να αποτελούν αντιλαϊκή πίεση στην οικονομία».

Το σημείο καμπής ήρθε μόλις δέκα ημέρες πριν από την εκδήλωση, όταν ο Lameyse άρχισε να ακούει βασικούς αγοραστές να κανονίζουν συναντήσεις με εκθέτες.

Με το ένα τρίτο (31%) των επισκεπτών να παρευρίσκονται από το εξωτερικό, «το περιθώριο λάθους φαινόταν πολύ μεγάλο», σχολίασε ο διοργανωτής της εκπομπής.

Το Βέλγιο είναι η μεγαλύτερη αγορά που εκπροσωπείται στην έκθεση πίσω από τη Γαλλία, ακολουθούμενη από το Ηνωμένο Βασίλειο.

Για τον Lameyse, ως η πρώτη μεγάλη διεθνής έκθεση του 2022, ένα επιτυχημένο τέλος των Wine Paris & Vinexpo Paris θα λειτουργούσε ως πράσινο φως για τη βιομηχανία.

«Η Prowein ήταν πάντα στο πίσω μέρος του κεφαλιού μας», είπε, σχολιάζοντας ότι είχε παραμείνει σίγουρος ότι η έκθεση του Ντίσελντορφ θα αναβληθεί. Ωστόσο, ο Lameyse αναγνώρισε επίσης την ανάγκη να δουλέψει μαζί με άλλους μεγάλους παίκτες: «Είναι σημαντικό να είμαστε σκληροί με τον ανταγωνισμό, αλλά να είμαστε και δίκαιοι», είπε.

Η διεθνής πίεση για την επιτυχία της έκθεσης παρέμεινε, καθώς αυξάνονταν οι ελπίδες «να γυρίσουμε μια για πάντα τη σελίδα στον Covid». Και πρόσθεσε: «Η ιδέα είναι να δημιουργήσουμε ενότητα και να διασφαλίσουμε ότι ολόκληρη η βιομηχανία είναι πίσω μας».

Το κρασί και τα αλκοολούχα ποτά παραμένουν η δεύτερη μεγαλύτερη εξαγωγή της Γαλλίας μετά τον τομέα της αεροδιαστημικής. Πέρυσι, οι γαλλικές εξαγωγές κρασιού και οινοπνευματωδών ποτών σημείωσαν νέο ρεκόρ 15,5 δισεκατομμυρίων ευρώ (12,99 δισεκατομμύρια £), αυξημένες κατά 28% σε σχέση με το 2020 και 11% έναντι του 2019, ανακοίνωσε την Τρίτη η Ομοσπονδία Γαλλικών Εξαγωγέων Οίνου και Αλκοολούχων ποτών (FEVS).

Οι πωλήσεις κρασιού και οινοπνευματωδών ποτών στο εξωτερικό αυξήθηκαν επίσης σε όγκο, φτάνοντας τα 203 εκατομμύρια κιβώτια 12 φιαλών, αύξηση 11% από το 2020, σύμφωνα με το Reuters.

Οι εμπορικές εκθέσεις όπως η Wine Paris και η Vinexpo Paris παραμένουν απαραίτητες για την τόνωση του διεθνούς εμπορίου.

Ο Lameyse σημείωσε ότι υπάρχουν «διάφοροι τρόποι μέτρησης της επιτυχίας», συνδέοντας το σημάδι μιας καλής παράστασης με τον αριθμό άλλων χωρών και περιοχών που «χτυπούν την πόρτα» και ελπίζουν να εκθέσουν.

Η πανδημία έφερε επίσης την ανάπτυξη της τεχνολογικής προσφοράς της έκθεσης του Παρισιού. Όπως το έθεσε ο Lameyse, ο κορωνοϊός ανάγκασε τους διοργανωτές της εκπομπής να ρωτήσουν: «Αν θα υπάρχει φυσική παρουσία».

Χρησιμοποιώντας το connect, το Vinexposium μπορεί να καλύψει ολόκληρη τη βιομηχανία κρασιού και οινοπνευματωδών ποτών όλο το χρόνο, με εκθέσεις που λειτουργούν ως προσωπικές ζωντανές εκδηλώσεις που λαμβάνουν χώρα παράλληλα.

Το Connect είναι μια «μακροπρόθεσμη προσέγγιση» που δημιούργησε περισσότερες προσωπικές συναντήσεις που θα πραγματοποιηθούν κατά τη διάρκεια της έκθεσης, σύμφωνα με τον Lameyse.

Οι πωλήσεις Ε&ΤΑ και οινοπνευματωδών ποτών αυξήθηκαν ως αποτέλεσμα της πανδημίας. Αντανακλώντας αυτήν την ανοδική τάση, η προσφορά οινοπνευματωδών ποτών της Wine Paris & Vinexpo Paris, Be Spirits, αυξήθηκε κατά 50% μεταξύ 2020 και 2022.

Ο Lameyse ανακοίνωσε σχέδια για την ανάπτυξη μιας ξεχωριστής έκθεσης στη Γαλλία αφιερωμένη στα οινοπνευματώδη ποτά μετά από έναν ακόμη χρόνο του ίδιου επιπέδου ανάπτυξης, με γνώμονα νεότερους ιδιοκτήτες επωνυμίας με «διαφορετική νοοτροπία» και «διαφορετική βιτρίνα».

Ανατρέχοντας στην εξέλιξη της έκθεσης του Παρισιού τους τελευταίους μήνες, ο Lameyse σχολίασε: «Κάναμε ό,τι έπρεπε να γίνει» κάνοντας μια παράσταση.

 

ΠΗΓΗ: thedrinksbusiness.com

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Τον νέο του χαρακτήρα αναδεικνύει με τον χρόνο το Κτήμα Πιερία Ερατεινή. Σε αυτόν κυριαρχούν νέες φυτεύσεις που δίνουν πρόκριμα στο Ξινόμαυρο και το...

REPORTS

Με μεγάλη θλίψη το κτήμα Μιχαλάκη ανακοίνωσε την απώλεια του ιδρυτή της Εμμανουήλ Μιχαλάκη. Ο εκλιπών υπήρξε πρωτοστάτης και δημιουργός μίας από τις μεγαλύτερες...

REPORTS

Tην προσαρµογή των οινοποιείων πανελλαδικά σε µία νέα διαδικασία που αφορά στις ενδείξεις των συστατικών στις φιάλες των οίνων, απαιτεί το νέο νοµοθετικό πλαίσιο...

ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ

Μία ευρεία γκάμα καλλιεργητικών εχθρών έχει να αντιμετωπίσει ο αμπελοκαλλιεργητής κατά τα στάδια διόγκωσης των οφθαλμών και εμφάνισης των πρώτων φύλλων, σύμφωνα με τα...

Copyright © 2020 | Η Υπηρεσία Winetrails.gr είναι Ιδιοκτησία της Εταιρίας Green Box A.E.