Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Η Berry Bros & Rudd σταματά να βάζει κάψουλες σε κάποια από τα κρασιά της

Ο βρετανικός έμπορος Berry Bros & Rudd δήλωσε ότι σκοπεύει να αρχίσει να αφαιρεί κάψουλες από διάφορα κρασιά της σειράς «Own Selection» ως μέρος ενός ευρύτερου στόχου για τη μείωση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων, όσον αφορά το εμπορικό κομμάτι.

του Ζήση Πανάγου

Η Berry Bros & Rudd με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο δήλωσε ότι θα ξεκινήσει να πουλά κρασιά χωρίς κάψουλες αυτόν τον μήνα, ξεκινώντας από το Châteauneuf-du-Pape 2019 της «Own Selection», που παράγεται για την εταιρεία από το Château La Nerthe.

Ο έμπορος εκλεκτού κρασιού και οινοπνευματωδών ποτών δήλωσε ότι σχεδιάζει επίσης να αφαιρέσει τις κάψουλες και από άλλα προϊόντα δικής της επιλογής σε μια σταδιακή πρωτοβουλία που στοχεύει στη ελαχιστοποίηση της συσκευασίας, καθώς και στη διατήρηση των υλικών και την αποφυγή σπατάλης.

Ενώ ορισμένα κρασιά για πιο μακροχρόνια παλαίωση θεωρείται ότι ωφελούνται από τις κάψουλες, η Berry Bros σημείωσε ότι υπάρχει περίπτωση να κυκλοφορήσουν χωρίς κάψουλες μια σειρά από κρασιά «Own Selection» που προορίζονται για κατανάλωση εντός τριών ετών.

Για κρασιά που προορίζονται για βραχυπρόθεσμη κατανάλωση, η αφαίρεση των καψουλών δεν θα επηρεάσει το υγρό μέσα στο μπουκάλι, αλλά θα μπορούσε να βοηθήσει στη διατήρηση των πόρων και της ενέργειας, ανέφερε ο βρετανικός έμπορος.

«Η χρήση των καψουλών στο κρασί που εμφιαλώνεται για να καταναλωθεί φρέσκο είναι καθαρά για λόγους ομορφιάς και αισθητικής. Για αυτόν τον λόγο είμαστε στην ευχάριστη θέση να λανσάρουμε το πρώτο από τα κρασιά της δικής μας επιλογής σε συσκευασία χωρίς κάψουλες.», δήλωσε η Lizzy Rudd, πρόεδρος της Berry Bros & Rudd.

Το έργο αυτής της συσκευασίας είναι το πρώτο από μια σειρά αλλαγών που θέλει να κάνει η Berry Bros για να επιτύχει τον στόχο και να είναι σε καθαρό μηδέν άνθρακα έως το 2030. Παράλληλα, η εταιρεία προσπαθεί να αφαιρέσει τελείως το πλαστικό από τα προϊόντα της έως το 2030.

Πηγή: decanter.com

Σχετικά Άρθρα

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ο Σύλλογος Εστίασης Μεσσηνίας πραγματοποίησε το Σάββατο 13 και την Κυριακή 14 Απριλίου 2024 στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας το δεύτερο MESSINIA FORUM με τεράστια...

REPORTS

Τα Οινοποιεία Boutari υποστήριξαν για δεύτερη χρονιά τον θεσμό των “Χρυσών Σκούφων”, την κορυφαία διοργάνωση γαστρονομίας, κατά τη διάρκεια της οποίας οι προσκεκλημένοι είχαν...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Την Τετάρτη 24 Απριλίου 2024, στις 20.00 στο The Met Hotel, με οδηγό την χημικό-οινολόγο-δημοσιογράφο οίνου Μαρία Νέτσικα, θα γίνουν δοκιμές οίνων στα τύφλα.

REPORTS

Ιδιαίτερο το γεωφυσικό ανάγλυφο της Σάμου με τις μεγάλες κλίσεις του εδάφους, επιβλητικούς ορεινούς όγκους, χωριά-αετοφωλιές και κατοίκους εργατικούς που αγαπούν την καλλιέργεια του...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Από τις 10 έως και τις 26 Απριλίου 2024 θα διαρκέσει η διαδικασία αιτήσεων για νέες άδειες φύτευσης αμπελώνων, σύμφωνα με την υπουργική απόφαση.

REPORTS

To Οινοποιείο Ιδαία με χαρά παρουσιάζει τις νέες ετικέτες των «ΙΔΑΙΑ CLASSICS» ενός λευκού και ενός ερυθρού, που αποτελούν την κλασική σειρά κρασιών του...

REPORTS

Οι λάτρεις του κρασιού της Βουργουνδίας μπορεί να έχουν περισσότερες επιλογές, αφού οι δύο τελευταίες σοδειές βοήθησαν στην αναπλήρωση των αποθεμάτων στα κελάρια των...

REPORTS

Το πρώτο βήμα μιας συντονισμένης προσπάθειας ώστε να ενισχυθεί η παρουσία των ελληνικών κρασιών στην αλβανική αγορά η οποία, επί του παρόντος, είναι ισχνή,...