Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Η Premiere Napa Valley μάζεψε 2,7 εκατ. δολάρια από σπάνια κρασιά

Η 26η ετήσια πώληση, για τα μέλη του εμπορίου κρασιού, πούλησε μόλις 109 παρτίδες καθώς ανέδειξε τον τρύγο του 2020, μια χρονιά που σημαδεύτηκε από καταστροφικές πυρκαγιές.

απόδοση του Ζήση Πανάγου

Προσφάτως ανανεωμένη για τον κόσμο του κρασιού μετά την πανδημία, η Premiere Napa Valley παρουσίασε έναν νέο συνεργάτη και μια νέα προσέγγιση της καθιερωμένης δημοπρασίας για το 2022, συγκεντρώνοντας 2,7 εκατομμύρια δολάρια για τη Napa Valley Vintners (NVV), τον τοπικό εμπορικό όμιλο που προωθεί τα κρασιά, τους παραγωγούς και τις ονομασίες της περιοχής Νάπα. Η ζωντανή δημοπρασία στις 27 Φεβρουαρίου απέφερε 2,1 εκατομμύρια δολάρια από το σύνολο. Ενώ, μια άλλη δημοπρασία κρασιού στη βιβλιοθήκη στις αρχές Φεβρουαρίου απέφερε επιπλέον 600.000 δολάρια.

Το φετινό σύνολο είναι σύμφωνο με αυτό του 2021, αν και είναι πολύ χαμηλότερο από το υψηλότερο, που είχε κατορθώσει η Premiere, με ποσό που άγγιζε τα 6 εκατομμύρια δολάρια το 2015. Βέβαια, η μέση τιμή ανά φιάλη ήταν παρόμοια με αυτή των προηγούμενων ετών, υποδηλώνοντας ότι η ζήτηση για σπάνια είδη της Νάπα δεν έχει μειωθεί.

Η πώληση του περασμένου μήνα επρόκειτο να επικεντρωθεί στο vintage του 2020, αλλά εκείνη η χρονιά επηρεάστηκε από καταστροφικές πυρκαγιές και καπνό, μειώνοντας δραστικά την παραγωγή. Τελικά, οι αμπελουργοί πρόσφεραν μόλις 34 παρτίδες από το 2020. Το υπόλοιπο από το σύνολο των 109 ήταν από το 2021 και το 2019. Αυτό το σύνολο μειώθηκε από 149 παρτίδες που προσφέρθηκαν πέρυσι.

Η NVV ανανεώνει τις εκδηλώσεις της τα τελευταία δύο χρόνια, δεν φιλοξενεί πλέον τη φιλανθρωπική εκδήλωση Auction Napa Valley και διοργανώνει μικρότερες δημοπρασίες κρασιών της βιβλιοθήκης, ως μέρος μιας αναγνώρισης των μεταβαλλόμενων συνθηκών δημοπρασίας. Φέτος, η NVV συνεργάστηκε με τον Sotheby’s για να πραγματοποιήσει για πρώτη φορά τόσο αυτοπροσώπως όσο και διαδικτυακή υποβολή προσφορών. «Μέσω αυτών μπορέσαμε να προσεγγίσουμε ένα ευρύτερο κοινό και να παρουσιάσουμε τα κρασιά Premiere Napa Valley σε ακόμα περισσότερους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο», δήλωσε η Stacey Dolan Capitani, αντιπρόεδρος μάρκετινγκ της NVV, σε μια δήλωση.

Όπως το Burgundy’s Hospices de Beaune, το Premiere είναι για μέλη του εμπορίου κρασιού. Όλα τα κρασιά προς πώληση είναι μεμονωμένες ειδικές εκδόσεις, πολλά από αυτά είναι ακόμα σε βαρέλι, συχνά από μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα της Napa Valley. Είναι η σπάνια φύση αυτών των κρασιών που έχει υψηλές τιμές, με πολλές εκδόσεις να μεταπωλούνται αργότερα έναντι τιμήματος από τους αγοραστές, οι οποίοι τείνουν να είναι κορυφαία καταστήματα κρασιών και ομάδες εστιατορίων.

Η Shafer Vineyards, η οποία ανακοίνωσε μάλιστα, ότι είχε πουληθεί σε κορεατική εταιρεία, ήταν η κορυφαία στην κλήρωση με 5 θήκες Sunspot Vineyard Cabernet Sauvignon 2021, που πωλήθηκαν για 75.600 $ ή 1.260 $ ανά φιάλη.

Το Duckhorn’s Three Palms Merlot το 2020 διέταξε σχεδόν 50.000 $ για 20 περιπτώσεις. Δέκα περιπτώσεις του 2020 En Fuego (ένα μείγμα Favia Cabernet και Hourglass Merlot) πραγματοποίησε 54.000 δολάρια και τα Cabernet από το Spottswoode, το Mayacamas και το Heitz πουλήθηκαν το καθένα σε υψηλές τιμές.

 

ΠΗΓΗ: winespectator.com

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Ιδιαίτερο το γεωφυσικό ανάγλυφο της Σάμου με τις μεγάλες κλίσεις του εδάφους, επιβλητικούς ορεινούς όγκους, χωριά-αετοφωλιές και κατοίκους εργατικούς που αγαπούν την καλλιέργεια του...

REPORTS

Το Δίκτυο Οινοποιών Κρήτης βρέθηκε στις 8 Απριλίου και για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στην Κύπρο, με 11 γηγενείς ποικιλίες, 7 ζώνες ΠΟΠ και 6...

REPORTS

Η Ελλάδα, μετά από πολλά έτη απουσίας, συμμετέχει ως τιμώμενη χώρα στην διεθνή έκθεση οίνων και ποτών στην Ιταλία, επιστρέφοντας δυναμικά στον παγκόσμιο χάρτη...

REPORTS

Τη Δευτέρα, 22 Απριλίου 2024, στις 20:00, φιλοξενούμε τον Ακαδημαϊκό, Ομότιμο καθηγητή γλωσσολογίας του ΕΚΠΑ, Χριστόφορο Χαραλαμπάκη στη διάλεξη: «Η διαχρονικότητα της ελληνικής γλώσσας»

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Η Σταυρούλα Κουράκου-Δραγώνα, η μεγάλη κυρία του ελληνικού κρασιού έφυγε από τη ζωή, αφήνοντας πίσω της μια μεγάλη συγγραφική παρακαταθήκη γύρω από τα ζητήματα...

REPORTS

Από τις 10 έως και τις 26 Απριλίου 2024 θα διαρκέσει η διαδικασία αιτήσεων για νέες άδειες φύτευσης αμπελώνων, σύμφωνα με την υπουργική απόφαση.

REPORTS

Από το επιβλητικό αμπελοτόπι του Μέγα Σπηλαίου ξεκίνησε την Τρίτη 2 Απριλίου την περιοδεία του στην Πελοπόννησο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, με τη συνοδεία...

REPORTS

Με κυρίαρχη τάση να αποτυπώνεται και να ενισχύεται τελευταία στην αγορά, αυτή των κρασιών με φρεσκάδα και ελάχιστο ή καθόλου χρόνο παλαίωσης, το φετινό...