Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Η spiritsEUROPE καλωσορίζει τον νέο της Πρόεδρο Manu Giró

Η spiritsEUROPE εξέλεξε τον Manu Giró ως νέο Πρόεδρο του οργανισμού, διαδεχόμενος τον Christian Porta, Managing Director, Global Business Development της Pernod Ricard, ο οποίος βρισκόταν στο τιμόνι του οργανισμού τα τελευταία τέσσερα χρόνια.

του Ζήση Πανάγου

Μετά την εκλογή του στη Γενική Συνέλευση της 29ης Νοεμβρίου ο Manu Giró αναλαμβάνει καθήκοντα Προέδρου για δύο χρόνια. Με έδρα τη Βαρκελώνη, ο κ. Giró είναι ο Διευθύνων Σύμβουλος της MG Destilerias, ενός οικογενειακού αποστακτηρίου που ιδρύθηκε στα τέλη του 19ου αιώνα. Η MG διαθέτει ένα premium χαρτοφυλάκιο διαφορετικών εμπορικών σημάτων οινοπνευματωδών ποτών και είναι παρούσα σε περισσότερες από 50 αγορές παγκοσμίως.

«Είναι μεγάλη τιμή και ευθύνη για μένα να αναλαμβάνω την ηγεσία της spiritsEUROPE και να εκπροσωπώ έναν τόσο εμβληματικό τομέα με την παγκόσμια φήμη του για ποιότητα, καινοτομία και εξαγωγική επιτυχία», δήλωσε.

Ο νέος Πρόεδρος θα διαδραματίσει βασικό ρόλο στην προώθηση, την προστασία και την ανάπτυξη του ευρωπαϊκού τομέα οινοπνευματωδών ποτών στην ΕΕ και σε τρίτες αγορές: «Από το αγρόκτημα στο ποτήρι, τα οινοπνευματώδη ποτά αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της ευρωπαϊκής γαστρονομικής κουλτούρας ποιότητας, ευχαρίστησης και χαλάρωσης. Χαιρετίζω την κληρονομιά του προκατόχου μου Κρίστιαν Πόρτα, ο οποίος οδήγησε με επιτυχία τον οργανισμό στις δύσκολες συνθήκες των τελευταίων ετών».

«Ο κύριος στόχος μου είναι να προωθήσω τον φιλόδοξο οδικό χάρτη και τις δεσμεύσεις του κλάδου μας στους τομείς της περιβαλλοντικής βιωσιμότητας, της ενημέρωσης των καταναλωτών, της ψηφιακής επισήμανσης, της καινοτομίας προϊόντων και της υπεύθυνης κατανάλωσης».

«Μαζί με τα μέλη μας και τη Γραμματεία, ανυπομονώ να συνεργαστώ με τους εταίρους και τους συνομιλητές μας στα θεσμικά όργανα της ΕΕ για να διασφαλίσουμε ότι οι πολιτικές της ΕΕ υποστηρίζουν διαρθρωτικά τον κλάδο μας ως κινητήριος δύναμη για την ανάκαμψη, προσφέροντας θέσεις εργασίας και ανάπτυξη στον τομέα της φιλοξενίας και σε πολλές αγροτικές περιοχές στις οποίες βασίζεται το μεγαλύτερο μέρος της ευρωπαϊκής παραγωγής οινοπνευματωδών ποτών», κατέληξε ο κ. Giró.

 

Πηγή: spirits.eu

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Το τεράστιο δυναμικό κάποιων ποικιλιών φέρνει στο ποτήρι μας η συστηματική δουλειά που έχει γίνει τα τελευταία χρόνια στο νησί της Κεφαλονιάς, με τους...

REPORTS

Το οινοποιείο Afianes στην Ικαρία με παραδοσιακές μεθόδους αλλά και καινοτόμες ιδέες, σημαδεύει το παγκόσμιο οινόφιλο κοινό

REPORTS

Η κίνηση προς πιο φιλικές προς το περιβάλλον μεθόδους καλλιέργειας είναι σχεδόν καθολική στη χώρα του κρασιού.

REPORTS

Με δύο νέες ετικέτες, μια «orange Κυδωνίτσα» – «έκπληξη» και έναν «πρόρωγο Ροδίτη», εμπλούτισε την προϊόντική του «οινική παλέτα» για το 2022 το Κτήμα...

Copyright © 2020 | Η Υπηρεσία Winetrails.gr είναι Ιδιοκτησία της Εταιρίας Green Box A.E.