
VIDEOS
Η συναρπαστική πορεία του οινοποιού Γιάννη Τσέλεπου
Μαντινεία, Νεµέα, Σαντορίνη και τώρα Νάουσα. Μια ιδέα που άρχισε να χτίζεται δειλά πριν από µισό αιώνα, έχει εξελιχθεί σε ακµάζουσα επιχείρηση, η οποία αναπτύσσεται µε σταθερά βήµατα, υπηρετώντας πιστά τη σύγχρονη αντίληψη για το premium ελληνικό κρασί. Πίσω από όλα αυτά ένας άνθρωπος, ο Γιάννης Τσέλεπος, που αγαπούσε τη Χηµεία αλλά στη Βουργουνδία κατάλαβε ότι αυτό τον οδηγούσε µε µαθηµατική ακρίβεια στο αµπέλι και το κρασί και µάλιστα µε αυστηρούς όρους ποιότητας. Ένας από τους πρωτοπόρους του ελληνικού οίνου στις µέρες µας, ξεδιπλώνει τη δική του ιστορία επιτυχίας.

Σχετικά Άρθρα
VIDEOS
«Για να κάνεις ένα πολύ μεγάλο κρασί, πρέπει να εντοπίσεις τον τόπο παραγωγής, τον κλώνο, και μαζί με όλα αυτά τους κατάλληλους τρόπους οινοποίησης...
VIDEOS
«Ξηρικοί αμπελώνες για να µπορέσουµε να ενθαρρύνουµε το ριζικό σύστηµα να κατέβει χαµηλά για να δώσει το χαρακτήρα του terroir, δηλαδή το χαρακτήρα των...
VIDEOS
Φάρο της οινοποιητικής αναγέννησης της Θράκης αποτελεί το Κτήμα Κικόνες το οποίο με σεβασμό στην ιστορία, δέσμευση στη βιωσιμότητα και πάθος για τη δημιουργία...
VIDEOS
Ένα υπερδραστήριο τετραήμερο γεμάτο ποιοτικό οίνο ολοκληρώνεται στις 10 Μαρτίου στο Ζάππειο Μέγαρο υπό την ομπρέλα του Οινόραμα – της πιο επιδραστικής έκθεσης που...
Διαβάστε επίσης
REPORTS
Την οινική ταυτότητα και την σημασία του μεσσηνιακού αμπελώνα ανέδειξε το τρίτο Messinia Terroirs Wine Festival που έλαβε χώρα στον πολυπολιτισμικό χώρο Navarino Agora...
REPORTS
Την ευκαιρία να απολαύσουν τις γεύσεις και τα αρώματα των ελληνικών κρασιών είχαν οι συμμετέχοντες στην εκδήλωση οινοτουρισμού που διοργάνωσε η Υπηρεσία Εξωτερικού Γερμανίας...
REPORTS
Η Ειδική Επιτροπή Γεωργίας (SCA) ενέκρινε την Πέμπτη 19 Ιουνίου την εντολή διαπραγμάτευσης του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για ένα πακέτο μέτρων που έχει ως στόχο...
REPORTS
Η Ελλάδα, αν και διαθέτει περίπου 60 χιλιάδες εκτάρια οινοποιήσιμων ποικιλιών, κατάφερε να ξεχωρίσει με εντυπωσιακό τρόπο στα φετινά βραβεία Decanter World Wine Awards...