Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Η Laithwaites λανσάρει κρασί σε ανακυκλωμένο γυάλινο μπουκάλι

Ο διαδικτυακός έμπορος κρασιού Laithwaites κυκλοφόρησε το πρώτο 100% ανακυκλωμένο γυάλινο μπουκάλι κρασιού στο Ηνωμένο Βασίλειο, αφού δεσμεύτηκε να μειώσει στο μισό το αποτύπωμα άνθρακα έως το 2030.

Οι μεταφορές και οι γυάλινες συσκευασίες αντιπροσωπεύουν το 68% του αποτυπώματος άνθρακα του Laithwaites έναντι της αμπελοκαλλιέργειας και της οινοποίησης που είναι 15% και 17% αντίστοιχα. Η εταιρεία αποφάσισε να κοιτάξει τη συσκευασία της προκειμένου να μειώσει το αποτύπωμα άνθρακα και να επιτύχει τους πράσινους στόχους της.

Αναγνωρίζοντας την έλλειψη πρόσθετων πρώτων υλών που απαιτούνται για τη δημιουργία κάθε μπουκαλιού κρασιού χρησιμοποιώντας τη συντομογραφία του «χωρίς» στο όνομά του, το W/O Frappato έχει κατασκευαστεί σε συνεργασία με τον Dino Tashcetti στο συνεταιριστικό οινοποιείο του.

Ο σχεδιασμός της φιάλης ανακυκλωμένου κρασιού λαμβάνει επίσης υπόψη τη βιωσιμότητα. Δεν έχει χρησιμοποιηθεί αλουμινόχαρτο ή πλαστική κάψουλα στο σχέδιο του μπουκαλιού, που σημαίνει ότι το κλείσιμο από φελλό παραμένει ορατό. Το μπουκάλι συνοδεύεται επίσης με πλήρως βιοδιασπώμενη ετικέτα, με πρόσθετες πληροφορίες διαθέσιμες μέσω κωδικού QR.

«Οι πελάτες εξακολουθούν να θέλουν το μπουκάλι κρασί που γνωρίζουν και αγαπούν, οπότε ενώ φυσικά θα συνεχίσουμε να εξετάζουμε εναλλακτικές συσκευασίες, θέλαμε να βρούμε μια παραδοσιακή μορφή που μειώνει τον αντίκτυπό μας στο περιβάλλον», δήλωσε ο Michael Johnson, διευθυντής καινοτομίας στη Laithwaites.

Το ανακυκλωμένο γυαλί μειώνει την ποσότητα των πρώτων υλών που χρησιμοποιούνται (άμμος, ανθρακικό νάτριο, ασβεστόλιθος, άστριος) ενώ μειώνει τη ρύπανση των υδάτων καθώς χρειάζονται λιγότερα υλικά για εξαγωγή.

Τα γυάλινα μπουκάλια έχουν ισχυρή σχέση με τη βιωσιμότητα, και είναι πολύ υψηλότερη από την τσάντα-in-box, σύμφωνα με την έρευνα της Wine Intelligence που ανατέθηκε από τη Vinexposium.

Bag-in-box και παρόμοιες μορφές, όπως το λεγόμενο «χάρτινο μπουκάλι κρασιού», το οποίο κατασκευάζεται με τον ίδιο τρόπο όπως το bag-in-box, αλλά έχει σχήμα μπουκαλιού, πάσχουν από το γεγονός ότι ενσωματώνουν στρώματα υλικού ( επιμεταλλωμένη μεμβράνη, πλαστικό, κάρτα) που είναι δύσκολο να διαχωριστούν – ένα μέτρο που απαιτείται για την ανακύκλωσή τους.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο θεωρούνται λιγότερο βιώσιμη λύση συσκευασίας από το βαρύτερο γυαλί.

 

Πηγή: thedrinksbusiness.com

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Έντονο άρωμα, πλούσιες τανίνες και «σώμα», φρουτώδης χαρακτήρας, ισορροπία στοιχείων, χρώμα, υφή και υψηλό επίπεδο, είναι τα στοιχεία που αναδεικνύονται, ίσως για πρώτη φορά...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Η... "ροζέ" εκδήλωση γευσιγνωσίας «Drink Pink, Rosé Wine Extravaganza» επιστρέφει στο Ζάππειο Μέγαρο στις 29/05/2022.

REPORTS

Ανοίγει και πάλι τις εμβληματικές του θύρες για το κοινό, το Μουσείο Οίνου του ΕΟΣ Σάμου από τις 20 Μαϊου 2022.

ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ

Ιδανικό σκηνικό για μολύνσεις από ωίδιο καταγράφουν στις παρατηρήσεις τους οι γεωπόνοι του Περιφερειακού Κέντρου Φυτοπροστασίας Ηρακλείου, ενώ οι χαμηλές θερμοκρασίες στο πρώτο δεκαπενθήμερο...

Copyright © 2020 | Η Υπηρεσία Winetrails.gr είναι Ιδιοκτησία της Εταιρίας Green Box A.E.